Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Maikel H. maakt opnieuw slachtoffers

  Maikel H. maakt opnieuw slachtoffers

  Vlak nadat Maikel H. vrijkomt uit de gevangenis krijgt Opgelicht?! al weer klachten over hem binnen. Dit keer richt hij zich vooral op de fietsenhandel.

  Maikel start verschillende fietsenwinkels. Om deze winkels gereed te maken, schakelt hij verschillende bedrijven in, die hij nooit betaalt. Waaronder Arie Driessen van DAT reclame. Maikel komt bij hem binnen met mooie praatjes en bestelt diverse reclame-uitingen, waaronder een flatbox en raambestickering. Een bedrag van 3400 euro moet Maikel voor alles neertellen, maar dit doet hij niet.

  Fietsen

  Natuurlijk moeten er ook fietsen geleverd worden en hiervoor neemt Maikel contact op met leveranciers. Hij bestelt fietsen verkoopt deze door maar 'vergeet' ze af te rekenen. Bij Fietsenwinkel Reerink komt Maikel letterlijk binnenfietsen. Hij wil graag een proefritje maken op een nieuwe fiets met een waarde van 1100 euro en laat zijn eigen fiets van zo’n 100 euro achter. De fiets wordt nooit meer teruggezien.

  Vrouwen

  Niet alleen bedrijven hebben last van Maikel H., ook de vrouwen bij wie hij intrekt komen van een koude kermis thuis. Vrouwen die hij vrijwel altijd ontmoet in de opvanghuizen waar hij tijdelijk verblijft. Zonder dat ze daar toestemming voor geven steelt hij geld uit hun spaarpot en van hun rekeningen en gaat hij ervandoor met hun auto’s. De opvangtehuizen waarin hij verblijft laat hij ook berooid achter. Zo steelt hij een tomtom en zijn medebewoners laat hij betalen voor fietsen die hij nooit levert.

  Agressief

  Tijd voor Opgelicht?! om weer eens contact op te nemen met Maikel, die ondertussen alweer een nieuwe vriendin heeft. We spreken hem aan in Utrecht. Maikel weet meteen hoe laat het is en reageert uiterst agressief. Hij duwt de cameraman en bedreigt de verslaggever. Alle beschuldigingen die we hem voorleggen, ontkent hij. Maikel beweert zelfs dat hij fietsen gratis mee mocht nemen.

  We kunnen dus wel vaststellen dat Maikel H. zeer hardleers is. Wees gewaarschuwd!

 • Ook interessant