Waarom doen banken niets aan oplichting?

Hier kun je een oproep plaatsen als je in contact wilt komen met mensen die ervaring hebben met een bepaald persoon en/of een aan een specifiek persoon gerelateerde onderneming. Anderen kunnen via een persoonlijk bericht of per mail contact met je opnemen om details over de zaak uit te wisselen. Als je bent ingelogd, kun je met één druk op de knop aangeven dat je ook ervaring hebt met de betreffende persoon.

De titel van het bericht moet er zo uitzien: Gezocht: personen die ervaring hebben met ........ (uitsluitend naam) of ........ (uitsluitend naam)

De oproep moet er zo uitzien:

Ik ben op zoek naar personen die ervaring hebben met ........(uitsluitend naam). Je kunt contact met mij opnemen via een persoonlijk bericht.

Berichten die niet volgens dit format zijn geplaatst en berichten ouder dan 6 maanden worden verwijderd.

Op alle forumberichten zijn de gedragsregels van toepassing.
ForumGebruiker1234
Berichten: 2
Lid geworden op: 18-09-2020 11:44

Waarom doen banken niets aan oplichting?

Bericht door ForumGebruiker1234 »

Je bent in Nederland verplicht een bankrekening te hebben. Nouja, er is geen wet voor, maar probeer je salaris (Of uitkering) maar eens op een andere manier te krijgen. In winkels kan je vaak nog contact betalen maar dat hoef je voor je (Wettelijk verplichte!) verzekeningen niet te proberen.

Hoe je het of wend of keert, je ontkomt niet aan een bankrekening.

Maar wat nu als je opgelicht word?

Ik kan nu uit ervaring spreken. Een bank doen HELEMAAL NIKS voor je zonder gerechtelijke uitspraak. Dat is nogal een enorme drempel. Zelfs als je verzekerd bent, voor een paar tientjes lacht ook de rechtsbijstand je uit.

Oftewel een crimineel is veilig in Nederland. Zorg dat je, zeg, max 300 euro per keer oplicht. Na een X aantal keer neem je een rekening bij een andere bank. Dat herhaal je opnieuw en opnieuw. Pakkans = 0.01% (Voor de publieke opinie pakt de politie er een handjevol per jaar op. Max. Zodat niemand ze kan beschuldigen helemaal niks te doen.

Erger nog, de bank BESCHERMT crimininelen. En dat bedoel ik niet alleen de grote piefen en de witteboorden criminelen van de bank zelf. Neehoor. Ben je opgelicht. Doe maar aangifte. Wij verstrekken de gegevens (Immers bankrekening nummer is bekend. Hier hangt toch een levend persoon onder. Toch banken? Of kan je tegenwoordig geheel anoniem een rekening openen zonder paspoort oid?)

Dit maakt het zeer ZEER laagdrempelig voor criminelen. Iemand beroven op straat? Kans op pak slaag. Winkel overvallen? Je staat met je bakkus op camera. Inbreken? Ook hier kans op klappen.

Maar via de bank? Volledig veilig. Zolang je niet per-ongeluk een 'Hoge pief' pakt. En je blijft niet jarenlangs bezig met hetzelfde nummer/ komt in totaal niet boven enkele tonnen uit.

Niemand doet je wat. De bank doet he-le-maal niets. Tenzij ze hierdoor door de rechter veroordeeld worden. Alsof dat haalbaar is door de gemiddelde belastingbetaler!

Het zou JUIST MOEILIJK moeten zijn iemand op te lichten via een bankrekening. Indien iemand aangifte doet via de politie (Waar je zo'n prachtige melding op je scherm krijgt dat de kans klein is dat er iets met je aangifte gebeurd.... ) zou je, na snelle beoordeling van de politie, de gegevens van de bankrekening van de oplichter moeten krijgen. Dan kan je zelf actie ondernemen. Denk dan b.v. aan een instantie inhuren die onverschuldigde betalingen kan innen. Of je begint zelf een procedure. Dat is een stuk makkelijk met een naam en adres erbij dan alleen een (Onnodig!) annoniem banknummer van iemand die al weer 8 rekeningnummers verder is.

Maar nu knal je dus glashard tegen de muur van de bank. Ze 'Mogen' de gegevens niet geven. Onzinnig. Alsof je een dief betrapt in je huis. De politie komt erbij. Maar vanwege privacy wordt de dief, met zijn zakken vul met jou spul, netjes je huis uit begeleid. Wellicht zelfs nog even netjes thuis afgezeg. De dief een klap verkocht? Dan mag je ZELF even mee naar het politiebureau waarna je in naam van de staat even wordt aangeklaagd.

Het is zo makkelijk om deze manier van fraude aan te pakken. Vooral omdat deze zo SIMPEL is. Iedereen kan op deze manier, gewoon vanaf de eigen zolderkamer, die toegang geeft tot het internet nagenoeg risicoloos geld binnenharken. Een plofkraak zetten of inbreken dat heeft toch een wat grotere drempel. Gewoon een bankrekening aanmaken en gaan met de banaan. FF een paar Marktplaats advertenties en whoppa!

Banken van Nederland. SCHAAM JE!!!

Plaats reactie