Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Het oude liedje

  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Deze spreuk is absoluut toepasselijk voor Co den H.

  Nadat Opgelicht?! in het verleden al twee keer aandacht besteedde aan dit heerschap, blijven de klachten binnenkomen. In 2014 had Opgelicht?! hem ook al in het vizier. Maar voordat we voor hem konden waarschuwen in de uitzending, zat Co al weer achter de tralies. Januari van dit jaar komt de eerste klacht over hem weer binnen. En daar is het niet bij gebleven...

  Het oude liedje

  De werkwijze van Co den H. is kinderlijk simpel en in de loop der jaren niet veranderd. Hij biedt via marktplaats of een van de landelijke dagbladen een advertentie aan voor stelconplaten of stenen. De advertentie oogt betrouwbaar. Wie contact opneemt met de aanbieder krijgt steevast te maken met een vriendelijke meneer die veel verstand van zaken heeft, althans zo lijkt het. De vaak tweedehands platen worden voor een zacht prijsje aangeboden. Eigenlijk is het te mooi om waar te zijn en dát blijkt achteraf ook zo te zijn. Via de telefoon worden kopers overtuigd om of een aanbetaling te doen of het volledige bedrag op de rekening van de aardige meneer te storten. Het oogt betrouwbaar, want zijn bedrijf staat ook ingeschreven bij de KvK. Het lange wachten op de stelconplaten kan beginnen. Maar helaas, de platen komen nooit.

  Katvangers

  Jonker, Blankers, Ginkel, Jansen, Jonker etc etc. Slechts een greep uit de aliassen die Den H. in het verleden heeft gebruikt. Daar blijft het echter niet bij. Opgelicht kent meerdere katvangers die Co om zijn vinger weet te winden zodat hij zelf buiten schot kan blijven. Ze stellen hem hun bankrekening ter beschikking of worden in de KvK ingeschreven als eigenaar van een bedrijf waarmee de stelconplaten verkocht kunnen worden. Een van de katvangers is zelfs in het verleden al eens door Den H. gedupeerd, maar toch weet hij het voor elkaar te krijgen dat de katvanger zijn rekeningnummer beschikbaar stelt. Reden genoeg voor Opgelicht?! om wederom te waarschuwen voor Co den H.

 • Ook interessant