LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Telefoonafpersing

Praat hier mee over onderwerpen uit de uitzending
R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

Wij zoeken nog iemand die in een telefoonwinkel heeft gewerkt en kan getuigen over hoe het verkoopproes precies verloopt.

Ik had iemand gevonden, maar die durft niet meer omdat hij met ontslag werd bedreigd. (geeft mijns inziens al voldoende aan dat dit allemaal geen echt 'zuiverer' koffie is.)

Afgelopen
Berichten: 1
Lid geworden op: 21-11-2011 02:03

Re: Telefoonafpersing

Bericht door Afgelopen »

Ik zit al 3 jaar met dit probleem. Zelf ben ik ook beet genomen. Kan niet geloven dat ik er in gevallen ben. Om eerlijk te zijn deed ik het uit nood want ik heb nogsteeds geen baan. Zit gelukkig wel op school
Ik weet wel dat iets in me zei dat het aardig fout kon gaan, dus besloot ik niet mijn handtekening op mijn ID-kaart op het papierwerk te zetten. Ik heb gewoon maar een krabbel gezet en zei dat het me nieuwe handtekening was. 2 van de 3 winkels gingen daar in mee (4 abbonnomenten). Alleen 1tje vroeg er toch nog om.
Ik heb ooit contact met de deurwaarder gehad, omdat ik uiteindelijk bij mijn ouders thuis een brief kreeg en dat terwijl ik ook een valse adress had opgegeven. Heb ze verteld dat ik opgelicht was, maar omdat politie me verder niet heeft geholpen. Heb ik de hoop eigenlijk opgegeven.
2 providers hebben mijn echte handtekening niet. Kan ik daar wat mee??

R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

Update: ik heb nu 4 procedures lopen;

erg boeiend !!!

Interim Justitia beweert namens Vodafone in 1 stuk aan de rechtbank:
- dat een contracttermijn van 24 maanden redelijk is omdat een duur telefoontoestel terugverdiend moet worden;
- dat het geen krediet overeenkomst is omdat zij geen telefoon toestel ter beschikking stellen (dat zou namelijk de telefoon winkel doen en niet de provider)

Er zijn toch veel zaken waarin telecom providers de kosten van het toestel als schade claimen.

Kortom: list!!! en bedrog???

Blijft ook nog steeds de morele vraag; Hoe laag moet de zakelijke moraal zijn als je je zakken vult over de rug van een misdaad slachtoffer??

(wordt vervolgd)

R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

inmiddels hebben we 2 zaken gewonnen en provider nr 3 voor de rechter gedaagd.

KPN heeft onder druk van de rechtzaak toch maar besloten om de vorderingen in te trekken.

De argumentatie van de providers tegen onze stelling dat het hier een krediet overeenkomst betreft is erg zwak.

Onze advocaat is een kanjer!!

tazzy
Berichten: 1
Lid geworden op: 26-09-2012 14:55

Re: Telefoonafpersing

Bericht door tazzy »

Het laatste bericht was van maart dit jaar zijn er verder nog ontwikkelingen?

R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

3e zaak loopt nog; binnenkort uitspraak.

In iedergeval blijkt dat de telefoonbedrijven telkens zelf in gebreke zijn bij het opzeggen van het abbonnement. Zij dienen, volgens de NL wet, een formele contractopzegging te doen bij de abonnee. hetgeen in alle gevallen bij ons niet is gebeurd. Hierdoor is het recht op schadevergoeding vervallen.

Algemene tips:
1. direct sim kaarten blokkeren (zodat het financieel probleem niet groter wordt)
2. bankrekening blokkeren tegen afschrijvingen door telefoon bedrijven.
3. incassoterreur van de telefoonbedrijven negeren; en vooral helemaal niets betalen.
4. goede advocaat zoeken (ik kan van Mr de Jonge van Slagmaat te Utrecht van harte aanbevelen)

Verdere observatie is dat de advocaten van de incassobureaus heel weinig zorgvuldig werk verrichten en daarmee is de kans een zaak te winnen vrij groot.

