GEZOCHT: Mensen met ervaring met kopen via kledingaanbieders op Instagram

drup94
Berichten: 1
Lid geworden op: 05-05-2020 13:16

GEZOCHT: Mensen met ervaring met kopen via kledingaanbieders op Instagram

Bericht door drup94 »

Beste forumleden van Opgelicht,

Op dit moment ben ik bezig aan mijn afstudeeropdracht aan de School voor Journalistiek.

Het onderwerp dat ik hier voor gekozen heb gaat over de opkomst van nepwebshops, die zich via sociale media (voornamelijk Instagram) als een olievlek over Nederland verspreiden. Veel consumenten doen een bestelling (het gaat vaak om kleding, zie afbeeldingen) bij zo’n nepwebshop, maar komen dan bedrogen uit. Soms wordt er helemaal niet geleverd, maar als dat wel het geval valt de kwaliteit van het product tegen, of gaat het om een verkeerde maat.

Dit soort partijen opereert vaak vanuit het buitenland en maakt gebruik van ondoorzichtige handelsconstructies, waardoor het voor consumenten lastig is in contact te komen met de firma. Instagram verwijdert dit soort webshops wel, maar opvallend is dat ze een paar dagen later gewoon weer online verschijnen onder een andere naam. Ter illustratie heb ik een paar voorbeelden van zulk soort websops bijgevoegd als afbeelding.

Omdat ik dieper in dit onderwerp wil duiken, kom ik graag in contact met mensen die ervaring hebben met het kopen van kleding via zo'n webshop. Heb jij nou ervaring met zo'n webshop, wil je graag je verhaal doen & mij daarmee helpen voor een productie in het kader van mijn afstuderen? Reageer dan even hieronder, of stuur me een persoonlijk berichtje, dan kunnen we in contact komen met elkaar.

Het wordt in ieder geval heel erg gewaardeerd als mensen mij willen helpen! :)

Vriendelijke groet,

Tom
Student Journalistiek

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie