ILC international lighting compagny

robbergevoet
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-06-2017 08:56

ILC international lighting compagny

Bericht door robbergevoet »

Bedrijf ILC te Beverwijk, international lighting compagny, benadert bedrijven onder valse voorwendselen. Onder het mom van een "gratis afscheidsaanbieding" krijg je telefonisch ongevraagd lampen geleverd. het enige waar ze om vragen is een naam en onder deze naam worden de goederen "gratis" geleverd. Nu blijkt achteraf toch een factuur te volgen met een exceptioneel hoog bedrag voor een paar TL-buizen (markprijs €1,75). Deze staan op de factuur tav je bedrijfsnaam en van je eigen medewerker voor een bedrag van €29.50 per stuk. Contact met het bedrijf is moeizaam en loopt via allerlei afdelingen, website en registratie ziet er profi uit. Echter pas op je wordt gewoon in de boot genomen. We hebben de hun factuur en leveringsvoorwaarden nog eens doorgenomen. Bestaat uit slecht Nederlands en juridisch voorwaarden die niet haalbaar zijn.

melissa781
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-08-2017 10:30

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door melissa781 »

Wij ontvingen na dezelfde telefonische oproep ook een pakket lampen. Daarna hebben we het bedrijf hiervan op de hoogte gebracht, dat de lampen niet besteld waren en we deze terugsturen. Helaas kwam de factuur (voor meer lampen dan geleverd) afzonderlijk en werd deze door ons systeem goedgekeurd en betaald. Nu wil de firma ILC ons het bedrag tegen terugzending van de lampen niet terugbetalen, hoewel we duidelijk hebben aangegeven dat we deze niet willen en kunnen gebruiken.

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-08-2017 16:31

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door [email protected] »

Een magazijnmedewerker is telefonisch benadert door medewerker van ILC, vervolgens worden op zijn naam een doos TL lampen opgestuurd. Hij heeft pertinent niets besteld (en is ook niet geautoriseerd om bestellingen te doen). Bovendien zijn in ons bedrijf uitsluitend LED lampen van toepassing. 1 dag later volgt een factuur van € 20.90 per stuk (elders € 1,30 p.st.) Totaal € 442,56 bezorgd.
Gebeld maar krijg een (Belgisch) antwoordapparaat en wordt niet terug gebeld. Vervolgens gemaild, krijg 1 dag later een mail dat ik niet bereikbaar zou zijn (weer een leugen).
Na een mail naar de Triodosbank (hun bank relatie) dat ik niet begrijp dat Triodos ILC faciliteerd neemt ILC contact op. Nemen geen goederen retour en "dreigen" factuur te incasseren bij niet betaling. Medewerkers krijgen echt een cursus bluffen & brutaal zijn.

We hebben ze 2 dagen de tijd gegeven om de lampen op te komen halen en anders gaan ze in de afvalcontainer (en wij bluffen niet). Procederen zullen ze wel niet gaan doen, jammer!

wees gewaarschuwd
Cees

Zelio2016
Berichten: 1
Lid geworden op: 20-09-2017 16:54

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door Zelio2016 »

Ook wij hebben een pakket ontvangen van deze 'firma'. Enkele dagen later hingen ze al aan de lijn dat de factuur nog onbetaald was en dat dit zsm moest gebeuren.

Ze hebben via onze juridische afdeling een schrijven gehad dat ze de levering (waar wij nimmer opdracht voor hebben gegeven) mogen ophalen binnen 2 weken en dat de TL lampen anders in de container belanden...

Jammer dat er nog steeds oplichters actief zijn die deze werkwijze gebruiken en hopen op een betaling voor veel te dure producten.

hans.staphorsius
Berichten: 1
Lid geworden op: 27-09-2017 14:34
Contacteer:

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door hans.staphorsius »

Ook wij, Stichting de Brug in Amsterdam/Geuzenveld kregen ineens een doos met lampen toegestuurd.
Toevallig net na de aanschaf van 10 TL armaturen, waardoor wij in de veronderstelling waren dat dit een
(reeds betaalde) na zending was.
Tot we gisteren een factuur ontvingen op naam van onze huismeester, met een gigantisch hoog ( € 885,12)
bedrag, z.g. ook nog met ruim € 300,- korting.
We hebben niets besteld, we hebben ze niet nodig en zullen ze zeker niet betalen.

Als ze de lampen terug willen, moeten ze maar komen halen.
We zullen ze een mail sturen met die strekking, met een dead-line van een week na nu!
Daarna stuur ik ze naar een kringloopzaak of voedselbox. Heeft het toch nog enig nut.
Of ze kunnen ze daar 1 voor 1 terugkopen ;)

Gelukkig moeten alle facturen bij ons door mijn handen! Dus ILC heeft pech.

Dus ophalen of de lampen zijn weg!

Hans Staphorsius, voorzitter Stichting de Brug.

Van Poortvliet
Berichten: 1
Lid geworden op: 02-10-2017 11:47

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door Van Poortvliet »

Donderdag 28-09-17 inderdaad ook benaderd door ILC met de mededeling dat de bestelde lampen met wat vertraging werden geleverd , omdat we zo lang hadden moeten wachten kregen we korting en werden ze dus tegen een speciale prijs geleverd .

