BMXshop Apeldoorn

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Aangifte van oplichting gaat waarschijnlijk niet werken. Echter heb ik van diverse klanten vernomen dat de eigenaar van deze webshop ook valsheid in geschrifte pleegt door te zeggen dat hij het geld terug geboekt heeft en dan een betaalbewijs stuurt van zijn bank (foto genomen van scherm) maar dat de bank om onbekende redenen het geld vasthoudt. Dit is wel degelijk strafrechtelijk vervolgbaar. Vandaar de oproep om mij te benaderen via Whatsapp/telefoon 0631959889 indien je ook zo'n betaalbewijs hebt ontvangen maar niet je geld. Ik heb reeds aangifte gedaan onder nummer 190204-107065690626

Bonnie27
Berichten: 2
Lid geworden op: 04-02-2019 18:04

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Bonnie27 »

Ook ik heb zojuist aangifte gedaan van oplichting. 2 bodyprotectors besteld twv 258 Euro op 11 december 2018. Er is nooit iets geleverd en op mijn vragen, komen er allemaal redenen waarom het nog niet geleverd is. Ziekenhuis, drukte bij DHL, DHL die het kwijtraakt. Geld teruggevraagd maar na een aantal dagen nog niets ontvangen. 33 mails later. Naar mijn geld zal ik wel kunnen fluiten...dit was een dure les... en je wordt er toch wantrouwiger van. Gelukkig via een andere kleine webshop wel netjes geholpen en snel ontvangen, dus m'n jongens kunnen weer lekker fietsen. Maar goed het is al een dure hobby en zo helemaal. Ook maar even kijken of de rechtsbijstand er nog iets mee kan.

Mike 1975
Berichten: 4
Lid geworden op: 29-01-2019 19:08

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Mike 1975 »

En waar is mijn privacy dan zogenaamde webbouwer als jij loopt te neuzen. Dus ik vraag mij dat ook zeer af hoe zuiver jij bent. Als webbouwer zou je moeten weten dat er een avg van kracht is. En jij schend nu dus de privacy. Lekker bedrijf heb jij dan.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Mike 1975 schreef:En waar is mijn privacy dan zogenaamde webbouwer als jij loopt te neuzen. Dus ik vraag mij dat ook zeer af hoe zuiver jij bent. Als webbouwer zou je moeten weten dat er een avg van kracht is. En jij schend nu dus de privacy. Lekker bedrijf heb jij dan.

Prettig dat u in ieder geval nu wel toont wie u bent. Ik heb de gegevens van niemand vermeld op dit forum afgezien van mijn eigen gegevens. Alle verzamelde reacties (die ik overigens allemaal morgen persoonlijk zal beantwoorden) zijn op initiatief van de gedupeerden in mijn bezit gekomen. Ik heb niemand persoonlijk benaderd (dit kan ik uiteraard ook aantonen) dus schend nergens de AVG. Het delen van gegevens met overheidsinstellingen t.b.v. aangifte bij de politie is niet strafbaar (sterker nog, dit is verplicht). Als jij gewoon aan je verplichtingen zou voldoen jegens je klanten en opdrachtgevers zou deze hele discussie niet bestaan. Je kiest er echter keer op keer voor om mensen doelbewust onjuiste informatie te verstrekken en dat vind ik verwerpelijk. Verder spreek je over laster en smaad terwijl hiervan slechts sprake is op het moment dat er zaken vermeld worden die op onjuistheden gebaseerd zijn. Ik denk dus dat de oplossing zeer simpel is, regel een verklaring van de bank dat de banktransacties die u in de aangifte terugvind legitiem zijn. Dan zal ik openlijk mijn excuses maken op dit forum. Uiteraard vertrouw ik u niet op een ingescand of gefotografeerd document dus u regelt maar dat de bank eventueel rechtstreeks contact met mij opneemt om een en ander te bevestigen of een andere legitieme verificatiemaatregel. Kunt u dit niet waarmaken ga ik er voorlopig nog even van uit dat de personen die mij benaderd hebben de waarheid spreken en niet u.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Goedemiddag allen, ik ben inmiddels benaderd door diverse gedupeerden en hoor de meest schrijnende verhalen. Aanstaande zaterdag ga ik mijn aangifte toelichten op het politiebureau en zal ik iedereen die heeft aangegeven ook door Bmxshop Apeldoorn benadeeld te zijn en bereid is te getuigen vermelden als getuige in mijn aangifte. Ik kreeg van de politie tevens de mededeling dat hoe meer aangiftes er volgen hoe groter de kans op vervolging is. Mocht u dus nog geen aangifte hebben gedaan doe dat alsnog! Ik maak een groepsapp aan via Whatsapp voor alle benadeelden, iedereen die hierin wil deelnemen kan dit via privebericht aangeven met telefoonnummer. Let wel, ik heb hier uitdrukkelijk uw toestemming voor nodig i.v.m. de privacy wetgeving dus laat in uw bericht duidelijk merken dat u in deze groep opgenomen wil worden t.b.v. de vervolging van de eigenaar van BMXSHOP Apeldoorn.
Ik kan helaas hier geen berichten delen over de praktijken die mij niet zijn aangedaan maar anderen omdat dit een publiek toegankelijk forum is. In de Whatsapp kan ik deze gegevens wel delen. Om deze reden kan ik dus alleen mensen toelaten in de app die een besteldatum en bestelnummer hebben bij deze winkel.

