Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • FC Twente gedupeerd door handel in valse munten

  Twee mannen van 25 en 27 jaar oud zijn gearresteerd op verdenking van oplichting bij onder meer voetbalclub FC Twente. Ze zouden consumptiemunten van uitgaansgelegenheden hebben vervalst, waaronder de muntjes waarmee wordt betaald in de Grolsch Veste, het stadion in Enschede.

  Bij huiszoekingen in de woningen van beide mannen werd een grote hoeveelheid valse munten aangetroffen, zo meldt de politie.

  Enorme schade

  De oplichtingspraktijken van de beide mannen heeft volgens de club vergaande gevolgen: behalve de schade door de valsmunterij, zal FC Twente een nieuwe muntensysteem moeten invoeren en dit kost enkele honderdenduizenden euro’s.

  De daders deden zich voor als lid van de (niet bestaande) supportersvereniging FC Twente 4 Life en boden fans aan om lid te worden. Als welkomstcadeau kregen ze een paar vervalste 'oranje smileys', die in het Twente-stadion worden gebruikt als betaalmiddel. Wie meer munten wilde, kon die met fikse korting kopen. Dat was afgesproken met FC Twente, zeiden de oplichters. Zo kwamen duizenden valse munten in omloop.

  Melden bij de club

  FC Twente benadrukt dat consumptiemunten alleen in de De Grolsch Veste verkocht worden en niet via andere kanalen. Indien supporters van FC Twente zijn benaderd door ‘FC Twente 4 Life’, wordt aan deze supporters gevraagd om zich te melden. Dit kan per mail via veiligheid[at]fctwente[dot]nl of telefonisch tijdens kantooruren via 053-8525 525.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

 • Ook interessant