Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Internetoplichter aangehouden

  Internetoplichter aangehouden

  Leidschendam/Voorburg - De politie in Bureau Leidschendam-Voorburg heeft een 21-jarige Voorburger aangehouden die ervan wordt verdacht via internet mensen te hebben opgelicht.

  Begin dit jaar startte de politie het onderzoek nadat vanuit het hele land aangiftes waren binnengekomen van internetoplichting. Ook via de internetsites www.politie.nl, www.stichtingstopinternetoplichting.nl en www.opgelichtopinternet.nl kwamen meldingen binnen van oplichting door de verdachte. De man adverteerde op internet maar verzuimde vervolgens de betaalde goederen ook daadwerkelijk te leveren aan zijn 'klanten'.

  Het onderzoek richtte zich op onder meer de aliassen, IP-adressen en emailadressen die de man gebruikte. In het onderzoek is de informatie die werd aangeleverd door de genoemde internetsites van doorslaggevend belang geweest. Het onderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de verdachte. Een officier van Justitie verleende daarop toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden.

  Zaterdag 27 oktober hielden agenten de man aan in zijn woning. Hij bekende tijdens het politieverhoor de oplichtingen en verklaarde dat hij uit geldnood had gehandeld. In ieder geval 14 zaken zijn daarmee opgelost, de man wordt echter ook verdacht van nog een aantal recente gevallen van oplichting. De verdachte is op dinsdag 30 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaalde dat de man onder voorwaarden in vrijheid de verdere afhandeling van de zaak mag afwachten.

  Bron: blikopnieuws.nl

 • Ook interessant