Technische dienst gebeld of deze op de hoogte waren van de bestelling echter dit is niet het geval en er is dus niets besteld bij ILC .

Mail verstuurd de levering niet te verzenden aan ons .

Lampen zullen niet door ons worden geaccepteerd en gelijk worden geretourneerd of worden gedoneerd aan de kringloopwinkel .

Wees gewaarschuwd , Patrick is de naam van de verkoper , deze zou komende week gaan verhuizen naar Spanje om daar de mensen ook op te lichten met zn babbeltrucjes .

groet,

M.Birx
Van Poortvliet Geleen .

JohnHeldens
Berichten: 1
Lid geworden op: 25-10-2017 09:00

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door JohnHeldens »

Helaas enkele jaren geleden ook ervaring gehad met ILC. Medewerker belt om door te geven dat hij naar Denemarken wordt overgeplaatst en dat hij een doos lampen mag aanbieden van de directie.
Vandaag belde me iemand van BBS met exact hetzelfde verhaal. Toen ik aangaf dat ik dit verhaal al eens had gehoord en hier niet zo blij mee was werd het gesprek snel beëindigd door hem.
ILC werkt dus tegenwoordig ook onder de naam BBS ( Benelux Business System, toevallig ook in Beverwijk gevestigd ).

Met vriendelijke groeten,

John Heldens
Moonen Packaging

Aaldert
Berichten: 1
Lid geworden op: 17-01-2018 10:41

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door Aaldert »

Opereren tegenwoordig onder de naam BBS (Benelux Business Systems ). Bellen op om gratis producten aan te bieden en vragen naar je adres.
Vervolgens wordt er een doos met lampen geleverd en 2 weken later (vlak voor het aflopen van de 2 weken retour recht) een factuur met een heel hoog bedrag.
Er zullen veel mensen automatisch betalen dus daar zullen ze op gokken.
Ik heb een melding gedaan bij de politie (aangifte gaat niet doordat ze geen aantoonbaar strafbaar feit plegen) en de doos aangetekend (met ontvangstbevestiging ) retour gestuurd. Uiteraard na te hebben gebeld en op de mail te hebben aan gegeven niets besteld te hebben en als zodanig de producten te retourneren en niet te betalen.
Mijn advies is om de doos terug te sturen ook al heb je het niet besteld.
Jammer dat er zoveel mensen zijn die op een oneerlijke manier geld willen verdienen over de rug van hardwerkende mensen.
Wij werken hier in de zorg en worden al genoeg uit geknepen door de overheid ...

heer de jong
Berichten: 1
Lid geworden op: 28-02-2018 11:21

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door heer de jong »

Let op! oplichters
Doos niet openmaken en wachten op factuur daarna onderstaande brief aangetekend versturen, en vooral niet betalen.

Afzender:
Aan:
ILC
[Adres verwijderd door moderator]
Beverwijk


Uw referentie:

Onze referentie:


Plaats, datum

Onderwerp: Niet gesloten overeenkomst
Geachte heer of mevrouw,

Op [datum] ontving ik van uw bedrijf een [maak een keuze: bevestiging van een gesloten overeenkomst/een rekening] voor [product/dienst]. Met deze brief wil ik u laten weten dat ik hiervoor geen toestemming heb gegeven. Er is daarom geen overeenkomst tot stand gekomen. Ik beschouw het door u toegestuurde [contract/rekening/product] dan ook als ongevraagd.

Waarom is er geen overeenkomst tot stand gekomen?
Wij hebben nooit een overeenkomst met u gesloten voor de koop van de tl-buizen. Er is door u geen aanbod gedaan dat door ons is aanvaard.


Hoe is dit wettelijk geregeld?
Volgens de wet is er toestemming nodig om een overeenkomst tot stand te laten komen. Ook mag de verkoop van producten of diensten niet misleidend of agressief zijn. Dit staat in de Wet Oneerlijke Handelspraktijken. Ongevraagd producten sturen en vragen om betaling of terugsturen van de producten is een oneerlijke handelspraktijk. De Autoriteit Consument & Markt toezicht (ACM) houdt toezicht op deze regels. Wilt u de regels nalezen? Kijkt u dan op de website van ACM, http://www.acm.nl, klik op ‘onderwerpen’ en kies vervolgens voor ‘informatie voor ondernemers’.

Wat verwacht ik van u?
U kunt de doos met tl-buizen ophalen en ik wil graag een creditnota ontvangen ter hoogte van het gefactureerde bedrag. Ik verzoek u met betrekking tot het ophalen van de tl-buizen vooraf contact op te nemen met [contactpersoon]Met vriendelijke groet, :)

lozevisser
Berichten: 630
Lid geworden op: 20-03-2014 16:21

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door lozevisser »

Basisgegevens Kamer van Koophandel:

KVK-nummer: 34169126
Vestigingsnr: 000003438422
Inschrijving: Hoofdvestiging

Openbare publicaties over International Lighting Company (I.L.C.)

