Mag de huurder borg inhouden?

Hier kun je een oproep plaatsen als je in contact wilt komen met mensen die ervaring hebben met een bepaald persoon en/of een aan een specifiek persoon gerelateerde onderneming. Anderen kunnen via een persoonlijk bericht of per mail contact met je opnemen om details over de zaak uit te wisselen. Als je bent ingelogd, kun je met één druk op de knop aangeven dat je ook ervaring hebt met de betreffende persoon.

De titel van het bericht moet er zo uitzien: Gezocht: personen die ervaring hebben met ........ (uitsluitend naam) of ........ (uitsluitend naam)

De oproep moet er zo uitzien:

Ik ben op zoek naar personen die ervaring hebben met ........(uitsluitend naam). Je kunt contact met mij opnemen via een persoonlijk bericht.

Berichten die niet volgens dit format zijn geplaatst en berichten ouder dan 6 maanden worden verwijderd.

Op alle forumberichten zijn de gedragsregels van toepassing.
Plaats reactie
justinnp
Berichten: 1
Lid geworden op: 14-02-2020 09:28

Mag de huurder borg inhouden?

Bericht door justinnp »

Hallo,

Ik heb een vraag over de waarborgsom wanneer deze mag worden ingehouden door de verhuurder?

Ik heb een tijd geleden gehuurd gezeten voor een vast bedrag per maand en hier zat voorschot energiekosten in verwerkt voor 75 euro per maand en in deze ruimte (chalet) zat maar een bewoner. Na de huurperiode en teruglevering van de sleutel is door de verhuurder goedkeuring gegeven voor terugbetaling borg.

Nadat de terugbetaling termijn verstreken is nog geen borg ontvangen en na 6 weken de borg gedeeltelijk terug ontvangen. Met de info bij de afschrijving "terugbetaling borg met aftrek schoonmaakkosten en administratiekosten". Nu lijkt mij dat dit niet kan bij een terugbetaling van borg.

Na uiteindelijk en na een lange stilte mail contact te hebben met de verhuurder komen er ineens andere dingen bij zoals: energiekosten die te hoog zijn geweest (Ben maar 5 dagen per week savonds aanwezig geweest ivm werk), Een tuin die niet bijgehouden zou zijn (deze was tijdens de huurperiode niet aanwezig en zou pas erna gebouwd worden), En het niet schoonmaken van de ruimte terwijl dit helemaal schoon is gemaakt en bij oplevering is goedgekeurd door de verhuurder.

Wat is jullie gedachte erover? Ik lees namelijk dat deze dingen niet gebruikt kunnen worden om borg in te houden .

Alvast bedankt voor het lezen en voor de info

Moderator
Site Admin
Berichten: 483
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

Re: Mag de huurder borg inhouden?

Bericht door Moderator »

Hoi Justin, misschien weet men je op het forum van Radar sneller te informeren?

https://radar.avrotros.nl/forum/

Plaats reactie