Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Alexander K. gaat op de oude voet verder

  Alexander K. is zijn leven aan het beteren. Althans dat gaf hij in de uitzending van 22 maart 2011 aan. Inmiddels weten we dat Alexander op de oude voet verder is gegaan met het daten en duperen van meisjes.

  Dat blijkt uit emails en telefoontjes die wij na de uitzending ontvangen. De ontmaskering van Alexander K. –die inmiddels gezocht wordt door de politie- leidt in nogal wat huiskamers tot woede, tranen en verslagenheid.

  De moeder van Michelle ziet de uitzending over Alexander K. De jongen die bij haar dochter thuis zit. De schrik slaat haar om het hart. Michelle heeft Alexander een maand eerder ontmoet tijdens een avondje stappen. Alexander K., gebruikt dan natuurlijk weer zijn valse naam, Jordy de Boer. Al snel trekt ‘Jordy’ in bij Michelle. Michelle betaalt vrijwel alle kosten, omdat de bankpas van haar nieuwe liefde geblokkeerd zou zijn. Wanneer Michelle er achter komt wie Jordy werkelijk is zet ze hem de deur uit. Ze doet eind maart aangifte van verduistering bij politieregio Noord-Holland Noord.

  ‘Laura’ wil alleen anoniem haar verhaal doen, zonder dat we haar echte naam noemen. Ook zij kijkt met verbijstering naar de uitzending. Want ook zij liet Alexander K. ooit toe in haar leven. Dat was tien jaar geleden, in 2001. Laura is 19 jaar als ze tijdens het uitgaan valt voor de charmes van Alexander. Ze wordt ook financieel gedupeerd door Alexander. Hij steelt volgens haar haar ID-kaart en sluit met een smoes op haar naam een telefoonabonnement af. In mei 2002 wordt K. daarom door de rechtbank in Arnhem veroordeelt om 2.223,- euro te betalen aan Laura.

  Ook Tamara meldt zich na de uitzending. Want ook zij valt voor de charmes van Alexander. Hij maakt haar het hof en zij sluit op 5 februari 2011 maar liefst twee telefoonabonnementen voor Alexander af op haar naam. Hij belooft haar de abonnementen op zijn naam over te zetten, maar komt deze afspraak niet na. Tamara doet op 3 maart jl. aangifte bij de politie Limburg-Noord van oplichting tegen Alexander K.

  Op de redactie zijn vier recente aangiftes bekend tegen Alexander K.

  Bij de politie Noord-Holland Noord ligt een aangifte tegen Alexander K. In Limburg-Noord twee en een bij de politie Utrecht. Daarnaast heeft K. nog een taakstraf van 240 uur te voldoen. Dit is de straf die K. opgelegd kreeg door de politierechter in Utrecht vanwege het verduisteren van meer dan 40.000 euro van zijn werkgever. Dit vonnis is op 11 maart 2011 onherroepelijk geworden, K. heeft een jaar de tijd om zich te melden bij Reclassering.

  Op woensdag 30 maart 2011 wordt Alexander K. gearresteerd in Hoofddorp door de politie Kennemerland. K. stond gesignaleerd omdat hij DNA moest afgeven. Dezelfde dag wordt hij naar de politie Limburg-Noord gebracht waar hij wordt verhoord vanwege de aangifte van Tamara. K. geeft tijdens het verhoor aan dat hij in Vianen getankt heeft zonder te betalen, maar politie Limburg-Noord kan hiervan geen aangifte vinden in het systeem. Een dag na zijn arrestatie wordt K. vrijgelaten “omdat er op dat moment te weinig aanknopingspunten waren om hem nog langer vast te houden”, aldus een woordvoerder van politie Limburg-Noord. Een dag later, op vrijdag 1 april jl. komt K. opnieuw gesignaleerd te staan, ditmaal omdat de politie Utrecht hem wil horen over de aangifte van tanken zonder te betalen in Vianen.

  ---------------

  Reactie Politie Limburg-Noord:

  “Betrokkene is destijds aangehouden voor een zaak in een andere politieregio.

  Het bleek bovendien dat er in de regio Limburg-Noord twee aangiftes tegen hem liepen in verband met oplichting en verduistering. Dat is ook de reden waarom de man is overgedragen naar Limburg-Noord en in verzekering is gesteld. Wij hebben onderzoek gedaan en uiteindelijk bleken er op dat moment te weinig aanknopingspunten te zijn om hem langer vast te houden. De Officier van Justitie heeft toen besloten hem in vrijheid te stellen.

  Uiteraard blijft de zaak onze aandacht houden. Van de aangiftes die tegen hem lopen, wordt te zijner tijd dossier opgemaakt en die zullen naar het Openbaar Ministerie gestuurd worden waar dan bekeken wordt of er vervolging gaat plaatsvinden.”

 • Ook interessant