Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hoe verander ik mijn wifi-wachtwoord?

  Hoe verander ik mijn wifi-wachtwoord?

  Naar aanleiding van onze uitzending van 13 december kregen we veel vragen binnen, over hoe je jouw standaard modemwachtwoord kunt wijzigen. Hoe je dit doet, verschilt per provider en type modem of router. In dit artikel zetten we de grootste providers op een rijtje.

  KPN

  KPN heeft een servicetool op de officiële website, zodat je jouw netwerknaam en -wachtwoord gemakkelijk kunt wijzigen. Je dient op de pagina een aantal stappen te doorlopen. Hierna bepaal je zelf wat jouw nieuwe wachtwoord wordt.

  Weet je het wachtwoord na een tijd niet meer? Dan kan je jouw modem terugzetten naar de fabrieksinstellingen, zodat je de bovenstaande stappen opnieuw kunt volgen.

  Ziggo

  Wanneer je het standaard modemwachtwoord wilt wijzigen bij Ziggo, dan dien je eveneens een aantal stappen te doorlopen. Allereerst wordt op de website gevraagd naar het merk van je modem. De provider geeft hierbij elf mogelijkheden, met bijbehorende plaatjes van de producten.

  Vervolgens geeft Ziggo tips om een veilig wachtwoord te kiezen. Als je op 'verder' klikt, dien je jouw apparaat en besturingssysteem te selecteren. Nadat je dit hebt ingevuld, krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je jouw wachtwoord kunt wijzigen.

  Telfort

  Volgens Telfort kost het enkel een paar minuten om je netwerknaam en -wachtwoord te veranderen. Je dient daarvoor eerst een van de vier gegeven modems te kiezen. Keuze gemaakt? Vervolgens volg je een aantal stappen om je wifi-gegevens te wijzigen.

  Onderaan de pagina staat geschreven: 'Let op! Wanneer je na het instellen van een persoonlijk wachtwoord je modem of router reset, dan gaat het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen. Dat betekent dat je om te verbinden met wifi opnieuw gebruik moet maken van het wachtwoord op sticker op je modem of router. Vervolgens kun je opnieuw een persoonlijk wachtwoord instellen.'

  Tele2

  Abonnement bij Tele2? Ook deze provider geeft de mogelijkheid om jouw persoonlijke netwerknaam en -wachtwoord in te stellen. Op de website staat in zeven punten uitgelegd hoe je deze gegevens kunt veranderen. Ook geeft het bedrijf een handleiding in PDF-formaat, waarin de stappen volledig staan uitgeschreven.

  Vodafone

  Ook Vodafone adviseert je jouw standaard modemwachtwoord te wijzigen. Allereerst dien je op de site aan te geven of je Glasvezel internet óf Standaard internet gebruikt. Vervolgens krijg je uitgelegd hoe je de instellingen kunt veranderen.

  Zeker weten of je wachtwoord veilig is? Vodafone schrijft op haar website: 'Gebruik altijd tenminste 8 tekens, waaronder een hoofdletter, een cijfer en een leesteken.'

  Andere provider?

  Heb je een andere provider? Kijk dan op de website van het desbetreffende bedrijf om te zien hoe jij je standaard wachtwoord kunt wijzigen. Wanneer je hier niet uitkomt, kun je telefonisch contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf.

  Wifi-verbindingen

  Dinsdag besteedde Opgelicht?! in een uitzending aandacht aan de gevaren van wifi-verbindingen. Bekijk het fragment hier terug. Wil je advies hoe je wifi veilig kunt gebruiken? Lees dan ons hulpartikel over wifi.

  Gerelateerd

 • Ook interessant