LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ierse klusjesmannen

Praat hier mee over onderwerpen uit de uitzending
Moderator
Site Admin
Berichten: 506
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

Ierse klusjesmannen

Bericht door Moderator »

De Ierse klusjesmannen waar het in dit geval om gaat, zijn zogeheten ‘travellers’. Ze maken onderdeel uit van een reizend gezelschap van Ieren, totaal zo’n 30.000 verspreid over Amerika, Ierland, Groot-Brittannië en Europa.

In Nederland zijn er naar het lijkt een paar honderd. Ze reizen in Nederland met werkbusjes en mooie caravans van camping naar camping. De kinderen gaan niet naar school, de vrouwen doen de opvoeding, de mannen verdienen het geld en zijn de baas.

Het ‘werk’ van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen veel te veel betalen voor veel te matig werk. Ons zijn gevallen bekend waar het eigenlijke werk door Poolse arbeiders uitgevoerd wordt. Op intimiderende wijze weten de Ierse klusjesmannen veel geld los te krijgen bij slachtoffers.

Heeft u hier ook mee te maken gehad? Of heeft u tips? Meld het hier!

Joannette
Berichten: 1
Lid geworden op: 11-10-2011 16:26

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door Joannette »

Heel interessant om te lezen en te zien. Ik run een camping in Frankrijk met mijn Franse echtgenoot en wij hebben exact dezelfde ervaring als de campinghouder Gerard Swart die aan het woord is, zeer herkenbaar!!
We hebben inmiddels aardig wat ervaring met de groepen Ieren, dus we laten ons al veel minder 'misbruiken' dan in het begin.
Wij proberen er ook juist wat extra's uit te halen, dat is niet fout want zij hebben een dusdanig onrespectvol gedrag, dat je ze zelf ook gewoon vrij hard moet aanpakken, ook al is dat niet je stijl, maar wel op een slimme manier.
Onze ervaring is om ze per week te laten betalen, anders lopen hun schulden te hoog op en dan krijg je geheit problemen. Allemaal op hetzelfde moment en allemaal hetzelfde bedrag per dag, dat werkt het beste. Voor alle andere diensten die je voor ze verricht (dat zijn er nogal wat in de praktijk, want ze vragen je afspraken bij artsen en andere instanties te maken, reserveringen op internet, etc.) moet je ze goed laten betalen. Dat is normaal. In het begin deden we dat niet, maar zij vinden alles normaal en er kan nauwelijks een 'dank je wel' af, dus nu voelen we ons er zelf beter bij. En zij betalen het zonder problemen, want zij hebben je gewoon nodig.
Momenteel hebben we ook een groep van 11 caravans en laten we ze per week vooruit betalen. Kijken hoelang dat gaat lukken. Als ze niet kunnen/willen betalen, dan doen we een wielklem op hun caravan. Heel efficiënt. Ja, inmiddels zijn we aardig voorbereid. Intussen brengen ze wel geld in het laadje, dus tja, die paar nadelen, die accepteren wij nu nog maar. Op een gegeven moment zullen we ze niet meer accepteren waarschijnlijk.
Nou ja, ik kan er een boek over vol schrijven :-).
Groet, Joannette

FREDERIKUS
Berichten: 1
Lid geworden op: 11-10-2011 16:48

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door FREDERIKUS »

Ik heb samen met enkele buurtgenoten met de Ierse klusjesmannen kunnen kennismaken, de voorgaande verhalen spreken boekdelen dat hoeft verder niet te worden toegelicht. En het klopt helemaal. Wat mij verbaast bij deze en andere soorten van oplichting dat zoals ik zelf heb mogen ervaren op het politiebureau Ganzenhoef in Amsterdam zuidoost. Je wordt op een vriendelijke manier weggestuurd met de mededeling dat het een civiele procedure betreft. En dat de regels niet door de politie maar door de politiek en justitie worden vervaardigd. Ik heb de betreffende hoofdagent medegedeeld dat het politie apparaat zich op deze manier volkomen overbodig maakt. Ondanks het door mij gehanteerde aloude devies 'de politie is mijn beste kameraad'. Zelfs als dat dit wel eens tegen mij kon werken. Inmiddels is mijn visie wel enigszins gewijzigd. Door deze situaties loopt onze samenleving op de lange duur het risico van eigen richting. Met Vriendelijke Groet, Frederikus.

AgentP
Berichten: 1
Lid geworden op: 01-11-2011 21:47

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door AgentP »

Hallo allemaal,
Ik werd nieuwsgierig door de reclame voor opgelicht. Ook ik ben benadert door Ierse klusjesmannen. Ik was als vrouw alleen druk in de voortuin bezig toen er een wit busje met 2 inzittenden voor mijn oprit stopten. Ik reageerde gelijk al geaggeerd omdat ze mijn oprit blokkeerden. Toen begon de man in het Engels mij aanbiedingen te doen om mij te helpen met de zware werkzaamheden. Ze konden schilderen, goten schoonmaken, helpen in de tuin enzovoort. Ook zouden ze het prettig vinden als ik mijn buren op de hoogte zou brengen van hun uitstekende werk en lage prijs. Echter toen ik de man uitlegde dat de hele straat bestond uit huurwoningen waren ze heel snel weer weg.
Dit is gebeurd in de kop van noord Holland in een klein dorpje genaamd Anna Paulowna. Zulke oplichtingspraktijken gebeuren dus niet alleen in grote steden in het midden van het land maar ook in kleine dorpjes.
Hopelijk worden mensen hier door gewaarschuwd en kunnen we er hopelijk voor zorgen dat er geen markt meer is voor deze oplichters.

koffie36
Berichten: 1
Lid geworden op: 01-11-2011 22:43

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door koffie36 »

een klein poosje terug reed er een bestelbusje bij ons de buurt met een aantal mannen erin. We wonen in een nieuwbouwwijk met koopwoningen. 1 van de mannen bleef in de auto zitten (auto lieten ze staan aan het begin vd straat) De andere mannen ging bij ons de straat in. er werd aangebeld, mijn man deed open en een man met gebrekkig Engels sprak hem aan. Hij vroeg of hij de dakpannen en de straatstenen voor ons mocht schoonspuiten/schoonmaken. Dat mocht (natuurlijk) niet. Vond de meneer niet zo leuk. Maar aangezien mijn man nogal groot is ging hij weg. We hebben het kenteken vd auto opgeschreven en de politie gebeld. Die kon ons melden dat deze mensen geen kwaad in de zin hadden. Ze waren wel blij met het kenteken. Ze bleven het in de gaten houden. Eigenlijk was ik het vergeten, totdat ik deze uitzending van Tros opgelicht zag. De mevrouw die aan het woord was had het over een of ander forum waar hun ook een kenteken op hadden gezet. Ik ben benieuwd of het hetzelfde was. Vind het allemaal niet zo prettig!
Dit gebeurde in een klein dorpje begin Friesland.

djbabe
Berichten: 1
Lid geworden op: 02-11-2011 11:39

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door djbabe »

koffie36 schreef:een klein poosje terug reed er een bestelbusje bij ons de buurt met een aantal mannen erin. We wonen in een nieuwbouwwijk met koopwoningen. 1 van de mannen bleef in de auto zitten (auto lieten ze staan aan het begin vd straat) De andere mannen ging bij ons de straat in. er werd aangebeld, mijn man deed open en een man met gebrekkig Engels sprak hem aan. Hij vroeg of hij de dakpannen en de straatstenen voor ons mocht schoonspuiten/schoonmaken. Dat mocht (natuurlijk) niet. Vond de meneer niet zo leuk. Maar aangezien mijn man nogal groot is ging hij weg. We hebben het kenteken vd auto opgeschreven en de politie gebeld. Die kon ons melden dat deze mensen geen kwaad in de zin hadden. Ze waren wel blij met het kenteken. Ze bleven het in de gaten houden. Eigenlijk was ik het vergeten, totdat ik deze uitzending van Tros opgelicht zag. De mevrouw die aan het woord was had het over een of ander forum waar hun ook een kenteken op hadden gezet. Ik ben benieuwd of het hetzelfde was. Vind het allemaal niet zo prettig!
Dit gebeurde in een klein dorpje begin Friesland.
Beste Koffie36,

Dat was ik in de uitzending. Je kunt mijn forum vinden op
http://opgelicht.forum2go.nl/
Daar kun je kijken of de kentekens overeenkomen.
Alle informatie is altijd meegenomen!