Mike 1975
Berichten: 4
Lid geworden op: 29-01-2019 19:08

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Mike 1975 »

Volgens mij hoef ik niks te bewijzen. Ik ben een tevreden klant maar dat mag niet aan de orde komen natuurlijk.

U loopt in een webshop die niet van u is te neuzen naar gegevens en te kijken zo blijkt dus u schend onze privacy waarvan ik ook aangifte van zal gaan doen want ik heb u geen toestemming gegeven.

Ook ik heb even wat huiswerk gedaan meneer Raymond davelaar van davelaar webdesign, voordelige.website davelaar auto's en davelaar scooter reparatie. Dit klinkt als geen zuivere koffie.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Als u even goed naar de website kijkt ziet u dat dit inderdaad domeinen van mij zijn. Als u dan ook nog eens verder kijkt dan uw neus lang is ziet u dat ik ruim 400 domeinnamen geregistreerd heb staan. Best raar voor een webdesigner toch? Tevens kunt u dan ook zien dat het "aanbod" op de betreffende sites fictief is en dat dit ook vermeld staat. Dit zijn voorbeeldwebsites. Voor wat betreft voordelige.website. Dit is inderdaad mijn bedrijfswebsite. Wat betreft Scooterreparatie, dit is iets wat ik in mijn vrije tijd doe wat op zich niet zo vreemd is na 15 jaar scootermonteur te zijn geweest en ook niets dubieus aan, staat gewoon netjes met adres geregistreerd en met telefoonnummer. Tevens staat mijn eigen naam op die site.

Maar wat betreft privacy, ik heb met jou een verwerkersovereenkomst. Dus ik schend je privacy niet zolang ik de gegevens niet openbaar maak. Wat anderen publiceren heb ik geen boodschap aan. Aangezien je mij nu ook geblokkeerd hebt op Whatsapp kan ik je dus ook niet langer op de hoogte houden. Maar omdat je hier toch actief meeleest, even wat informatie voor jou die ik wel publiekelijk kan en mag plaatsen. Ik heb je mailaccounts per direct geblokkeerd. De mails in deze account (4527 stuks) verwijder ik. Hier heb je ook geen recht meer op aangezien je nog meerdere onbetaalde facturen open hebt staan. Je domeinnaam heb je recht op dus ik zal de verhuiscode per aangetekende post versturen naar het geregistreerde houderadres. Alle mails inclusief dreigementen richting jouw klanten zal ik overhandigen aan de politie. Hierop is de AVG gelukkig voor mij niet van toepassing. Dus beroep je lekker op de privacy-wet. Wellicht dat ik dan jouw klanten adviseer hetzelfde te doen. Tevens heb ik bij DHL alle verzendstatussen opgevraagd van de door jouw verstrekte track en racecodes die ik dan weer van jouw klanten heb ontvangen. In geen van de gevallen is het pakket ooit aangekomen bij DHL maar is er uitsluitend een verzendlabel aangemaakt.
Nogmaals, succes met je aangifte. Overigens heb ik op dit moment 21 aangiftes tegen jou bemachtigd inclusief aangiftenummer. Dat zegt denk ik meer over jou dan over mij.

EDIT: Ik maakte dus bewust niet de fout om jouw naam publiekelijk te vermelden. Dat deed jij nu wel. Screenshot opgeslagen

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Bonnie27 schreef:Ook ik heb zojuist aangifte gedaan van oplichting. 2 bodyprotectors besteld twv 258 Euro op 11 december 2018. Er is nooit iets geleverd en op mijn vragen, komen er allemaal redenen waarom het nog niet geleverd is. Ziekenhuis, drukte bij DHL, DHL die het kwijtraakt. Geld teruggevraagd maar na een aantal dagen nog niets ontvangen. 33 mails later. Naar mijn geld zal ik wel kunnen fluiten...dit was een dure les... en je wordt er toch wantrouwiger van. Gelukkig via een andere kleine webshop wel netjes geholpen en snel ontvangen, dus m'n jongens kunnen weer lekker fietsen. Maar goed het is al een dure hobby en zo helemaal. Ook maar even kijken of de rechtsbijstand er nog iets mee kan.

Goed bezig. En zo stromen ze maar binnen

Mike 1975
Berichten: 4
Lid geworden op: 29-01-2019 19:08

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Mike 1975 »

Ik heb met jou nooit geen app contact gehad dus weer een leugen. Je doet maar en de aangifte blijft staan kan morgen al terecht in nieuw vennep dus he gaat hier wel meer van horen mafklapper

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Wat een domme reactie dit, je kan mij wel blokkeren maar ik heb alle gesprekken gewoon nog hoor. Wil je een paar screenshots? kan er wel wat delen hoor. Uiteraard mag je er ook even voor langs komen, dan bespreken we dit onder het genot van een bakje koffie :wink:
Of heb je liever dat ik bij jou even een bakje kom doen?

Totebel
Berichten: 1
Lid geworden op: 05-02-2019 19:30

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Totebel »

Ook wij zijn gedupeerd door deze mensen.
Vorig jaar een helm voor onze kleinzoon besteld, maar nooit ontvangen.
Na annulering geen geld ontvangen.
De smoezen zijn bijna geniaal te noemen, ware het niet dat zij op een misselijke manier geld mensen afhandig maken die de BMX sport beoefenen.
Ik hoop dan ook dat zij snel aangepakt gaan worden en ik mijn geld terug krijg.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Aangiftenummers zijn niet hetzelfde als de ontvangstbevestigingnummers van aangifte. Graag de correcte nummers delen. Deze beginnen met 2017, 2018 of 2019 en dan een zes cijferig nummer. Ik heb op dit moment de volgende ontvangstbevestigingen in mijn bezit:
PL2600-180728-462049454
PL2600-180801-164253811 (ingetrokken)
PL2600-190108-164250517

Onderstaand een voorbeeld van een correct aangiftenummer:
PL2600-2019006639

In principe kan de politie Apeldoorn wel inzien om welke aangiftes het gaat op basis van bovenstaande nummers echter neemt dit 10 werkdagen extra in beslag.
PL2600 staat voor politie Kennemerland en is het algemene internet oplichting nummer heb ik begrepen. Indien u geprint bewijsmateriaal heeft (mailcorrespondentie, Whatsapp etc.) dan wordt het nog gemakkelijker om de man te vervolgen. Deze dient u te overhandigen bij de aangifte.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

Inmiddels heb ik de gegevens bij de kamer van koophandel opgevraagd. Dit betreft openbare gegevens en om deze reden kan ik ze hier delen:
Onderneming
Handelsnamen
Handelsonderneming van Nieuwenhuizen
Motorsporthosting.nl
RVNWebdesign.nl
RVNCleaning.nl
Easywebhost.nl
Rvn Cleaning
Motocrossnieuws
Supermotonieuws
BMX Shop Apeldoorn
Fietscrossnieuws
Rechtsvorm
Eenmanszaak
Startdatum onderneming
01-12-2009
Activiteiten
SBI-code: 81229 - Overige gespecialiseerde reiniging van gebouwen en industriële reiniging
SBI-code: 6201 - Ontwikkelen, produceren en uitgeven van software
Werkzame personen
1


Vestiging
Vestigingsnummer
000012742449
Handelsnamen
Handelsonderneming van Nieuwenhuizen
Motorsporthosting.nl
RVNWebdesign.nl
RVNCleaning.nl
Easywebhost.nl
Rvn Cleaning
Motocrossnieuws
Supermotonieuws
BMX Shop Apeldoorn
Fietscrossnieuws
Bezoekadres
Rijnstraat 19, 7333LH Apeldoorn
Telefoonnummer
0657315876
E-mailadres
[email protected]
Datum vestiging
01-12-2009
Activiteiten
SBI-code: 81229 - Overige gespecialiseerde reiniging van gebouwen en industriële reiniging
SBI-code: 6201 - Ontwikkelen, produceren en uitgeven van software
Schoonmaakdiensten. Webdesign en webhosting.
Werkzame personen
1


Eigenaar
Naam
van Nieuwenhuizen, Marius
Geboortedatum en -plaats
20-10-1980, Ermelo
Adres
Rijnstraat 19, 7333LH Apeldoorn
Datum in functie
01-12-2009

Handig bij het doen van aangifte.

Hoi Marius, dus wij hebben nooit geappt? Grappig dat het telefoonnummer in mijn historie identiek is aan het nummer zoals bekend bij de KvK.

Wil je dat ik de overige openbare gegevens ook nog even deel? Bijvoorbeeld de adresgegevens van Giethoorn en Dronten? Staat ook gewoon in het handelsregister dus ik voorzie geen problemen omtrent de AVG.

Webber
Berichten: 18
Lid geworden op: 04-02-2019 11:09

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door Webber »

De gegevens van DHL kan ik voorlopig helaas niet openbaar delen i.v.m. mijn verwerkersovereenkomst met de heer Nieuwenhuizen. Daar de heer Nieuwenhuizen strikt genomen nog klant van mij is is deze overeenkomst dus nog steeds van kracht. Echter mag ik wel mededelen dat u vrij eenvoudig kunt zien of er slechts een label is aangemaakt of dat het pakket ook daadwerkelijk verzonden is. M.a.w. een track en trace code zegt nog niet dat een product ook daadwerkelijk verzonden is.

BMX Fan
Berichten: 4
Lid geworden op: 18-12-2018 10:13

Re: BMXshop Apeldoorn

Bericht door BMX Fan »

Door het positieve bericht van Mike 1975 voel ik me genoodzaakt om nogmaals duidelijk te maken dat we hier met een serieuze oplichter te maken hebben. Daarnaast is Riny / Marius niet vreemd in het bedreigen van mensen. Dus niet raar dat men anoniem berichten plaatst.

Het is fijn voor Mike dat hij zelf nog nooit een probleem heeft gehad. Houden zo Mike! Je bent 1 van de weinigen. Niet alleen particulieren maar ook leveranciers hebben inmiddels problemen met hem.

Overigens is de smoes dat hij iets gebroken heeft echt waar. Hij is zelf gevallen met BMX en heeft daardoor zijn sleutelbeen gebroken. Neemt niet weg dat hem dit goed uitkomt in het ontwijken van vragen van mensen waarom ze hun spullen niet krijgen.

Mensen blijf gewoon aangifte doen. Uiteindelijk moet het toch lukken om hem tegen te houden en zal hij in de BMX wereld ook nergens meer welkom zijn. Jammer voor zijn kinderen die ook rijden. Hij heeft het geluk dat zijn familie in het bestuur zit van de BMX vereniging in Apeldooorn. Dus daar beschermen ze hem wel.

Gesloten