Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Gary S. veroordeeld tot twee jaar cel

  Gary S., die zowel de Nederlandse als de Duitse nationaliteit heeft, is veroordeeld tot twee jaar celstraf. De rechtbank in Roermond wees afgelopen woensdag vonnis in het dossier Gary S. Opgelicht?! besteedde op 9 en 30 november 2010 aandacht aan de praktijken van de inmiddels 65-jarige Gary.

  S. doet zich voor als succesvol ondernemer, die nog vele tonnen aan pensioengeld tegoed heeft. Dit bedrag staat nog vast in het buitenland en daarom kan hij er nu nog even niet over beschikken. Het verhaal dat hij bulkt van het geld verspreidt hij overal. Zijn vriendinnen geloven de praatjes van de oude casanova. Door tal van verzinsels leeft Gary een luxe leventje van het geld van zijn vriendinnen.

  De mooiprater is deze week zelf niet aanwezig als de rechter zijn straf uitspreekt. De zaak betreft drie gevallen van oplichting én een geval van het niet verstrekken van hulp aan zijn toenmalige echtgenote, met haar dood tot gevolg.

  De rechtbank beslist dat Gary S. zich schuldig heeft gemaakt aan het verduisteren van € 410,-. Opvallend is dat de andere feiten niet ontvankelijk worden verklaard. De politieagent - bij wie de toenmalige vriendin van Gary S. destijds de verklaringen aflegde was niet bevoegd. Gary wordt tevens vrijgesproken van het feit dat hij zich in januari 2010 ten onrechte als bonafide klant heeft gepresenteerd voor een verbouwing van badkamer en toilet. De rechter acht niet bewezen dat hij met voorbedachte rade gehandeld heeft.

  De twee jaar celstraf krijgt Gary voor het feit dat hij zijn vrouw in de nacht van 1 op 2 juni 2009 in hulpeloze toestand in de keuken heeft achtergelaten, met haar dood tot gevolg.

 • Ook interessant