Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Plaats reactie
Briet
Berichten: 1
Lid geworden op: 25-01-2018 12:34

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Briet »

Wat is het probleem met deze meneer/bedrijf?

BJM
Berichten: 1
Lid geworden op: 23-05-2020 17:02

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door BJM »

Na een advertentie te hebben gezien op Marktplaats, hebben wij op 20 mei 2020 rechtstreeks een Nintendo Switch gekocht via www.hamelmann-elektro.de a EUR 259,99. Na aankoop mailtje gekregen van [email protected] met het verzoek om het bedrag over te maken aan Stefan Janusch, waarna men de NS af zou sturen.

Achteraf is het bedrag a EUR 259,99 te mooi om waar te zijn, gezien het feit ze in Nederland voor EUR 379,00 te koop worden aangeboden en het bedrag overmaken op naam van Stefan Janusch ipv Hamelmann Elektro had ook de alarmbellen af moeten laten gaan. Er is wel even twijfel geweest, maar verblind door het feit dat we onze zoon na lange wachten (door krapte in aanbod in Nederland) blij konden maken met een Nintendo Switch zijn we er ingetrapt. Goedkoop is zo zie je maar weer duurkoop.....

Per mail en telefonisch zijn ze uiteraard niet te bereiken.

Zijn er nog meer gedupeerden ?

Oma 60
Berichten: 2
Lid geworden op: 23-05-2020 19:06

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Oma 60 »

Ook ik heb 266 .incl verzendkosten
Overgemaakt..ook met twijfels en laatste euro.s..Heb slapeloze nachten..Maar snap niet als dit bekend was dat deze man door kan gaan..En ze kunnen hem zo pakken.alles is te vinden van hem.en dat begrijp ik dus niet.voel mij echt heel rot hier door.

Brussie10
Berichten: 1
Lid geworden op: 24-05-2020 18:48

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Brussie10 »

Zelf ook in een moment van onoplettendheid getracht een aankoop te doen na het zien van een advertentie op Marktplaats. Ondertussen is de fraude afdeling van de SNS bank geïnformeerd en zullen zij de Duitse bank proberen te verzoeken om de overschrijving ongedaan te maken. Tevens heb ik ook aangifte gedaan bij de politie van oplichting. Ik ga morgen ook marktplaats verzoeken om aangifte te doen van oplichting/fraude in de hoop dat de bank in Duitsland eerder meewerkt.

Oma 60
Berichten: 2
Lid geworden op: 23-05-2020 19:06

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Oma 60 »

Erg zeg hij heeft nog veel meer.ja zolang ze niks met hem doen.er zullen een heleboel mensen zijn die iets gekocht hebben op zijn webwinkel zijn tot grote ijskasten te koop echt zoveel heeft hij daar ook op .Ik heb hem ook op jou tube gezien Stefan janusch staat naam van duin en daar luistert hij Nederlandse muziek.heb het idee dat hij alleen een duitste rek heeft
Hoe dan ook erg zulke mensen.ze weten niet wat ze aanrichten bij vele mensen. Pakte ze hem maar.want hij gaat maar door.als je zijn naam intikt zie je zelfs een site met allerlei foto.s man en vrouw lekker aan snorkelen enz.ja dan denk je echt mensen wachten op hun spullen velen hebben gespaard geven laatste geld uit.en hun genieten ervan..ajb laat politie wie dan ook zulke oppakken en zeker wat mee doen.en ja ik had het niet moeten doen door die webwinkel en het vele wat ze verkochten deed ik het.dom dom ik Google alles altijd.maar door omstandigheden had ik maar 1 ding hoe leuk zou het zijn de Nintendo in huis te hebben.nu heb je niks en zal zo blijven..

woestijnvis
Berichten: 472
Lid geworden op: 21-03-2018 18:09

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door woestijnvis »

Rekeningnummer DE31100110012622437033 geeft inmiddels meldingen bij politie.nl

Chris23
Berichten: 1
Lid geworden op: 25-05-2020 17:30

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Chris23 »

Ik ben er ook ingetrapt. Heb melding gemaakt bij het meldpunt cybercrime van de duitse deelstaat Hessen (waar Gernsheim ligt). Zodra ik iets hoor zal ik het hier posten.

Hier de link naar het meldpunt:
https://www.polizei.de/Polizei/DE/Einri ... _node.html

Jolanda07
Berichten: 1
Lid geworden op: 05-06-2020 11:54

Re: Georg Hamelmann uit Gernsheim (Duitsland)

Bericht door Jolanda07 »

Ik ben samen met mijn dochter opgelicht door deze zgn webwinkel. Inmiddels heb ik aangifte bij de Nederlandse politie gedaan, de Duitse politie heb ik ingelicht, bij mijn KNAB bank de fraude doorgegeven en de ontvangende N26 bank op de hoogte gesteld. Ik heb hen alle informatie over deze oplichter doorgegeven via een chat. Ook zij zijn een onderzoek gestart. Ik zou wel alle gedupeerden willen adviseren in ieder geval aangifte te doen.

Plaats reactie