LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bodyenfitshop.nl licht jaren lang klanten op!

Gesloten
RolandVL
Berichten: 1
Lid geworden op: 13-01-2015 22:59

Bodyenfitshop.nl licht jaren lang klanten op!

Bericht door RolandVL »

Nederlandse voedingssupplementen ruim 20% onder gedoseerd

Eiwitsupplementen worden veelvuldig gebruikt door mensen die willen afslanken of juist spiermassa willen opbouwen. Eiwit en whey producten zijn veruit de meest verkochte voedingssupplementen in Nederland.

Er zijn verschillende testen naar buiten gekomen waaruit duidelijk werd dat veel Amerikaanse eiwitproducten niet bevatten wat op het label vermeld staat. Dit was voor leden van Dutchbodybuildingforum de aanleiding om een onafhankelijke labtest te organiseren voor de twee best verkochte eiwitproducten van Nederland. Te weten Whey Perfection van Bodyenfitshop.nl en Whey Delicious van XXLNutrition.nl

Afwijkingen tot 5% mogen als normaal beschouwd worden bij voedingssupplementen. De Whey Delicious van XXLNutrition.nl kwam met een afwijking van 3% goed uit de test. De Whey Perfection van Bodyenfitshop.nl scoorde echter een stuk slechter. Deze had een afwijking van ruim 20%. Ook werden er extra aminozuren aan toegevoegd om het eiwitgehalte te doen laten toenemen. Dit noemt met aminospiking (het toevoegen van goedkope en waardeloze aminozuren om het eiwitgehalte te laten stijgen).

Aan de hand van dit onderzoek heeft Bodyenfitshop.nl een rectificatie op zijn Facebookpagina gezet. Het zou echter alleen om de Whey Perfection gaan. Andere eiwitproducten zouden wel de juiste waardes bevatten.

De uitslag van deze labtesten was reden voor een groep studenten om nog 2 andere eiwitproducten van Bodyenfitshop.nl te laten testen als studieopdracht. Ook deze resultaten waren wederom schokkend. Isolaat Perfection bevatten 22% minder eiwitten dan op het label vermeld stond. Micellar Casein Perfection had een afwijking van 23%.

Het onderwerp is trending topic op social media en op veel fitness en bodybuldingfora's. Meer informatie en de desbetreffende labtesten vind je via onderstaande links:

http://forum.dutchbodybuilding.com/f188 ... ost8842687

http://forum.dutchbodybuilding.com/f266 ... nl-379318/

Gesloten