Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mariska H. - het vervolg

  Na onze uitzendingen van 2007 is Mariska H. nooit gestopt met liegen en bedriegen. Hier heeft ze ook haar jongste dochter Thalita in meegetrokken. Zij vertelt Opgelicht?! dat ze 16 jaar voor en van haar moeder heeft moeten liegen. Ze is van hot naar her gesleept en moest constant verhuizen. Vluchten, weet ze nu achteraf.

  Op de fles

  Dierenpension Happy Holiday in Balkbrug gaat op de fles nadat Mariska daar feitelijk de leiding overneemt. Volgens medewerkers smijten Mariska en eigenaar Erik met geld. Ze leven in grote luxe en gaan vaak op vakantie naar Griekenland. Soms bellen ze vanuit Griekenland dat de medewerkers het maar zolang over moesten nemen. Dat betekent het einde van Happy Holiday. Leveranciers en medewerkers worden ook niet betaald.

  Verhuizen

  Op dat moment verhuizen ze naar Wapserveen, waar de huur niet betaald wordt en de verhuurder met een schade van een dikke zevenduizend euro blijft zitten. Daarna naar een camping in Putten waar ook niet betaald wordt en Erik zich van het leven beroofd. Door naar Tiel, ook niet betaald. Door naar Breda, ook niet betaald. Iedereen die, op welke manier dan ook, met Mariska H. te maken krijgt gaat vroeg of laat voor de bijl.

  Dat merken ook Thalita en haar vriendje Arjan Buis. Arjan bood Mariska (en haar nieuwste vriend) onderdak, omdat ze nergens naar toe konden. Maar Arjan dacht dat hij Sanne Platvoet in huis had, want zo noemde Mariska zichzelf. Totdat Arjan met de vader van Thalita in contact kwam en erachter kwam waarom Mariska H. een andere naam aannam.

  Contact met Opgelicht?!

  Thalita, Arjan en haar vader nemen contact op met Opgelicht?! om nu voor eens en altijd te laten zien wie Mariska H. is. Thalita kan na 16 jaar op de vlucht te zijn geweest en na 16 jaar te hebben moeten liegen eindelijk zichzelf zijn, kind zijn, puber zijn en de dingen doen die een meisje van haar leeftijd hoort te doen.

 • Ook interessant