Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • C. gaat door

  Na de uitzendingen in 2010 horen we diverse verhalen over C.. Hij blijkt door te zijn gegaan met zijn incassopraktijken.

  In Amsterdam runt hij het bedrijf Koch&Co. Hij huurt een woning aan de Prinsengracht maar betalen is hem nog altijd vreemd. En ook gaat het huren van een bedrijfspand niet zonder slag of stoot.

  Daklozenopvang

  Dan verdwijnt hij van de radar. Tot hij zich meldt bij dak- en thuislozenopvang Emmaus in het Limburgse Tegelen. Naar eigen zeggen komt hij net uit detentie. Na een paar maanden is de situatie rondom C. niet meer te houden. De maat is vol als hij een hele afdeling zonder stroom zet. C. moet vertrekken. Er komt nadien nog post voor hem binnen, bijvoorbeeld van het CJB en van de NS vanwege zwartrijden.

  C. vindt hierna onderdak bij Hartelstein in Maastricht. Eveneens een dak- en thuislozen opvang. Deze stichting regelt voor jou een uitkering en hier moet je een deel van afdragen. Maar Leon doet dit niet en moet nog 1290 euro huur betalen. In deze periode leert hij Tessa kennen. Leon wil nu zelf een opvang beginnen voor dak- en thuislozen en deze onderbrengen in een stichting die dan op naam van Tessa zou moeten komen te staan. De stichting zou gehuisvest worden in Bergharen, bij Nijmegen. Een oud klooster. De verhuurder wordt voor 10.000 euro gedupeerd.

  Website Opgelicht?!

  De vader van Tessa vertrouwt Leon niet en googelt zijn naam. Hij komt uit bij de website van Opgelicht?! en zo wordt erger op het nippertje voorkomen. Door de oplettendheid van Tessa en haar vader is Leon op 30 januari gearresteerd. Hij moest nog 89 dagen zitten voor een veroordeling van 90 dagen uit 2013. Toen heeft hij bij drie horecagelegenheden gegeten en gedronken heeft zonder te betalen voor een bedrag van 90 euro.

  Eind mei komt C. weer vrij. Let dus op met wie je zaken doet!

 • Ook interessant