Groeten, Sabrina

gzw
Berichten: 4
Lid geworden op: 19-01-2011 12:54

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door gzw »

Ik heb ze ook aan de deur gehad in mei dit jaar. Even later zag ik ze weer rijden in de buurt en heb de politie gebeld.
Ruim een uur later werd ik door de politie teruggebeld met de mededeling dat ze de drie Ieren, ieder met een bekeuring die contant betaald moest worden, het dorp uit hadden gestuurd.
Als iedereen direct bij contact of als men ze spot ook de politie belt kan het mogelijk effect hebben en verdwijnen ze weer. Gewoon opjagen dus.

houtenaar
Berichten: 1
Lid geworden op: 02-08-2012 13:34

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door houtenaar »

Vandaag in Houten twee keer Ierse klusjesmannen aan de deur gehad, die de gevel en het dak van het huis wel wilden reinigen voor weinig geld. Ze hadden KvK-nummers e.d. bij zich, de naam van de man was Coffey. Ze rijden in een witte bus met opschrift Roofing and Guttering Services, kenteken II-KY-175.
Heb ze duidelijk gemaakt dat ik dit soort dingen beslist niet meer laat doen door buitenlandse firma's.
Twee of drie jaar geleden heb ik door engels sprekende lieden die aan de deur kwamen de oprit en tuinpaden laten reinigen. Daarbij is de hogedrukspuit op zo'n manier gebruikt dat de garagedeur vol zat met beschadigingen door opspattend gruis. Met het invegen van nieuw zand (wat na de reiniging wel nodig was) probeerden ze toen de prijs nog op te drijven. Uiteindelijk is het werk wel uitgevoerd, maar iets te duur en niet al te best dus. Dat was eens maar nooit weer.
Wees gewaarschuwd! Als ze weg zijn heb je geen verhaal meer.

HvdM
Berichten: 4
Lid geworden op: 29-06-2012 12:34

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door HvdM »

Rond 13 augustus was er een groepje Ierse klussers opdrachten aan het ronselen in de Eindhovense wijk Ooievaarsnest. De man die bij mij aan de deur kwam had een vlotte babbel en al na even doorvragen was de oorspronkelijke prijs voor gevelreiniging en -impregneren tot bijna de helft teruggebracht. Juist daardoor vertrouwde ik het niet. Na overleg met de buurtbrigadier heeft Buurtpreventie een waarschuwing in de wijk verspreid. Daarop kwam een aantal reacties van wijkbewoners waar ze al aan de deur geweest waren, sommigen gaven aan slechte ervaringen te hebben. De mannen zijn daarna overigens niet meer in de wijk gesignaleerd.
Volgens het visitekaartje werkte het bedrijf onder de naam Total Bouw. Natuurlijk ontbrak een kantooradres en KvK-nummer. De nederlandse "vertaling" op de website www.totalbouw.com is ronduit vermakelijk.

noisekick
Berichten: 1
Lid geworden op: 05-09-2012 01:44

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door noisekick »

