Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Bejaardenberover blijkt ontsnapte gevangene

  De 33-jarige man die vastzit voor een overval in Amstelveen waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam, blijkt een ontsnapte gevangene.

  De man zat een celstraf uit van vijf jaar voor overvallen op bejaarden. Hij was al bezig met zijn terugkeer naar de samenleving, toen hij ontsnapte en zich opnieuw schuldig maakte aan het beroven van bejaarden. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de verdachte een ontsnapte gedetineerde is. De man zit nu opnieuw vast.

  De verdachte was in juli van de gevangenis in Hoogeveen overgeplaatst naar de instelling Exodus in Groningen waar gedetineerden in fasen worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Omdat de man zich niet aan de regels hield, besloot de directie van Exodus hem terug te sturen naar Hoogeveen.

  De gedetineerde moest zich melden bij de gevangenis, maar nam de benen. De enkelband die hij droeg, knipte hij door. De man droeg een enkelband omdat hij eerder niet was teruggekomen van verlof.

  Volgens de verdenking van justitie heeft de man zich na zijn 'onttrekking' schuldig gemaakt aan drie misdaden. Een daarvan was de overval op 12 september op een 77-jarige vrouw in Amstelveen. Hij had de vrouw opgesloten in een kast waardoor zij om het leven kwam. Verder zou hij een 92-jarige bejaarde man uit Velserbroek hebben opgelicht en van een derde slachtoffer de pinpas en pincode hebben ontvreemd.

  (ANP)

 • Ook interessant