hdb63
Berichten: 3
Lid geworden op: 09-10-2012 07:36

Re: Telefoonafpersing

Bericht door hdb63 »

ook mijn zoon is in het voorjaar afgeperst om 7 abonnementen af te sluiten, waarvan 5 gelukt is. Dit gebeurde in een week, al na 6 dagen kwam ik er achter en heb ik alle simkaarten stopgezet. Naderhand bleek dat er bij 1 abonnement afsluiten mislukt was. Toen bleef er nog 4 over. Na schikking met de providers was de schade beperkt tot ruim 4600 euro. We hebben toen wel gelijk aangifte gedaan. Eerst was het dat mijn zoon een strafbaar feit had gepleegd. Een andere politieagent kreeg de zaak onder de ogen en vond dat mijn zoon afgeperst werd en heeft de zaak opnieuw opgepakt. Er is toen een verhoor geweest, en we konden aangifte doen voor afpersing. Vlak daarna werd een soortgelijke zaak gemeld, en toen was het voor de politie duidelijk dat er iets mee aan gedaan moest gaan worden. Inmiddels is het dat het voor de rechtszaak komt. De dader zit namelijk al in de gevangenis.

De slachtofferhulp helpt ons met de rechtszaak. Het is nu afwachten. Ze gaan in ieder geval proberen om ons geld terug te krijgen. Daarbij vinden wij dat de verdachte een gevangenisstraf moet krijgen.

Ik moet wel aangeven dat KPN inderdaad het lastigste was, daar hebben we deze schikking kunnen doen, twee mobielen betalen en van allebei de mobiel een jaar abonnement afkopen. Bij Vodafone hebben we twee mobielen moeten betalen, en dan werd de abonnementen gestopt.

Ik heb de providers een tip aangegeven om dit soort zaken te voorkomen, is om een loonstrookje te vragen, de meeste jongeren hebben geen baantje of een bijbaantje. Deze hebben ze nooit bij zich en dan wordt het lastig om een abonnement af te sluiten. Deze idee kwam bij mij op, mijn zoon was namelijk bij een telefoonwinkel en daar werd om een loonstrookje gevraagd en die kon hij niet laten zien, toen ging het ook niet door.

De werkwijze:
men krijgt een opdracht om een mobiel te bestellen bij een winkel, hij loopt naar binnen en bestelt een abonnement, en loopt naar buiten met een tasje waarin de mobiel en de papieren in zit. Deze wordt gelijk afgenomen, en naar een telefoonwinkel gebracht om het door te verkopen. Er wordt dan wel gezegd, de abonnementen stoppen vanzelf wel.
Bij sommige winkels krijg je het contract niet meer mee. deze worden digitaal verstuurd naar je emailadres. Deze kun je alleen openen met een wachtwoord.
Het vervelende is, dat men tegen de slachtoffer dan zeggen, het lost van zichzelf op...en dat maakt het probleem groot. Tevens ook van je vertelt tegen niemand hé..

R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

Beste hdb63,

Ik herken uw verhaal, het asociale gedrag van de telecom providers is mij echter in het verkeerde keelgat geschoten. In een gesprek met een medewerker van KPN bleek namelijk dat zijn geen prijs stellen op een verkoop proces waarbij fraude werd uitgesloten. Argument was "dan verkopen we minder". Naar mijn mening zijn zij daarmee faciliterend aan de criminaliteit. Daarnaast vind ik het ook asociaal om aan een schooljongen 3 abonnementen tegelijk te verkopen.

In feite verdienen de telecom bedrijven enkele miljoenen per jaar aan deze fraude. De fraude komt namelijk regelmatig voor en zij verdienen telekens enkele duizenden euro's per geval aan de afkoop van de contracten.

Vandaar dat ik besloten heb niets te betalen en te procederen. Wij zijn van mening, gezien de zogenaamde gratis toestellen, dat de telefoon overeenkomsten vallen onder de krediet wetgeving. Dit zou betekenen dat de telefoonbedrijven in feite oplichting bedrijven door zich niet aan de wet op de kredietverlening te houden. Inmiddels ligt er een verzoek bij de hoge raad om dit argument te toetsen.

mvrgr, R-V-S

moedervanslachtoffer
Berichten: 1
Lid geworden op: 18-12-2012 05:03

Re: Telefoonafpersing

Bericht door moedervanslachtoffer »

Ja, het is mijn zoon gisteren ook overkomen. Hij is licht verstandelijk beperkt en ze weten natuurlijk wie ze hiervoor moeten pakken. Ik kom er net achter en moet dus als de wieleweerga die abonnementen stop zien te zetten begrijp ik uit dit forum en een advocaat zoeken? Wij wonen in Barendrecht bij Rotterdam dus als iemand nog tips heeft hoor ik het graag.
Ben alleenstaande moeder van nog twee kids, al moeite om het hoofd boven water te houden hoe ga ik dit doen.....hij heeft 4 Iphone 5 abonnementen afgesloten gisteren.

R-V-S
Berichten: 8
Lid geworden op: 02-04-2011 18:37

Re: Telefoonafpersing

Bericht door R-V-S »

Beste Moedervanslachtoffer,

Vooral niet vergeten aangifte te doen bij de politie. Politie kan ook nagaan bij welke providers abonnementen zijn gesloten en welke nummers het betreft. Deze nummers heb je nodig om de sim kaarten te laten blokkeren. Dit is erg belangrijk omdat anders de belkosten oplopen.

Mr de Jonge van Slagmaat advocaten te Utrecht heeft ons prima geholpen. hij is gespecialiseerd in dit soort zaken.

succes.

djedje
Berichten: 2
Lid geworden op: 16-03-2010 13:57

Re: Telefoonafpersing

Bericht door djedje »

Aan alle slachtoffers: lekker puh voor jullie. Moeten jullie maar niet zo inhalig zijn om te denken dat je geld kan verdienen. Er wordt zo voor gewaarschuwd en toch trappen jullie er in.

Ik denk dat ik ook maar abonnementen ga verkopen, er is genoeg geld in te verdienen. En er lopen nog genoeg stommerikken rond die er in trappen. :mrgreen: :lol:

FerryG
Berichten: 17
Lid geworden op: 30-03-2012 16:23

Re: Telefoonafpersing

Bericht door FerryG »

djedje schreef:Aan alle slachtoffers: lekker puh voor jullie. Moeten jullie maar niet zo inhalig zijn om te denken dat je geld kan verdienen. Er wordt zo voor gewaarschuwd en toch trappen jullie er in.

Ik denk dat ik ook maar abonnementen ga verkopen, er is genoeg geld in te verdienen. En er lopen nog genoeg stommerikken rond die er in trappen. :mrgreen: :lol:
Dus jij vindt het goed dat licht verstandelijk gehandicapten als melkkoetje worden gezien?

FerryG
Berichten: 17
Lid geworden op: 30-03-2012 16:23

Re: Telefoonafpersing

Bericht door FerryG »

Dit kan belangrijk zijn:

een handtekening van een minderjarige of een verstandelijk gehandicapte is niet rechtsgeldig!!!
De telefoonmaatschappij heeft in dat geval dus geen poot om op te staan.

hdb63
Berichten: 3
Lid geworden op: 09-10-2012 07:36

Re: Telefoonafpersing

Bericht door hdb63 »

de eerste stap is: simkaarten blokkeren, en dan idd aangifte doen.
RVS: als uw kind lichterlijk verstandelijk gehandicapt is, dan is een wijs ding, uw kind onder curatele plaatsen. Wij hebben dat ook gedaan. Dan sta je zo en zo al sterker als er iets gebeurt..dan kun je als ouder zijnde het terug draaien.


Djedje: Heel makkelijk om dat te zeggen....lekker puh voor jullie...jij hebt het zelf zeker nooit meegemaakt?? Dan kun je hier ook niet over praten.

Voor ons is het afgesloten boek, het geld is verdwenen, onze zoon krijgt het niet terug, want van een kale kip kun je niet plukken...maar wel een ervaring rijker!

hdb63
Berichten: 3
Lid geworden op: 09-10-2012 07:36

Re: Telefoonafpersing

Bericht door hdb63 »

inmiddels enkele maanden later. het gerechtigheid heeft gezegevierd. De dader heeft moeten zitten, en is alles kwijt..zijn baan, huis en de rest..

Gesloten