Op 4 September 2012 kwamen 4 mannen langs waarvan er 2 uit waarschijnlijk uit Roemenië komen. en de andere 2 westers uit ziende mannen uit Ierland. Ze deden zich voor als klusjes mannen die graag liefst meteen het dak op gingen om zogenaamd de boel repareren.
Mijn ouders waren erg overrompeld en hadden niet niet verwacht, de 2 mannen uit Ierland begonnen al meteen te intimideren van het moet nu gebeuren vandaag je kan achter af betalen kom we gaan nu naar de Gamma om dakpannen te halen gelukkig heeft mijn moeder en mijn vader er verder niet op gereageerd daarin plaats van ging mijn moeder mij roepen en vertelde mij dit en dat er nu in eens 2 Roemeniërs (waarschijnlijk) zaten te wachten dat de baas weer terug kwam van wat ik weet misschien de bouw markt of zo.
Dus ik zei tegen mijn moeder ik ga de politie bellen en dat meteen ook gedaan en zei tegen mij moeder dat zijn oplichters ga er niet mee in zee ik ben toen naar mijn pa gegaan om dit te melden hij wilde in eerste instantie niet dat de politie langs kwam verband met
eventuele bedreigingen; maar ik heb toch gedaan de politie kwam in 10 min aan en de 2 Roemeniërs zaten nog te wachten op hun baas en 1 minuut later kwam de baas er aan met een grijze oude bus met veel foto reclame van hun zogenaamde werk ze hebben verricht. De politie zag dat de bestuurder zat te bellen en hem een waarschuwing ervoor gegeven.
De politie heeft hun ID geregistreerd plus kenteken en ze hebben een verbod gekregen dat ze niet meer in het gebied mogen kommen waar wij wonnen plus als er meer mensen zijn die klagen dan wordt ook de Ierse politie ingeschakeld. Maar voor nu kon de politie niets beteken omdat wij verder geen slachtoffers zijn er is eigenlijk niets gebeurt. Dus de mannen zijn weer vertrokken in hun busjes.

Kleur van het 2e busje is rood met zelfde reclame als dat van het grijze busje. beide busjes hebben een Ierse kenteken.

Hun Demo boekje zag er als volgt uit Foto’s van huizen die volgens hun ook door hun zijn verbouwd het Boekje had een blauwe ringband en alles was in het Engels taal omschreven.

De factuur boekje was vieze oude boekje dat je kan zien als een bestel bonnen boekje met witte velletjes en zwarte tekst plus door druk velletjes in het geel met zwart tekst.

De 2 Ierse mannen zagen er op zich goed en verzorgd uit zou niet meteen zeggen van oo oplichters 1 oudere man en 1 jongen man zo net in de 20.

De 2 Roemeense mannen zagen er slecht uit ik denk dat ze niet worden betaald of zeer slecht.
Ik denk dat er spraken kan zijn van moderne slavernij.
Ik had medelijden met die 2 mannen puur hoe ze er uit zagen alleen al.


Ze zeggen dat ze ergens in Rotterdam wonen of dit waar is weet ik niet.

Pas goed op het zijn oplichters die in de regio van Rotterdam slachtoffers aan het maken zijn.

Bedrijf: Water Seal Roofing Contractors & Inpregnation Specialists.

Tel: +353 85 74 12448 ( Pat & Mike ) Tel: +353 85 1176628

Ik heb niets kunnen vinden op google over deze bedrijf

Ik heb foto's gemaakt van hun demo boekje plus van de factuur waar de boven staande info op staat.
Mocht er iemand zijn die het wil zien dan kan ik dat wel mailen als dat mag??

pechvogel218
Berichten: 1
Lid geworden op: 14-10-2012 00:28

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door pechvogel218 »

In Spijkenisse op woensdag 10.10.2012 aan de deur benaderd door engels sprekende (Ierse) vertegenwoordiger van de firma "ALFA BOUW". Zag er goed verzord uit en gaf aan dat zijn firma in mijn omgeving aan het werk was en derhalve een voordelige prijs kon aanbieden voor voegreparatie, stoomreiniging en impregneren van de voor en zijgevel van mijn huis.
In eerste instantie wantrouwde ik zijn verhaal maar nadat we een door zijn firma behandeld huis in de directe omgeving hadden bezocht en bekeken en de bewoner ervan aangaf dat e.e.a. naar tevredenheid was uitgevoerd.ging ik overstag en ben naar later bleek met "boter en suiker" de boot in gegaan.
Ik gaf opdracht de schoonmaak (stoomreiniging) en voegreparatie uit te voeren. Ik verwachtte gezien het tijdstip !6.00 uur dat tenminste vier man dit zouden gaan uitvoeren. Helaas, helaas, alleen een hogedruk waterreiniger werd gebruikt en een zielig uitziend mannetje smeerde de beschadigde voegen dicht zonder deze eerst uit te krabben. Ik gaf aan dat er geen stoomreiniging is uitgevoerd en derhalve een prijsreductie wilde zien. Die werd zgn verrekend in de prijs voor schoonmaken en repareren van de zijmuur.
Uiteindelijk is alles zeer haastig, slordig en onvakkundig uitgevoerd hetgeen ik pas vanwege invallende duisternis de volgende dag pas goed kon zien. De zijmuur is zelfs niet eens volledig behandeld. Onder druk heb ik toch contant betaald nadat beloofd werd dat de volgende dag e.e.a. afgemaakt zou worden. Stom,stom, superstom natuurlijk. De vogel is nooit teruggekomen.
Ik waarschuw derhalve iedereen niet zo dom te zijn en allert te zijn op dit soort malafiede praktijken.

De website van "ALFA BOUW" bestaat onder: www.AlfaBouw.com en het e-mail adres: [email protected] maar geeft verder geen info over locatie van de firma, alleen 06 tel nummer staan op het visitekaartje en orderformulier.
Ik heb nog een mail naar ze gestuurd maar nog steeds geen antwoord.
Conclusie: De Ierse klussjesmanne worden steeds geraffineerder maar ik ben wel naief gweest. .

Bokveld
Berichten: 1
Lid geworden op: 21-10-2012 11:36

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door Bokveld »

klussen en inbraak

op 16 oktober diende een netjes uitziende Engelstalige man zich aan om ons dak en houtwerk te reinigen en te impregneren, dit voor een redelijke prijs (€ 350,-).

De man vertelde dat hij sinds 7 jaar in Nederland woont, Rotterdam Kralingen, doch alleen Engels sprak. Hij gaf aan dat hij in de buurt meerdere huizen had behandeld en dat hij een proefstukje wilde doen. Hij kwam zo bekwaam over dat wij hier geen gebruik van hebben gemaakt. Door wat werkverschuiving kon hij direct beginnen. Er is geen schriftelijke overeenkomst getekend, alles is mondeling besproken. Binnen een half uur was hij aan de gang, samen met twee assistenten (dit waren zo te zien en te horen Oost Europeanen). Na ongeveer een uur het dak gereinigd te hebben met een hoge drukspuit kwam de man melden dat de dakpannen van dien aard waren dat ze de voorgestelde werkwijze niet konden verwezenlijken. Er zouden nieuwe dakpannen moeten komen a raison van € 15.000,- of een heel andere wijze van impregneren a € 4.500,-. Ik zette hier direct mijn vraagtekens bij. De man ging in overleg met zijn meerdere, die na enige tijd ook naar mijn huis kwam, vergezeld door nog drie assistenten. Inmiddels stonden er 8 personen bij mijn huis. De discussie verliep wisselend met de eerste persoon zogenaamd uit Wales en zijn meerdere. De werkbusjes hadden alle drie een Iers kenteken, (door mij genoteerd).

Ik gaf aan, voordat ik verder ging met hen enige zaken op papier wilde hebben en dat ik binnen een week zou laten weten of ik het werk door hen zou laten verrichten, ik vroeg hen naar visitekaartjes of bedrijfspapieren met email. Dit vonden ze niet passen bij hun werkwijze. Na ruim intimiderend gedrag werd de prijs verlaagd tot € 2.000,- wanneer er direct kon worden begonnen. Hier ben ik niet op ingegaan en heb laten weten telefonisch contact op te nemen bij interesse.

Ik heb contact € 200,- betaald en een vage (Deense factuur ontvangen, met enige telefoonnummers erop, deze bleken afgesloten te zijn).

Drie dagen later (19 oktober) is op grove wijze mijn achterdeur geforceerd. Het slot is uitgekapt en ingebroken. Mijn overbuurvrouw heeft op 17 en 18 oktober een verdachte auto in de straat gezien die ons huis in de gaten hield. Tijdens een afwezigheid op klaarlichte dag heeft de inbraak plaatsgevonden.

De politie hebben wij op 18 oktober geïnformeerd over de werkwijze van de klusjesmannen. Na de in braak is er een rapport opgemaakt.

