Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Directeur niet vervolgd voor vergokken 1,5 miljoen euro aan zorggeld

  Directeur niet vervolgd voor vergokken 1,5 miljoen euro aan zorggeld

  De Twentse directeur Nina Barsamian van zorgbureau Victorie heeft 1,5 miljoen euro aan zorggeld vergokt in het casino. Justitie oordeelt dat er geen strafbare feiten zijn gevonden en vervolgt Barsamian daarom niet.

  Na aangifte van de gemeente Almelo werd een strafrechtelijk onderzoek gestart naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering door het zorgbureau. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland zegt geen bewijs te hebben gevonden van strafbare feiten met betrekking tot zorggelden in de jaren 2016, 2017, 2018.

  Daarnaast vond justitie geen aanwijzingen voor een computerhack door Barsamian, waarvan ook aangifte was gedaan. De directrice bleek wel onrechtmatig bestanden te hebben bekeken en gekopieerd. In november 2018, de tijd waarin deze praktijken plaatsvonden, was dit nog geen strafbaar feit. Het OM stelt dat het niet mogelijk is om feiten te vervolgen die zich voor die datum hebben voorgedaan.

  Bizar dat zaak niet bestraft wordt

  Wethouder Eugène van Mierlo van Almelo noemt het uitblijven van strafrechtelijke vervolging 'bizar' en beraadt zich op stappen. Hij hoopt dat de landelijke politiek hierbij wil aansluiten.

  Bron: Tubantia

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant