Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Erik G. alweer opgepakt

  Erik G. is alweer opgepakt op verdenking van oplichting en zit momenteel vast. Hij moet zich nog verantwoorden voor de rechter. Ben je door hem gedupeerd en heb je nog geen aangifte gedaan, doe dat dan alsnog zo snel mogelijk.

  Het OM verklaart aan ons het volgende over de zaak:

  De 42-jarige man zit vast op verdenking van oplichting van meerdere personen: meisjes, jongens, vrouwen en mannen (tussen de 19 en 44 jaar).

  De werkwijze is als volgt: slachtoffers reageerden op een advertentie waarin om modellen werd gevraagd. De personen die reageerden, werden uitgenodigd voor een fotoshoot. Voor deze shoot moesten zij €100,- betalen. Hij zit nu vast in verband met twee incidenten. In totaal zijn er circa 20 aangevers in het onderzoek.

  In één geval werd afgesproken in een hotel in Leiden om de foto’s te maken. Acht personen verschenen hier op 23 juli 2014. De man huurde iemand in om hen op te vangen en het geld te incasseren. Nadat hij het geld had ontvangen, vertelde hij dat hij problemen had met de fotograaf omdat die meer geld zou willen en de man verdween met het geld. De personen die voor de fotoshoot kwamen en het ingehuurde personeel bleven opgelicht achter.

  Op 7 mei vond er een soortgelijke oplichting plaats. De man liet slachtoffer naar Utrecht komen en 100 euro betalen voor een fotoshoot, welke uiteindelijk niet plaatsvond.

  Deze praktijken lijken te hebben plaatsgevonden door heel Nederland. Naar aanleiding van meerdere aangiften startte de politie een onderzoek en de man werd uiteindelijk op zaterdag 11 oktober aangehouden. Hij heeft zichzelf toen gemeld bij een politiebureau in Nijmegen omdat hij had gehoord dat hij door de politie werd gezocht. Hij zit op dit moment nog vast en heeft bekend.

  Vast staat dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden, maar het is nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

  Het onderzoek is in volle gang. Indien er nog slachtoffers zijn die aangifte willen doen, dan moeten zij dit zo snel mogelijk doen. Zij kunnen naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan om aangifte te doen.

  Eind november werd bekend dat G. in ieder geval blijft vastzitten 20 januari, wanneer de pro forma zitting plaats zal vinden.

 • Ook interessant