Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Door met de zoektocht naar Jeanette B.

  De redactie van Opgelicht?! gaat door met de zoektocht naar Jeanette B. Zo hebben we nog vóór de eerste uitzending omtrent Jeanette contact met diverse taxibedrijven in de omgeving van Dalfsen en Ommen.

  Wat blijkt; een van de taxi chauffeurs heeft ‘n relatie met mevrouw B. We ontmoeten hem. Nadat hij van de shock bekomen is, houdt hij wel contact met Jeannette. En dan wordt de taxichauffeur door haar gebeld. Ze wil opgehaald worden bij een huisje. En wij gaan met hem mee. Uiteindelijk treffen we Jeanette op een vakantiepark in Dalfsen. Daar verschanst zij zich in een huisje met de gordijnen dicht om zich zodoende voor de redactie en ook haar vele slachtoffers te verschuilen.

  Ook de politie is blij met onze aanhoudende zoektocht. Zij hebben geen idee waar mevrouw B. zich bevindt, dus na ons telefoontje komen zij Jeanette ophalen voor verhoor.

  Het blijkt dat het gratieverzoek van Jeanette inderdaad is gehonoreerd door de minister. Ze moet wel 240 uur aan taakstraf vervullen. Alleen komt ze niet opdagen om de taakstraf uit te voeren. Daarom wordt de taakstraf weer omgezet in een celstraf. Gevolg, ze mag een half jaar zitten.

  Nog tijdens haar detentie moet Jeanette zich voor een andere zaak bij de politierechter melden. Ditmaal wederom voor flessentrekkerij, oplichting, verduisterlng en valsheid in geschrifte.

  Het Openbaar Ministerie in Zwolle eist een celstraf van 12 maanden. Uiteindelijk oordeelt de rechter dat Jeanette B. 12 maanden de cel in moet, waarvan 6 voorwaardelijk. Wel moet ze zich onder strikte voorwaarden laten behandelen.

  De politie Dalfsen laat weten dat er nog meer nieuwe aangiften liggen met tegen Jeanette B. Zolang de aangiftes bij de politie liggen, heeft het OM geen kennis van het dossier en kunnen deze dus niet behandeld worden.

 • Ook interessant