Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichting in Parijs: trouwring kwijt?

  Oplichting in Parijs: trouwring kwijt?

  Een zakkenrollerstruc die veel voorkomt in de Franse hoofdstad: de act van de Verloren Trouwring.

  Hoe gaat deze truc in z'n werk?

  Een aardige jonge vrouw of man raapt voor je op straat een gouden ring van de grond. Och néé. Kijk nou! Een echte gouden ring! Is die misschien van jou? Snel doorlopen, want die ring is niet van jou, die heeft ze namelijk net van haar eigen vinger laten glijden. En het meisje heeft een handlanger die klaar staat om - ja, wat eigenlijk? Je portemonnee te rollen, je tas mee te grissen? De fooi op te strijken die je aanbiedt omdat het zo lief is dat ze je een ring geeft die je niet wilde?

  Hoe dan ook, het is een act, want die ringen liggen werkelijk óveral op straat, in de Tuilerieën, bij Montparnasse, in alle toeristische gebieden.

  Advies:

  Maak meteen een foto van de 'eerlijke vinders' die je de ring aanbieden - dan is de act meteen afgelopen. En mocht zo'n man of vrouw vervolgens verbaal agressief worden, schiet een voorbijganger aan met de vraag 'Voulez vous m'appeller la police s'il vous plait?' Dan is zo'n agressieveling ook meteen weg. Je kunt natuurlijk ook de ring aannemen, dank je wel zeggen en snel doorlopen. Dan heb je wel de ultieme Parijssouvenir: de enige echte oplichters-ring!

  ??Bron: ANWB

 • Ook interessant