Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dochteronderneming Toyota verliest 34 miljoen door CEO-fraude

  Dochteronderneming Toyota verliest 34 miljoen door CEO-fraude

  De Japanse autofabrikant Toyota heeft via een persbericht laten weten dat een Europese dochteronderneming van het bedrijf vorige maand 34 miljoen euro is kwijtgeraakt door CEO-fraude. Of de winstverwachting naar beneden moet worden bijgesteld, laat Toyota zo spoedig mogelijk weten.

  In het persbericht (pdf) laat het bedrijf weten dat een 'kwaadaardige derde partij' erin is geslaagd om misleidende betaalopdrachten aan de niet nader genoemde Europese dochteronderneming te verstrekken. De autoriteiten zijn op de hoogte gesteld en het bedrijf probeert het geld terug te krijgen. Om het lopende onderzoek niet te belemmeren, geeft het bedrijf verder aan dat er op het moment geen aanvullende details verstrekt kunnen worden.

  Deze zogenaamde CEO-fraude - waarbij criminelen bijvoorbeeld vervalste facturen met gewijzigde rekeningnummers versturen of mailaccounts van de directie hacken om betaalinstructies te versturen - is een groeiend probleem dat tot hoge schadeposten kan leiden. Weten waar je op moet letten? Volg onderstaande link.

  Vier vragen over CEO-fraude

  Bron: Security.nl / Toyota-boshoku.com

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant