Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Bekende oplichtster opnieuw veroordeeld

  Bekende oplichtster opnieuw veroordeeld

  Opnieuw moet de 47-jarige Truus W. uit Almelo de cel in. Deze bekende van Opgelicht?! zit momenteel nog een straf uit voor oplichting, maar werd gisteren veroordeeld tot nog eens zes maanden gevangenisstraf voor diefstal en oplichting.

  Truus W. heeft zich volgens de rechtbank in 2016 schuldig gemaakt aan vier vermogensdelicten, waarbij ze steeds op grove wijze misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van anderen. Zo heeft ze een pinpas gestolen van mensen bij wie ze mocht overnachten en daarmee gepind. Ook heeft ze zich voorgedaan als een medewerker van een hulpverlenende instantie tegenover twee goede doelen, om geld los te krijgen bij deze stichtingen. Dit geld was zogenaamd bedoeld voor mensen in acute financiële nood, maar Truus W. wist het verhaal zo te vertellen dat de stichtingen het geld naar haar persoonlijk overmaakten.  

  Gedrag is niet veranderd na TBS

  In de beoordeling van de rechtbank zijn ook haar eerdere veroordelingen en het feit dat zij zelfs na een TBS-maatregel haar gedrag niet heeft veranderd, meegenomen. Ze werd in september 2018 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan 1 voorwaardelijk, voor 16 soortgelijke feiten. Daarom wordt er een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd van zes maanden. Dat is twee maanden minder dan geëist door het Openbaar Ministerie. 

  Bekijk ook de uitzending over Truus W.

  Naast de celstraf moet Truus W. ook de schade vergoeden die ze bij haar slachtoffers heeft veroorzaakt. Dit is in totaal een bedrag van ruim 2500 euro.

  Bron: Rechtbank Noord-Nederland / Opgelicht?!

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant