Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Echtpaar bestolen na ramadan-babbeltruc

  Echtpaar bestolen na ramadan-babbeltruc

  Een ouder echtpaar uit Hillegom is maandag bestolen in hun woning. Zij werden het slachtoffer van een babbeltruc, waarbij twee meisjes vertelden dat ze samen met de bewoners wilden bidden vanwege de ramadan.

  De meisjes vertelden dat ze net in de straat waren komen wonen en dat zij samen met het echtpaar wilden bidden vanwege ramadan. Meteen liepen de twee naar binnen. Ze boden de bewoners twee appels aan en hebben daarna gebeden en gezongen. Na een klein kwartier vroegen de bewoners de meisjes gevraagd om te vertrekken.

  Toen de bewoners even later naar bed wilden gaan, ontdekten ze dat kasten op de bovenverdieping waren doorzocht en dat verschillende spullen verdwenen waren. Vermoedelijk is iemand naar binnen geslopen om de goederen weg te nemen, toen de meisjes de bewoners afleidden.

  Signalement meisje 1: Een meisje van 15 tot 17 jaar oud met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze is ongeveer 1.65 meter lang en heeft een normaal postuur. Ze heeft lang zwart haar dat ze in een staart droeg. Ze droeg een groen jurkje met bloemmotief.

  Signalement meisje 2: Een meisje van 15 tot 17 jaar oud met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze is ongeveer 1.65 meter lang en heeft een vadsig postuur. Ze heeft halflang zwart haar tot op de schouders. Ze droeg een zwart rokje of jurkje, met daarop een zwart stoffen jasje

  Getuigen gezocht

  De politie wil graag spreken met mensen die de twee meisjes eerder hebben gezien of die meer over de twee kunnen vertellen. Misschien herkent iemand de meisjes aan de hand van het signalement. Getuigen wordt gevraagd te bellen via 0900-8844

  Babbeltruc

  De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te

  houden en/of hun verhaal te controleren.

  Tip de politie

  De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.

  Bron: politie

  Gerelateerd

 • Ook interessant