Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Echtpaar twee keer slachtoffer babbeltruc

  Een bejaard echtpaar uit IJmuiden is twee dagen op rij het slachtoffer geworden van twee verschillende babbeltrucs.

  Vorige week woensdag belde er een meisje aan de deur die een zielig verhaal ophing over een kapotte auto. Zij wist het hoogbejaarde echtpaar een paar honderd euro te ontfutselen. Donderdag was het opnieuw raak. Er werd aangebeld door iemand die zei van de gemeente te zijn. Hij had een heugelijke mededeling voor het oude stel, zij zouden een aantal duizenden euro’s terugkrijgen van de gemeente. Hier moest echter wel eerst administratiekosten voor betaald worden. Het echtpaar heeft het bedrag betaald en kreeg hier zelfs een kwitantie voor. Toen de bejaarde man een legitimatiebewijs vroeg van de gewiekste ‘gemeentemedewerker’ gaf deze aan dat in de auto te gaan pakken. Uiteraard kwam de man nooit meer terug. Het bejaarde stel heeft aangifte gedaan.

  De politie zet sterk in qua voorlichting op met name oudere bewoners van onze regio. Helaas zijn zij nog wel eens het slachtoffer van de steeds gewiekster wordende verhalen. De politie waarschuwt ervoor geen geld te geven aan vreemden. Overheidsinstanties brengen u altijd op de hoogte van zaken per brief. Laat geen onbekende mensen binnen in uw woning. Vraag altijd om legitimatie, zeg dat u het bedrijf gaat bellen waarvoor zij zeggen te werken en sluit de deur. Stuur mensen die u niet kent en een zielig verhaal ophangen door naar de politie.

  Helaas is het zo dat mensen die babbeltrucs uithalen zeer overredend kunnen zijn. Laat u niet verrassen of overrompelen. Als u bent benaderd door iemand en u vertrouwt het niet: onthoud goed hoe de persoon eruit zag en stel de politie in kennis, via 0900-8844. Als de persoon nog in de buurt is, mag u 112 bellen.

  Bron: politie

  Gerelateerd

 • Ook interessant