Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dode Kekerdom verdachte faillissementsfraude

  De 50-jarige man uit Millingen aan de Rijn, die zondag dood in een woning in het naburige Kekerdom werd gevonden, werd verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. In zijn zaak in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Bosch zouden binnenkort getuigen worden gehoord.

  Dat heeft zijn advocaat David Moszkowicz woensdag gezegd.

  Volgens twee vonnissen van de rechtbank in Den Bosch die in het bezit zijn van het ANP is de man in 1999 persoonlijk failliet verklaard en is hij nadien drie keer tot celstraf veroordeeld voor bedrieglijke bankbreuk en valsheid in geschrifte. Zijn schuld in het persoonlijke faillissement was volgens de curator in 2007 1,1 miljoen euro.

  In 2006 legde de rechtbank aan hem 3 jaar celstraf op waarvan een half jaar voorwaardelijk omdat hij leiding gaf aan een criminele organisatie die fraude pleegde onder andere met een groot aantal Poolse bouwvakkers. Bovendien werd hij veroordeeld voor het bezit van een paar gram cocaïne en 50 xtc-pillen.

  Eenmaal weer vrij uit de gevangenis ging hij weer in de fout. Hij verzweeg inkomsten en vermogen voor de curator en benadeelde zo de schuldeisers. 'Kennelijk trekt hij zich weinig aan van veroordelingen en de belangen van schuldeisers', aldus de rechtbank in het meest recente vonnis een jaar geleden. De rechter legde 9 maanden celstraf op. Ook moest de man de voorwaardelijke celstraf van een half jaar uit de vorige veroordeling gaan uitzitten.

  Tegen de laatste veroordeling liep nog hoger beroep. Moszkowicz zegt dat er te weinig bewijs was voor fraude en valsheid in geschrifte en dat de aanhouding onrechtmatig was. Hij heeft het hof in Den Bosch woensdagmorgen laten weten dat de zaak als gesloten kan worden beschouwd wegens de dood van zijn cliënt.

  ANP

  Gerelateerd

 • Ook interessant