Ik heb de uitzendingen over de Ierse klusjesmannen bij Opgelicht (uitzending 1-11-2011) bekeken en herkende de bus en de klusjesmannen. Ze zijn een jaar na uitzending dus nog steeds actief.

nagelsmitw
Berichten: 1
Lid geworden op: 13-03-2013 16:45

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door nagelsmitw »

Vandaag in Ouderkerk a/d Amstel 4 Ierse mannen aan de deur gehad. Zij willden de voegen van het huis reinigen, herstellen en een afwerklaag aanbrengen voor 600 euro. Ze vertelden dat zij dit in de hele straat al hadden gedaan. Na korte tijd bleek dat de prijs fors omhoog was gegaan: zij probeerden onder druk de klus te doen voor 7500 euro! Argument: uw voegen zijn zo slecht!
Niet gedaan natuurlijk, maar het was wel een beetje intimiderend.
Het gaat om Ieren met een rood bestelbusje , die het werk uit laten voeren door 2 Polen, die rondrijden in een donkerblauwe auto. Ook willen de Polen klussen op het dak doen.

Belgje
Berichten: 1
Lid geworden op: 23-04-2013 20:48

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door Belgje »

Hallo Nederland,

Deze types zijn niet alleen bij jullie aan het werk. Ook bij ons in Belgisch Limburg zijn ze blijkbaar actief.

Deze week kwam er bij ons een Ierse man aan de deur, mijn man heeft opengedaan. Hij vertelde het verhaal dat zijn medewerkmannen hier in de buurt aan het werk waren en dat hij ondertussen naar nieuwe klussen zocht. Hij gaf ook een adres op waar ze zogezegd aan het werken waren.

Omdat er inderdaad wel wat werk aan ons huis is en hij zo enthousiast was, heeft mijn man meteen heel ons huis (langs de buitenkant) laten zien. Toen ik thuiskwam vertelde hij me het hele verhaal en ben ik natuurlijk kwaad geworden. Dit ruikt immers naar oplichterij! Welke aannemer komt nu aanbellen met de vraag om wat aan jouw huis te kunnen doen voor een prijsje... Maar goed...

Omdat ik zo kwaad geworden ben is mijn man naar het adres gegaan waar de mannen aan het werk zouden geweest zijn. Blijkt nu, de straat is hier wel maar op een kilometer vandaan, maar het huisnummer bestaat gewoon niet.

De man zou nog een visitekaartje in de bus komen steken. Dat heeft hij ook gedaan.

De naam van het bedrijf zou A1 steamcleaning & dak coating specialisten zijn. e-mail is [email protected] en de website http://www.a1steamcleaning.net

Eerst heb ik op google gezocht naar de naam van het bedrijf, niets nuttig gevonden. Vervolgens ben ik naar hun website gegaan en heb ik verder gesurft naar dit forum. Daar zag ik het bericht van Pechvogel218 over Alfa Bouw staan. Wanneer je de website van alfa bouw http://www.alfabouw.com/english%20contact.htm vergelijkt met de website die ik op het visitekaartje hier heb, zie je dat de tekst "about us" exact dezelfde is maar dan door een vertaalrobot Engels-Nederlands gehaald (erg gebrekkig Nederlands dus). Volgens mij gaat het in mijn geval om dezelfde groep als de mannen in het forumbericht over Alfa Bouw.

Wij hebben alleszins de politie al gecontacteerd en zullen niet ingaan op de voorstellen van deze mannen. Wel ben ik nu enorm bang dat ze niet alleen uit zijn op het snel verdienen van geld, maar dat ze ook zullen inbreken. Maar goed. dat zien we dan wel!

lijma
Berichten: 1
Lid geworden op: 19-05-2013 11:53

Re: Ierse klusjesmannen

Bericht door lijma »

Beste mensen,

Deze oplichterij en intimidatie gaat maar door. In Heiloo is mijn moeder hier de dupe van geworden. Hoe kunnen we zorgen dat dit stopt voordat meer mensen de dupe worden??

Gesloten