Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Hoe herken ik een nep-advertentie op een verkoopsite?

  Oplichting via verkoopsites is een groot probleem. Bij het Fraudemeldpunt hebben ze in 2014 844 meldingen gekregen over oplichting op tweedehandssites. Hiervan hebben 520 mensen ook geld verloren. In totaal voor 215.00 euro. En het aantal meldingen stijgt...

  Alleen al in de eerste 4 maanden van dit jaar zijn er 429 meldingen geweest. 309 mensen hebben geld betaald aan de oplichters. Totale schade 135.000. Vermoedelijk is dit nog maar het topje van de ijsberg, omdat mensen die voor kleine bedragen opgelicht zijn, vaak geen aangifte doen. De totale schade is dus veel hoger.

  Iedereen die het slachtoffer van internet oplichting is geworden moet wel aangifte doen. Dit kun je online doen op politie.nl.

  Hoe herken ik een nep-advertentie?Dit voorbeeld geldt voor campers, maar eigenlijk voor alle producten die aangeboden worden op tweedehandssites.

  Een nep-advertentie herken je aan de volgende kenmerken:

  - de mails die je ontvangt zijn geschreven in krom Nederlands- de adverteerder is nog maar net actief- de camper heeft een te mooie prijs- het kenteken is onherkenbaar gemaakt

  En als de advertentie zo goed gemaakt is dat je op het eerste gezicht niet kan zien dat het om oplichting gaat?Dan kunnen er na contact met de adverteerder ook de alarmbellen gaan rinkelen bij de volgende kenmerken:

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant