Opgelicht?!

meer NPO...

 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een puppy?

  Waar moet ik op letten bij het kopen van een puppy?

  In de uitzending van 15 mei 2018 besteedde Opgelicht?! aandacht aan een dubieuze puppyhandelaar. De broodfokker in kwestie bood niet de beloofde kampioenspups aan, maar teckels met gebreken van mysterieuze afkomst. Wil jij een pup kopen? Voorkom dan dat je terechtkomt bij een malafide fokker met de tips in dit artikel.

  De Dierenbescherming geeft de volgende tips om te helpen voorkomen dat jij bij een malafide puppyhandelaar terecht komt:

  1. Neem geen contact op als de advertentie geen duidelijke foto’s en informatie van het nestje en van de ouderdieren biedt.
  2. Google de naam, nickname, het e-mailadres en telefoonnummer van de handelaar. De kans is groot dat eventueel eerder gedupeerde klanten hun ongenoegen hebben geuit.
  3. Foute handelaren hebben vaak géén handelsgeschiedenis (maar wel geruime tijd een account) óf het wordt juist zichtbaar dat ze meerdere nesten verhandelen.
  4. Kopieer en plak de advertentietekst in Google. Uit de resultaten zal blijken waar dezelfde tekst verder te vinden is.
  5. Neem altijd eerst per mail of schriftelijk contact op. Het geeft je nog even tijd om over je keuze na te denken en je hebt bewijs van contact, mocht je dat nodig hebben.
  6. Ga minimaal twee keer langs bij het nest voordat je een puppy mee naar huis neemt. Een goede fokker of handelaar gaat hiermee akkoord.
  7. Maak het geld over via je bankrekening. Op deze wijze heb je bewijs van aankoop en de correcte naam en adresgegevens.
  8. Neem alleen een hond die al gechipt is en geregistreerd staat op de naam van de fokker of handelaar.

  Bron: dierenbescherming.nl

  Lees & kijk ook

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je cookies accepteren om te reageren op artikelen.
 • Ook interessant