Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Babbeltruc verkeerd tanken

  De politie waarschuwt voor een babbeltruc over verkeerd getankte diesel. Meerdere ouderen zijn het slachtoffer geworden van een oplichter die vertelt diesel in plaats van benzine getankt te hebben. De oplichter zegt geld nodig te hebben om de auto te maken en probeert de bankpas van het slachtoffer in handen te krijgen.

  In maart werd een 89-jarige vrouw uit Rossum benaderd door een jonge man en vrouw. De bejaarde vrouw schat de twee rond de 20 jaar en ze zagen er netjes uit. De twee vertelden haar een zielig verhaal over verkeerd getankte diesel in plaats van benzine. Ze hadden dringend geld nodig om dit te betalen. Zij vertelden de vrouw dat hun oma de buurvrouw was maar dat zij lag te slapen. De oudere vrouw geloofde het verhaal en gaf haar bankpas te leen af. De twee pinden in Rossum geld van de rekening en brachten de pas nooit meer terug. Iets later kreeg de politie een vergelijkbare melding uit Heerewaarden maar daar is de truc niet gelukt.

  Een maand later werd een 80-jarige man uit Rossum opgelicht. De man vertelde agenten hoe een net uitziende, blanke, jonge man van ongeveer 25 jaar bij zijn woning kwam. De jongen vertelde dat hij een neefje van de buurvrouw was. Hij zou in plaats van benzine, diesel hebben getankt en had geld nodig om de wegenwacht te betalen. Omdat de jongeman zo netjes overkwam, geloofde het slachtoffer hem en gaf zijn betaalpas af. De politie hield hierop een buurtonderzoek maar dit leverde weinig nieuwe informatie op.

  Weer een maand later, op zondag 13 mei, werd een 85-jarige vrouw opgelicht in Kerkdriel. Bij deze vrouw belde een keurige jonge man aan die zich voorstelde als de zoon van de buurvrouw. Ook hier werd verteld dat er diesel was getankt in plaats van benzine en dat de man geld nodig had om de auto te laten maken. Ook deze vrouw gaf haar bankpas met pincode af en even later werd ook haar rekening geplunderd. De vrouw beschrijft de man als vriendelijk, keurig, blank, met donker haar en rond de 25 à 30 jaar. Ook hier deed de politie een buurtonderzoek en zijn alle ouderen in de buurt gewaarschuwd.

  Bron: www.politie.nl

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant