LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nepgoederen - 13 maart 2012

Praat hier mee over onderwerpen uit de uitzending
Gesloten
Moderator
Site Admin
Berichten: 506
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door Moderator »

Discussieer mee over de uitzending van 13 maart 2012.

Scherpmes
Berichten: 1
Lid geworden op: 13-03-2012 21:21

Re: Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door Scherpmes »

Is dit wat onze regering verstaat onder brave publieke omroep die z'n centjes komende uit den Haag waard is ?!
Omroep TROS die via Opgelicht deze avond klaarblijkelijk laat zien aan de leiband van de broodheer te lopen ?!
Ik noem deze aflevering regelrechte reclame voor de machtige krachten achter de schermen die al tijden ijveren om A.C.T.A door de strot van EU burgers te duwen .. onze regering, de EU, de grote fabrikanten ..
Was het niet zo dat men in de VS in 2006 al met A.C.T.A. op de proppen kwam ?!
SOPA/PIPA ...ACTA ... Allemaal (merk) producten !! (Jaja) van één fabrikant > DE VS.
En nee niet de VS zoals ze willen dat u die kent .. Nee Nee.. de grote bedrijven in de VS .. De fabrikanten die het congres in hun zak hebben, die presidenten kopen via hun verkiezing gelden ...
Denkt u dus aan de grote Merk fabrikanten, maar ook inderdaad (zoals deze uitzending haarfijn laat zien) Interpol en andere opsporingsdiensten die menen dat internet (en laten we eerlijk zijn daar ligt het feitelijke doel van A.C.T.A) een vrijplaats geworden is voor iedereen die de gevestigde orde dwars zit of het nou gaat om politiek, commercie, of een combinatie van beide.
Of het nou gaat om Miljarden bedrijven zoals Nike, Apple, Samsung, Rolex, Ray-Ban, Calvin Klein, Uggs, Microsoft, Nintendo, Intel, etc. bedrijven die menen hun winst maximalisatie niet te kunnen volbrengen omdat u liever minder betaald dan hen pleziert...
Of opsporingsdiensten zoals FBI, CIA, Interpol etc. die zich vandaag de dag dus blijkbaar liever bezig houdt met imitatiegoederen dan met het opsporen van gezochte misdadigers en het bestrijden van kinderporno ..
Het internet moet aan banden ... En het eeuwenoude cliché word door onze eigen Opgelicht redactie van stal gehaald.
Bangmakerij .. En dat in een tijd dat burgers elke eurocent moeten omdraaien en niet meer van plan zijn om zich te laten plukken in ruil voor consumptiegoederen.
Ik hoor de vertegenwoordiger van Pfizer tijdens de uitzending zeggen gevaarlijke criminelen maken 1000% winst ..
Oh dus dat is het probleem ?!
De authentieke fabrikanten mogen ons eerlijke consumenten die wij zijn tillen door ons 100% winst door de maag te splitsen, maar als een ander het doet met minimale investering maar wel met 1000% winst, is deze vervolgens de crimineel.
Ik zeg huilen met de wolven in het bos, dat is wat alle commerciële bedrijven doen !
Ze tillen de consument en vinden het vervolgens misdadig als de consument op zijn beurt laat zien dat het geen behoefte heeft aan merk branding in ruil voor een financiële aderlating.
Onze kinderen schreeuwen om Nikes, om Uggs, om Iphones .. Allemaal 100% winst producten die om te produceren een fractie kosten ..
Waarom is namaak zo'n probleem wereldwijd ?!
Men vraagt de hoofdprijs voor goederen die in 3de wereld landen vaak voor dezelfde kostprijs geproduceerd worden als de imitatie !
Wat denkt u dat een paar Nikes kosten om te maken ?! Wat denkt u dat die Uggs werkelijk kosten ?! Is Uggs wol van goud ?! Zijn hun schapen van goud ?!
Luchtjes van "dure" merken .. Juist ja .. de merken .. daar draait het om .. Dure "gebakken" merk lucht ..
Men creëert een (ethisch misdadig) commercieel speelveld waarin onze jeugd al vroeg gemanipuleerd word alsof het bijna een religie betreft ... http://www.spitsnieuws.nl/archives/game ... rt-religie
Geen vraag ? Geen aanbod .. Maar tja zo werk het spel niet .. Wat doen onze grote commerciële fabrikanten vrienden om vraag te genereren ?!
Onze jeugd hersenspoelen .. Onze jeugd is de (toekomstige) consument van morgen.
Dus > Nike is goed, Apple is goed, Uggs is goed.. hebben hebben hebben anders tel je niet mee ..
Onze kinderen groeien hebzuchtig op en wie moet er krom liggen dankzij een uitgekiende keten van marketing, winst maximalisatie en branding ?! Juist ja de ouders .. Stel dat eens aan de kaak TROS opgelicht dat is pas ethisch krachtige tv !
Ouders vandaag de dag mogen de hoofdprijs betalen omdat onze kinderen gebrainwasht zijn en trauma's oplopen als ze op school buitengesloten worden omdat ze niet net als de rest merk spullen hebben die feitelijk geen drol kosten maar door fanatieke winst maximalisatie verkocht worden voor veel geld ..
U betaald voor het merk en vooral het geweten en geestesgezondheid van uw kind !
Tientallen uitstekende documentaires zijn er over gemaakt die op deze praktijken inhaken:
Ik noem er enkele zodat u vanavond of morgen (via downloaden, bah vies woord) wel kunt kijken naar beeldmateriaal waar u wijzer van word en niet slechts angstiger en huiveriger..
-The Corporation
-Walmart - The High Cost Of Low Prices
-Thrive
-The Big One
Vind u het gek Tros opgelicht dat criminelen op ontwikkelingen zoals u schetst in springen ?!
Maar ben dan eerlijk en gooi het niet slechts op één gekleurde hoop zoals u dat nu deed.
Maffia, drugskartels, Chinese fabrikanten en Indiase handelaren, (Nederlandse) consument die via internet op zoek gaat naar maatschappelijke erkenning (via merkgoederen) zonder de hoofdprijs te betalen, allemaal één pot nat en een uitzending waard genaamd "nepgoederen" ..
In plaats van dat de redactie van Tros Opgelicht via deze uitzending onze verziekte consumptie maatschappij aan de kaak stelt, filosofeert over de vraag waarom grote merken onze maatschappij (mede) verzieken, en zich hardop afvraagt waarom Fabrikanten het boetekleed niet aantrekken, krijgen we een uitzending voor de kiezen die niets meer en niets minder is dan een A.C.T.A. reclame...
Mensen A.C.T.A. moet sneuvelen omwille van de internet vrijheid van uw en mijn nageslacht ..
Waarom ? Ik ga het wiel niet opnieuw uitvinden leest u zelf en geef gelijk u stem.
http://www.avaaz.org/en/acta/
https://www.accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta
http://www.petitiononline.com/stopacta/petition.html
VVDer Toine Manders noemt "ons" bewust geworden consumenten nog net geen dwazen tijden de uitzending omdat mensen zoals ik mensen zoals hem doorhebben.
Mr. Manders is niet meer of minder een politicus op de hand en in de zak van de commercie en mensen met geld en macht.
Iets waar de VVD überhaupt niet vies van is ... Nederland kapot bezuinigen maar ondertussen commerciële sector faciliteren.
Kortom way to go Tros Opgelicht.
Lekker simpele Nederlanders bang maken en verontwaardigd laten worden om de foute redenen op de dinsdag avond opdat de tegenstand die er nu is vanwege A.C.T.A... op deze manier verstomd en mensen zoals mr. Manders straks een rijkelijk gevuld pensioen kunnen genieten in het clubhuis van het Old boys netwerk !
Nou beste mensen nogmaals A.C.T.A. is vooral een instrument om op EU niveau het internet te veranderen in een virtuele Politie staat waarin het mogelijk word dat u als simpele Tros kijker de gevangenis in kunt gaan of een akelig hoge boete kunt krijgen via de fabrikant of uitgever als u "per ongeluk" een MP3 download of u gekochte tweedehands computerspel doorverkoopt !
Daar zou Tros Opgelicht eens de schijnwerper op moeten zetten .. Want u en ik worden werkelijk opgelicht .. het ziet eruit als echt, het word gesteund door echte politici maar het is de smerigste nepperij die je maar kunt voorstellen.
Al eeuwen is immitatie onderdeel van handel en zakendoen ..
Nu ineens is het een probleem ?!
Moeten wij hier in Europa als burgers dulden dat wij met Gestapo achtige methoden geregeerd en gecontroleerd worden ?!
Terwijl de war on drugs elk jaar meer dan het jaar ervoor verloren word ook al worden er miljarden besteed aan bestrijding ?!
Dus nu ook maar een war on immitatie en vervalsingen omdat bedrijven niet genoeg miljarden pure winst maken ?!
BMW en Volkswagen record winsten ?! En toch rijd er geen immitatie Golf of 5serie BMW rond in de wereld ..
Mmm
Nee maar een nep Ray-Ban gemaakt in een vieze fabriek in China dat kan echt niet .. Waarom niet ?! Omdat hier in Nederland een opticien zo'n zelfde bril voor €120 euro verkoopt met 100% winst terwijl de bril hoogstwaarschijnlijk slechts de voorkant van dezelfde fabriek in China heeft verlaten in plaats van de achteruitgang ?!
En als klap op de vuurpijl .. Waarom laten we het überhaupt toe dat bedrijven miljarden winsten maken ten koste van schaamte ?!
Is dat het spel waar we trots op moeten zijn in een roof bauw kapitalisme waarin het draait om vrije markt stroperij en hebzuchtige winstmaximalisatie ?!
Zou goede voorlichting en betaalbare alternatieven niet betere middelen zijn dan Pfizer toestaan dat ze hun megalomane winsten blijven opstrijken ten koste van mensen die huilend van wanhoop moeten erkennen dat Moosje niet meer stijf word en/of de zwembandjes niet weg gaan met behulp van een goed dieet en regelmatig bewegen ?!
Nogmaals TROS moet zich diep schamen !
PULP was het vanavond !
Goedkope TROS opgelicht vervalsing !

SimonleBon
Berichten: 1
Lid geworden op: 14-03-2012 00:44

Re: Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door SimonleBon »

Edit:
Anette en haar redactie beseffen blijkbaar niet waar ACTA voor staat en de verdere implicaties van de ratificatie ervan.

Video: ACTA explained.
TED.COM: Clay Shirky: Waarom SOPA geen goed idee is waarin de geschiedenis van het ontstaan van ACTA op duidelijke manier wordt uitgelegd.
einde Edit

Nota bene Toine Manders als spreker uitnodigen, Toine, de BSA-lobbyist, Toine, die in het gesprek de freudiaanse verspreking maakte: "de open source maatschappij". Ook inhoudelijk blijkt dat hij een baan als lobbyist ambieert. Open source proberen te associeren met criminaliteit, terwijl open source juist staat voor openheid en vrijheid. Toine wil tegen de wil van het volk beslissingen nemen ten gunste van de industrie. En Anette slikt het allemaal als zoete koek.

En de hele 'who gives a f*ck about privacy'-mentaliteit wanneer het om criminaliteit gaat, dat is toch middeleeuws? Lever een stuk privacy in, in ruil voor veiligheid, is het credo. Kijk in de geschiedenis en zie waar dat toe leidt. We zijn al doorgeschoten onder het mom van terrorismebestrijding. Het ergste vind ik nog dat de TROS hier aan meewerkt.

Ik vind het heel goed dat er op gevaren worden gewezen van nepartikelen van bijvoorbeeld medicijnen en speelgoed, maar dit soort lobby-uitzending moet ik toch echt afkeuren. Ik denk dat de redactie zich iets teveel heeft laten meeslepen in de zoektocht naar een oplossing, maar het in de verkeerde richting heeft gezocht. De oplossing ligt bij de industrie zelf (prijsstelling, winstmaximalisatie e.d.) en eventueel betere grensbewaking. Wat heb je aan wetgeving wanneer er minder dan 10% van de namaakgoederen onderschept worden?

IMHO was deze uitzending een ACTA-infomercial, meer niet.[
Laatst gewijzigd door SimonleBon op 14-03-2012 16:27, 2 keer totaal gewijzigd.

Hoezo
Berichten: 1
Lid geworden op: 14-03-2012 13:04

Re: Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door Hoezo »

Betreft: Anti Counterfeiting Trade Agreement

Dhr. Manders gaf in de uitzending over nepproducten een sneer naar politici en naar
"de open source beweging" die druk zouden hebben uitgeoefend op voornoemde politici
om het ACTA tegenwerken.

