Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Joost den H. veroordeeld tot 40 maanden cel

  Joost den H. veroordeeld tot 40 maanden cel

  Op 17 juni 2015 heeft de Rechtbank in het Belgische Turnhout Joost den H. bij verstek veroordeeld tot 40 maanden celstraf wegens het oplichten van ondernemers in België.

  Omdat Den H. bij verstek veroordeeld is en hij zich niet meer laat zien in België, lijkt het erop dat hij deze celstraf voorlopig ontloopt.

  Café

  Den H. wilde in het centrum van Turnhout een café openen. Tal van ondernemers liet hij zijn zaak verbouwen, maar betalen deed Den H. nooit. Het Belgische OM startte een rechtszaak na de vele aangiften en eiste tijdens de rechtszaak ook 40 maanden tegen hem.

  Spoor van ellende

  Opgelicht?! besteedde al meerdere malen aandacht aan de handelwijze van Den H.. Vanuit de regio Capelle aan den IJssel, waar hij veel gedupeerden maakte, trok hij naar België. Daar liep de schade tot in de tonnen. Nadat zijn oplichtingspraktijken daar aan het licht kwamen, werd Den H. aangehouden. Toen hij werd vrijgelaten, in afwachting van zijn proces, vertrok bij met zijn familie naar Nederland. Den H. trekt ook daar weer een spoor van financiële schade achter zich aan. Zo probeert hij huizen te kopen, en daar zonder betaling in te trekken. Verblijft in hotels en vakantieparken waar hij vertrekt zonder de openstaande facturen te voldoen en probeert auto’s mee te krijgen middels valse betalingsbewijzen.

  Aangehouden in Nederland

  Er is al meerdere keren aangifte tegen hem gedaan. De politie Noord Nederland heeft Den H. op 12 juni aangehouden. Hij had met zijn familie weer een paar nachten in een hotel geslapen en daar gedineerd, maar vertrok zonder te betalen. Daags erna zijn ook zijn vrouw en schoonouders aangehouden voor hun betrokkenheid in meerdere oplichtingszaken. Inmiddels is de hele familie weer in vrijheid gesteld in afwachting van een rechtszaak. Iedereen die door de familie benadeeld is, wordt aangeraden om aangifte te doen.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant