LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kilometertellerfraude - 13 januari 2014

Praat hier mee over onderwerpen uit de uitzending
Gesloten
Moderator
Site Admin
Berichten: 506
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

kilometertellerfraude - 13 januari 2014

Bericht door Moderator »

Onderzoek van Opgelicht?! toont aan dat de RDW fraude met kilometerstanden faciliteert.

Discussieer mee!

fjanssen1972
Berichten: 1
Lid geworden op: 13-01-2015 21:43

Re: kilometertellerfraude - 13 januari 2014

Bericht door fjanssen1972 »

Dit probleem doet zich ook andersom voor... En daarbij moeten jullie maar ook eens kijken hoeveel Duitsers naar dit soort bedrijven in Nederland komen om de tellers terug te draaien.. Wat er ook op duidt dat de Duitse wagens gedurende hun eerste jaren ook behoorlijk worden teruggedraaid...
Daarbij heb ik zelf liever een jonge auto met een hoge km-stand... Die heeft op korte tijd veel km's gelopen... Dat duidt op lange afstanden, veel autosnelweg, minder start/stops, minder in en uitstappen, minder optrekken/afremmen... kortom dit zijn vaak wagens waar je minder problemen mee hebt dan een waar alleen maar korte afstanden is mee gereden en over drempels is gewurgd...
En daarbij een jonge auto met hoge km-stand duidt vaak ook op een eerlijke eigenaar en een eerlijk bedrijf...

Mvg. Frank

LeoD
Berichten: 1
Lid geworden op: 14-01-2015 22:05

Re: kilometertellerfraude - 13 januari 2014

Bericht door LeoD »

Alleen een import auto kopen als de volledige onderhouds documentatie aanwezig is.
Altijd afblijven van auto's zonder onderhoudsboekje, zo lastig is dat toch niet ?

LucienneEwout
Berichten: 1
Lid geworden op: 03-03-2015 19:42

Re: kilometertellerfraude - 13 januari 2014

Bericht door LucienneEwout »

OOK WIJ ZIJN SLACHTOFFER.........

Op 3 april 2013 hadden wij bij Carpoint Zwolle een zwarte Ford Focus Wagon Ghia bouwjaar 2000 gekocht. We ruilden een Nissan Micra in (€ 600,-- ) en moesten € 1.100,-- bijbetalen. Na een jaar wilden we de Ford in ruilen voor een Fiat Doblo. Bij de inruil wachtte ons een vervelende verrassing. De KM stand van de Ford klopte niet. Op het NAP rapport van het RDW bleek dat de KM stand met 153.000 te zijn terug gedraaid in de periode dat de auto op naam van Carpoint Zwolle stond.

Ter plekke hebben we gebeld met Remco van Carpoint. Hij schoof meteen de schuld in de schoenen van de handelaar van wie hij de auto gekocht had. Wat voor ons niet relevant was, we hadden de auto immers bij hem gekocht.

De auto was door de terug gedraaide KM stand nog maar € 200,-- waard ipv de € 1.200,-- als de KM stand had geklopt.. Een financiële strop dus van € 1.000,-- . Buiten de gemaakte kosten in het jaar dat we de auto hadden: Nieuwe bougies € 16,-- , € 135,-- nieuwe snelheidssensor, 4 nieuwe banden € 320,-- en € 140,-- kleine reparaties voor keuring apk.. Deze onkosten waren bij op de teller staande km stand een juiste investering. Bij de inruil bleek dit echter weggegooid geld.. Trouwens de koppeling bleek ook nog op zijn einde te lopen... nog meer strop..

Wij hebben omdat we de Fiat Doblo graag wilde hebben de deal toch laten doorgaan. Dit hebben wij Remco toen ook meteen gezegd. Hij zou ons binnen 2 dagen terug bellen met een oplossing.
Na een email aan hem kwam hij met het voorstel de auto terug te nemen terwijl hij wist dat we deze hadden ingeruild...

Ons voorstel aan hem was ons de strop van € 1.000,-- te betalen. Achteraf was dat natuurlijk een koopje gezien we € 1.700,-- (€ 1.100,-- contant en € 600,-- waarde Nissan) kwijt waren bij de aanschaf van de auto..

Hij ging niet in op het voorstel. Wij hebben advies ingewonnen bij het Juridisch Loket. De schuld ligt geheel bij Carpoint Zwolle. Auto handelaren hebben een onderzoeksplicht en wij als leken mogen er vanuit gaan dat een bedrijf zijn verantwoording neemt. Sinds 2014 is het ook strafrechtelijk te vervolgen. Helaas KM fraude zaken van voor die datum nog niet... Het Juridisch Loket raden ons aan een incasso bureau in te schakelen. Dit mocht ook niet baten.

Nu alweer een bijna een jaar verder! Wat ons rest is een deurwaarder of advocaat. Gezien wij geen rechtsbijstand verzekering hebben en niet in aanmerking komen voor gratis rechtsbijstand is dit voor ons onbetaalbaar. Wij kunnen niet anders dan de Media opzoeken om andere voor deze dealer te waarschuwen!! We hebben niets meer te verliezen.......

Gesloten