Dat ACTA tegen wordt gewerkt heeft als oorzaak wat er in ACTA staat en de gevolgen hiervan.
Als ik het goed heb begrepen zien de tegenstanders een problemen ontstaan in dat de rechterlijke macht
buiten spel wordt gezet bij het oplossen van conflicten tussen bedrijven en de consument.
Het "three strikes is out" en het blokkeren van een vrij internet door providers zijn voorbeelden.
Geinteresseerden kunnen op internet wel het een en ander hierover vinden.
Ook al had ACTA misschien een goedbedoelde achtergrond, het is maar goed dat er ook wel kritische mensen zijn,
al dan niet "open source" aanhangers, die niet hun ogen wilden sluiten voor de negatieve effecten van ACTA.
Burgers zouden er eigenlijk op moeten kunnen vertrouwen dat wetgeving niet eenzijdig en wel goed doordacht is.

Waar het echter om gaat is het zeer storende feit dat met de opmerking van dhr. Manders het nu lijkt alsof
de "open source beweging" pro counterfeiting zou zijn.
Op de wijze van: "Open source is een gevaar voor de gezondheid, met al die neppillen. Ziet u ? "
Open source heeft echter niets met counterfeiting te maken, maar het gaat om vrijheid.
Vrijheid om in het geval van software de bron code (source) - die daarbij openbaar is - naar eigen
inzicht aan (te kunnen laten) passen indien gewenst. Zodat een computer doet wat de eigenaar wil.
Niet iedereen zal dat weten, te wijten aan de eenzijdige commercie, maar inderdaad zulke software
bestaat en (N.B.!) dat is legaal.
Deze software kan worden aangeschaft, maar ook het kopieren daarvan is legaal.
Ook mensen uit het Volk (Vvd) kunnen dat, zonder afhankelijk te zijn van onwillige leveranciers die
te vaak fouten (bugs) in hun "producten" laten zitten en graag een monopoli-achtige positie over
de consument, het Volk van de Volkspartij, willen behouden.
En dat onder vaak nogal ondoordringbare, maar minstens zo (of juist daarom) ergerlijke, licentievoorwaarden.

Maar dergelijke vrijheid, en het afweren van monopolies, is iets wat iemand die bij de
VOLKSpartij voor VRIJHEID en Democratie hoort, zoals dhr. Manders,
nou juist hoog in het vaandel zou moeten hebben.

Nog even over de algemene zorgen in het TROS programma:
- nepmedicijnen zijn gevaarlijk. WERKELIJK ONBERGRIJPLIJK !!! Wie denkt nou van niet ?
- banen in Europa was dan weer een zorg van dhr. Manders, evenals het door de overheid misgelopen geld tgv couterfeiting.
Ja, dat kan zeker een probleem zijn.
Maar er zijn ook bedrijven die geheel legaal, naar het schijnt, werk uitbesteden
naar (te ?) lage-lonen-landen waar mensen onder slechte omstandigheden moeten (economisch afhankelijk)
werken voor grote winsten (N.B. niet noodzakelijke salarissen, maar winsten !) in het westen.
In tegenstelling tot het probleem van couterfeiting is dit juist een zegen voor sommige bedrijven.
Het zou mooi zijn als voor deze schrijnende tegenstelling op z'n minst zoveel aandacht/effort zou
zijn zoals voor ACTA wetgeving.

Hopelijk kunnen we ook daarvoor rekenen op dhr. Manders van de VVD.
Of heeft het regelen van een niet-vrije markt, met gegegarandeerde afname bij specifieke leveranciers
door consumenten die daaraan vast zitten (zgn. "vendor lock in"), toch echt de hoogste prioriteit ?

