d.broere2 uit Alkmaar, op Marktplaats

Hier kun je een oproep plaatsen als je in contact wilt komen met mensen die ervaring hebben met een bepaald persoon en/of een aan een specifiek persoon gerelateerde onderneming. Anderen kunnen via een persoonlijk bericht of per mail contact met je opnemen om details over de zaak uit te wisselen. Als je bent ingelogd, kun je met één druk op de knop aangeven dat je ook ervaring hebt met de betreffende persoon.

De titel van het bericht moet er zo uitzien: Gezocht: personen die ervaring hebben met ........ (uitsluitend naam) of ........ (uitsluitend naam)

De oproep moet er zo uitzien:

Ik ben op zoek naar personen die ervaring hebben met ........(uitsluitend naam). Je kunt contact met mij opnemen via een persoonlijk bericht.

Berichten die niet volgens dit format zijn geplaatst en berichten ouder dan 6 maanden worden verwijderd.

Op alle forumberichten zijn de gedragsregels van toepassing.
maida4730
Berichten: 1
Lid geworden op: 03-06-2020 22:10

d.broere2 uit Alkmaar, op Marktplaats

Bericht door maida4730 »

Dag mensen,

Ik ben gefraudeerd door een persoon die 13+ jaar op Marktplaats zit. De persoon stuurt een berichtje op Marktplaats met iets in deze richting :
Hallo ..., is het nog beschikbaar? Ik ben wel wat minder actief op marktplaats, graag een whatsappje sturen als dat kan op 0614740531. Bedankt!
Wanneer je de persoon dan op whatsapp hebt, zal die persoon vertellen hoe vaak die wel niet is bedrogen via Marktplaats en zal je vragen of je jezelf kan verifieren via Marktplaats. Hierbij wordt er een link toegevoegd aan dat whatsapp berichtje. Wanneer je op dat linkje klikt, zou je "zogenaamd" een betaling doen naar Marktplaats van 0,01 euro. Dit is overigens geen betaling, maar een proces om een toestel te registreren. Vervolgens wat er dan gebeurt, de persoon zal dan beltegoed halen van jouw rekening. In mijn geval was dat 52,99 en 27,99. Dit is dan via opwaarderen.nl.

Plaats reactie