descuento.nl Dropshipper. Geen KVK, geen adres, geen vestigingsplaats

Plaats reactie
Moderator
Site Admin
Berichten: 505
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

Re: descuento.nl Dropshipper. Geen KVK, geen adres, geen vestigingsplaats

Bericht door Moderator »

Nou, deze knul maakt het wel heel bont met die 'actieprijzen'. Zie onderstaande maar eens. Van 40 euro 'afgeprijsd' naar 19,95 terwijl dat achterlijke prul (welke halve zool koopt dit nou...?) op AliExpress maar liefst één euro kost.

Afbeelding

Bij AliExpress:

Afbeelding

Toch heb ik even even zijn naam geanonimiseerd. Als er over een tijdje ook tientallen klachten verschijnen op TrustPilot en KlachtenKompas (het lot van praktisch alle dropshippers) kunnen we dat eens heroverwegen. Even laten weten dat het hier gaat om dropshippertje nummer zoveel die met de nodige leugens en misleiding geld binnen probeert te harken is daarentegen natuurlijk geheel terecht.

Een lijst van verzinsels. Na het lezen van onderstaande is het denk ik voor iedereen wel duidelijk of je jezelf er een lol mee doet om hier iets te bestellen:

1. De zaken worden bij elkaar gelogen met verzinsels als '15.000 tevreden klanten' (elders wordt gesproken van 'duizenden'). Dat stond er overigens al op 29 oktober op, terwijl het domein op 27 oktober werd geregistreerd. Met de levertijden van deze webshop was er op die dag niet één tevreden klant: niet één webshop kan in twee dagen 15.000 klanten tevreden stellen.

2. Voorraden die zogenaamd 'bijna op' zijn? Check. Maar wie bij AliExpress bestelt en zelf geen voorraad houdt, kan dit natuurlijk niet zomaar beweren. Eén of ander pakhuis ligt bomvol met deze plastic rotzooi, van nijpende tekorten is simpelweg geen sprake.

3. Verzendkosten die zogenaamd 'alleen vandaag' gratis zijn? Check. Maar het is elke dag 'gratis', en als deze webshop klanten schaamteloos 20 keer de échte prijs van een product in rekening brengt, kan er inderdaad moeiteloos mooie sier worden gemaakt met 'gratis' verzendkosten.

4. (Verzonnen) reviews die vele maanden voor de registratiedatum van het domein zijn geplaatst? Check, ook dat is vanzelfsprekend weer het geval.

5. De webshop is niet transparant over waar een pakketje precies naartoe moet worden gestuurd als klanten wensen te retourneren. Best kans dat dat China is. En ja, als jij een aangetekende zending naar China in orde moet maken, dan is het makkelijker om te denken 'laat die twintig piek ook maar zitten, ik flikker die zooi hier wel in de PMD-container, dan ben ik er maar vanaf.'

6. Er staan geen noemenswaardige contact- en bedrijfsgegevens op de website (KvK-nummer, vestigingsadres, noem maar op), dat doen over het algemeen alleen bedrijven die zelf ook wel weten dat ze niet helemaal eerlijk te werk gaan.

7. Een behoorlijke focus op 'lage prijzen' en 'besparen' terwijl er een veelvoud van de AliExpress-prijzen wordt gerekend.

bianca sluijer
Berichten: 1
Lid geworden op: 09-03-2021 13:20

Re: descuento.nl Dropshipper. Geen KVK, geen adres, geen vestigingsplaats

Bericht door bianca sluijer »

hallo, ook onze zoon is misleid door de webshop descuento.
Na de reacties van hier te lezen en een rondje google (o.a. trustpilot) zakt je de moed in de schoenen. Zijn dit soort praktijken legaal? Ik weet dat dropshipping legaal is maar de misleidende informatie op de site ook? Met namen de zogenaamde aanbiedingen en voorraden ?? en retour sturen is heel omslachtig en zeer prijzig omdat je zelf het artikel terug moet sturen naar China. Dan zijn de retour kosten soms nog duurder dan het artikel zelf. Over het retourneren doen ze heel vaag op de website en is het niet duidelijk (in ieder geval niet meteen) dat het naar China gestuurd moet worden en dat die prullaria daar ook vandaan komt. De webshop doet je geloven dat het allemaal uit Nederland komt. Heeft iemand enig idee hoe dit soort webshop aangepakt kan worden? Vind het toch een vorm van oplichting hoor. Je moet in deze tijden eerst de hele website nachecken, verifiëren en nalopen om dan pas een bestelling te plaatsen, dat is toch niet normaal. Erg jammer.

Plaats reactie