Itempassport
Berichten: 1
Lid geworden op: 15-03-2012 19:22
Locatie: Buitenland
Contacteer:

Re: Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door Itempassport »

Voor de mensen die echt willen kopen is het een domper wanneer een duur product namaak blijkt. Het is helemaal wrang wanneer men weet dat dit voor een paar eurocent had kunnen worden voorkomen. Het is nog erger als het medicijnen betreft en er mensen aan overlijden omdat het namaak is. Dit onderwerp had namelijk helemaal niet behandeld hoeven te worden als elke producent voor een paar cent per artikel het Anti Counterfeiting, Trade Mark Protection en een 100% waterdichte echtheidsgarantie had gebruikt van ItemPassport. com LLC van MediaLease4U in Nederland en Markeron LLC in Amerika. Met dit systeem kan de consument in 1 minuut checken of het dor hem aangekochte artikel echt of vervalst is. Het is toepasbaar op elk bedenkbaar product dat op de markt komt, maar ook documenten, kunst, antiek, en veel meer kan eenvoudig met een stickertje of printje op de verpakking worden beveiligd. Ook douane kan bv middels een beveiliging op vrachtbrief of container direct zien of iets echt is. Daarvoor is alleen een sticker met codering nodig en een computer en binnen 1 minuut weet men of het echt is of niet. Is het beschermde echt, ziet men het artikel direct online. Is het niet echt word gevraagd waar het is aangeschaft en nog wat zaken, die direct aan de producent worden doorgegeven, zodat die de opsporingsinstanties kan inlichten. Het is een nieuw en enig in haar soort bescherming dat al met veel succes wordt toegepast op artikelen die op de Russische en Oekraïense markt worden verkocht.

Everest
Berichten: 1
Lid geworden op: 18-03-2012 16:15

Re: Nepgoederen - 13 maart 2012

Bericht door Everest »

De uitzending van TROS Opgelicht gaf weer eens duidelijk aan hoe je met ogenschijnlijk goede bedoeling de mist kunt ingaan.
Het begon al met meneer Vansteenkiste (waarom een Belg?) die ons trakteerde op enkele niet bestaande chemische stoffen die in “nep” tabak waren aangetroffen. Benzeenzuur en polyetiline. Deze stoffen bestaan domweg niet en geven weinig vertrouwen in de deskundigheid van meneer Vansteenkiste. Waarschijnlijk bedoelt hij benzoëzuur en polyethyleen. Benzoëzuur is een veel gebruikt conserveringsmiddel en polyethyleen (PE) is inderdaad een veel gebruikt verpakkingsmateriaal, maar benzeenzuur klinkt natuurlijk veel dramatischer dan benzoëzuur. Verder kwamen er ook een paar 10 kilozakken boorzuur in beeld. Boorzuur is de grondstof voor borax en dat wordt als ontsmettingsmiddel gebruikt. Zodra er chemicaliën in beeld komen is de zaak sowieso al verdacht. Ter illustratie: medicijnen bevatten geen chemicaliën maar farmaceutische stoffen (jaja).
Dan het laboratorium van de douane. Veiligheid scoort niet hoog daar; hoewel de witte jassen duidelijk vers uit de (PE) verpakking komen staat er iemand doodleuk in een zuurkast (of afzuigkast) te werken zonder veiligheidsbril (in een laboratorium draag je ALTIJD persoonlijke beschermingsmiddelen, voor persoonlijke veiligheid en arbeidshygiëne). Nog bonter is het bij Pfizer: vrouwen met loshangende haren, openhangende jassen en geen brillen. Waarschijnlijk dienen vrouwen en laboratorium slechts als decor.
Even terug naar de douane. De spreekster ziet geen verschillen tussen de neppil en het origineel terwijl als die twee later in beeld worden gebracht een blinde (bijna letterlijk, gezien het profiel) het verschil had kunnen waarnemen. De werkzame stof wordt wel gedetecteerd maar voor een echte analyse wordt de pil opgestuurd naar, jawel, Pfizer. De slager mag zijn eigen vlees keuren. En de douane is het helemaal met de analyse van Pfizer eens!
Tijdens de rapportage wordt ook een emmer met blauwe verf in beeld gebracht die nep-viagra moet kleuren. Maar de vraag waarom de originele pillen gekleurd zijn en waarmee komt niet bij de makers op.
Dat de douane zich bezig houdt met het onderscheppen van producten die de schatkist schade opleveren is duidelijk hun taak, maar de hier aangehaalde voorbeelden horen bij een autoriteit die zich met volksgezondheid bezighoudt thuis. Het lijkt er sterk op dat de douane in dienst is van commercie en grootkapitaal en ik vraag me af of ze hiervoor een vergoeding krijgen.
Dit onderwerp had door wat meer deskundigheid en een kritischer insteek van de makers een veel betere uitzending kunnen opleveren.

Gesloten