Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Liefdesoplichter Serge van der Wulp is opnieuw actief: 'Bastiaan van Lanschot' is zijn schuilnaam

  Liefdesoplichter Serge van der Wulp is opnieuw actief: 'Bastiaan van Lanschot' is zijn schuilnaam

  De laatste weken krijgt de redactie van Opgelicht?! weer klachten over Serge van der Wulp. De serial dater is weer actief op zoek naar nieuwe liefdes, dit keer via datingapps als Tinder en Happn. In zijn profiel noemt hij zich Bastiaan. Zoals gebruikelijk bedient hij zich ook nu weer van weer een valse achternaam. Dit keer noemt hij zich Bastiaan van Lanschot.

  Hij loopt hard van stapel met zijn dates. Zo heeft hij er de afgelopen weken al vele verslonden, blijkt uit de meldingen die de redactie krijgt. De meldingen komen dit keer met name uit de provincie Zeeland. Gelukkig kwamen de dames in kwestie snel achter zijn ware identiteit.

  Serge van der Wulp is al meer dan tien jaar een terugkerende gast op onze website en in ons programma. Als we niets over hem horen, is de kans groot dat hij in de cel zit of in het buitenland actief is. Serge is namelijk niet alleen in Nederland actief, maar ook in onder andere Duitsland.

  Telkens weer nieuwe valse namen

  Hij gebruikt steevast valse namen, maar wel altijd van rijke families in het binnen- en buitenland. Een greep uit zijn assortiment: Swinkels, De Rijcke, Fentener van Vlissingen, Van der Voorn, Sehmeijer, Albrecht, Dreesman en nu dus Van Lanschot. 

  update
  clockOval 6 15 apr 2021, 16:55

  Serge gebruikt de naam Bastiaan in plaats van Sebastiaan

  Aanvankelijk meldden wij dat Serge van der Wulp zich voordoet als Sebastiaan. Dit is niet juist, hij gebruikt de naam Bastiaan.

  Met zijn charmes en succesverhalen over zijn rijkdom palmt hij vele dames in om ze vervolgens in korte tijd financieel en emotioneel leeggezogen weer achter te laten. Hij trekt het liefst zo snel mogelijk bij ze in, teert op hun zak en liegt over alles.

  Als zijn ware aard ontdekt wordt, gaat hij er als een haas vandoor, op naar zijn volgende slachtoffer waar hij weer van voren af aan begint. Als hij niet bij een geliefde kan intrekken, slaapt hij in een hotel of vakantiepark. Hij checkt in onder een valse naam, en vertrekt vaak weer zonder te betalen.  Al tientallen jaren licht Serge van der Wulp zo de boel op. 

  In mei 2020 was Serge van der Wulp voor het laatst te zien in een aflevering van Opgelicht?!. Het betreffende fragment kun je hieronder bekijken.

  Oplichting in de paardenwereld

  Ook de paardenwereld is niet veilig voor hem. Diverse maneges en stoeterijen in binnen- en buitenland worden benaderd door Serge onder vele valse namen. Niet alleen biedt hij paarden en fokprogramma’s aan, maar ook probeert hij paarden te kopen. Ook hier heeft hij de nodige slachtoffers gemaakt.

  Datingfraudeur Serge van der Wulp is dus weer actief op datingsites. Wees alert als je zijn foto voorbij ziet komen. Swipe hem weg, daarmee bespaar je jezelf een hoop leed.

 • Ook interessant