Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hilbert E. gaat op dezelfde voet verder

  Exact twee jaar later staat E. weer centraal in Opgelicht?! Alle schuldeisers uit de vorige uitzending hebben tot op de dag van vandaag geen cent betaald gekregen. Toch heeft dat E. er niet van weerhouden op zelfde voet verder te gaan.

  Vakantiewoning

  De afgelopen twee jaar heeft hij opnieuw mensen gedupeerd. Zo heeft hij in december 2010 een vakantiewoning in het Oostenrijkse Gerlos verhuurd aan twee families uit de buurt van Utrecht. Zij maakten de huursom van 2300 euro over op het rekeningnummer van zijn huidige vriendin. Als de familie in februari 2011 afreist naar Gerlos en daar in het holst van de nacht aankomt, blijkt het huis niet te bestaan. Ook met de verhuurder, Bert Berg, is geen enkel contact meer te krijgen. Om hun kinderen niet teleur te stellen, huren ze daar ter plaatse een vakantiewoning. Thuis in Nederland leggen ze contact met een verhuurspecialist, Chaletsplus, en blijkt dat de foto’s die Berg gebruikte, van hun site afkomstig is. De familie doet aangifte, en na onderzoek komen ze er achter dat het gaat om een oude bekende: Hilbert E.

  Valse handtekening

  E. weet keer op keer het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. Zo raakte een man uit Arnhem in 2010 95.000,- euro kwijt. Hij verhuurde zijn woning aan E., omdat de huiseigenaar voor een paar maanden naar het buitenland vertrok. E. ontvreemde in de woning twee bankpassen en overschrijvingsformulieren. Daarmee trok hij beide rekeningen van de man leeg. Met een vervalste handtekening op de overschrijvingsformulieren lukte het hem geld van de rekeningen af te halen. De man heeft aangifte gedaan en is een rechtszaak tegen de banken gestart om het geld terug te krijgen. De banken zijn in zijn ogen nalatig geweest omdat de handtekening niet overeenkomt met de echte handtekening van de rekeninghouder.

  Vitesse

  Ook voetbalclub Vitesse kreeg met E. te maken. Zo wilde hij een aantal business-seats voor het voetbalseizoen. De kosten werden niet betaald en E. werd de toegang tot de business-seats al snel ontzegd. De voetbalclub is met een schade van ruim 8.000 euro blijven zitten.

  Vrijstaande woning

  In oktober 2011 kocht Hilbert E. met zijn vriendin een vrijstaande woning in Duiven. Eerst wilde hij het huis huren, en in juni 2012 zou hij de woning kopen. E. trok half oktober in de woning, maar betaalde geen huur, en ook de verplichte bankgarantie werd niet overlegd. Toen de termijn verstreken was, hebben de verkopers E. en zijn vriendin in gebreke gesteld en vriendelijk verzocht het huis te verlaten. Het is nu onbekend waar Hilbert E. woont.

 • Ook interessant