De Kamer van Koophandel heeft recent in de Staatscourant de volgende vijf mededelingen openbaar gepubliceerd over International Lighting Company (I.L.C.):

2017-03-10 | Wijziging: Per 9-3-2017 is Bestuurder Christian Haugaard Sierant in functie getreden.

2017-03-10 | Wijziging: Per 9-3-2017 is Bestuurder David Mygind uit functie getreden.

2013-11-06 | Wijziging: Per 1-9-2013 is Bestuurder David Mygind in functie getreden.

2013-11-06 | Wijziging: Per 1-9-2013 is Bestuurder Christian Haugaard Sierant uit functie getreden.

2013-11-06 | Wijziging: Per 29-10-2013 statuten gewijzigd. Per 29-10-2013 naam gewijzigd in: International Lighting Company B.V. (naam was voorheen International Lighting Company (I.L.C.)

harwin.de-brake
Berichten: 1
Lid geworden op: 05-03-2018 17:51
Contacteer:

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door harwin.de-brake »

Vandaag ook een factuur ontvangen van BBC (moederbedrijf ILC) ze hebben ongevraagd TL balken gestuurd met daarin een factuur waarin vermeld staat dat wij zelfs 50% korting bedongen hadden.

Heb ze opgebeld en goederen kunnen ze weer ophalen. Vrouw aan de telefoon was redelijk vijandig toen ik ze vertelde wat ik van deze werkwijze vind.

Kan je hier ook aangifte tegen doen?

PvS
Berichten: 1
Lid geworden op: 17-05-2018 09:21

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door PvS »

Hallo allen.

Waar ik nu benieuwd naar ben is het volgende.
Wat doet het bedrijf nadat je hebt aangekondigd dat ze de artikelen moeten ophalen? Of dat je aangeeft het aan een goed doel te schenken of in de container te gooien?

Hebben ze daadwerkelijk de artikelen weer opgehaald en een credit gestuurd?

Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

Cisca1953
Berichten: 1
Lid geworden op: 19-06-2018 10:35

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door Cisca1953 »

Ja hoor! Ze zijn vandaag weer begonnen!
Ik werd vanmorgen gebeld door een meneer van BBS, (hij gaf de naam Jansen op, tel 0251-726004), leverancier van TL-buizen. Hij deed het voor komen alsof BBS altijd aan de scholen levert. Toen ik vroeg of hij via Stichting BOOR (onze scholenkoepel) binnen kwam, werd dat bevestigd. Ja, hij "Wilde geen TL-buizen verkopen ofzo, maar hij had een cadeautje voor de conciërge vanwege vorige leveringen."
Bullshit! Precies hetzelfde patroon als enkele jaren geleden: belt met de mededeling dat ze de leverancier van TL-buizen zijn, dat ze een cadeautje mogen weggeven aan de conciërge. Als je dat cadeautje aanvaardt, zit je gelijk aan een zending TL-buizen vast waarvan de rekening flink kan oplopen (€ 1500,- in ons geval! Het is ze n.l. éénmaal gelukt ons die spullen te verkopen omdat er net een week een nieuwe conciërge werkte die er vanuit ging dat BBS (oftewel ILC) altijd aan de school leverde. Die TL-buizen zijn teruggestuurd en uiteindelijk hebben we de facturen niet betaald (wel creditnoto's gekregen).
Niet intrappen dus!

euromeat
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-08-2018 15:59

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door euromeat »

hoi hoi

vandaag twee maal gebeld. nu door bbs lighting blijkt het zelfde bedrijf te zijn als hier al wordt vermeld.
ook mij wilden ze tl lampen opsturen. gezegd dat ik dit niet wilden. ben benieuwd of ze het toch doen?
dus let op schijnbaar is dit bedrijf weer actief bezig.
ze vroegen naar de technische dienst ik vertelde ze dat wij die niet hebben. vervolgens vroeg hij mij naam en vertelde hij dat hij een jaar naar milaan moest en altijd fijn zaken had gedaan. ik vertelde hem al dat ik hem niet kende maar goed hij vertelde dat hij doos tl lamoen ging opsturen. ik zeg die hoef ik niet wij hebben alles led.naar een uur weer telefoon van de receptie met de melding dat het pakket werd verstuurd nogmaals uit gelegd dat wij dat niet willen. dus let op bbs lighting gewoon ophangen.

MEindhoven
Berichten: 1
Lid geworden op: 19-10-2018 15:57

Re: ILC international lighting compagny

Bericht door MEindhoven »

Nou ze zijn nog steeds actief.... wij hebben vorige week ook een ongewenst een doos opgestuurd nadat ze onze stagiaire aan de lijn hebben gehad. Zelfde verhaal, dat er iemand weg ging bij het bedrijf en om deze reden een afscheidscadeau wilde opsturen.
Ik heb ze gebeld en gezegd dat als ze de doos niet snel komen ophalen hij in de container gaat.
Ik werd gelukkig snel terug gebeld en ze hebben nu toegezegd dat ze de doos komen ophalen.
Ik heb ook om een credit factuur gevraagd, die heb ik nu binnen.
Hopen dat ik er hiermee vanaf ben. :roll:

Gesloten