LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Peter Brown: autos, caravans en motoren Oplichting?

Mail ontvangen van iemand die u erfenisgeld wil bieden? Hebt u een of andere loterij gewonnen? Dit is waarschijnlijk Nigeriaanse fraude.
Gesloten
backie69
Berichten: 3
Lid geworden op: 04-12-2008 19:17

Peter Brown: autos, caravans en motoren Oplichting?

Bericht door backie69 »

Wij hadden op marktplaats een hele mooie caravan te koop zien staan. En dat voor een heel interessante prijs. Nadat we de verkoper gemailed hadden, kregen we een reactie dat de caravan in Engeland staat. Maar dit is geen probleem. Hij kan de caravan opsturen via een zogenoemde triple deal. Hij geeft de caravan af. Wij betalen de caravan aan een verzendmaatschappij. Dan wordt de caravan verstuurd. De verkoper krijgt zijn geld pas, als wij 5 dagen na ontvangst van het artikel ons akkoord geven. Dit wordt verzorgd door FidaCargo.
Omdat wij deze constructie niet echt betrouwbaar vonden (eerst betalen, en dan pas kunnen kijken) zijn we gaan zoeken op internet. De 'shipping company' gaf op Google slechts een paar hits.
Wel vonden we dat deze Peter Brown al meer dan een jaar op deze manier actief is, met steeds hetzelfde verhaal. Wel zijn de producten anders. Motoren, autos, en nu blijkt dus ook caravans.
Zie onderstaande link: http://teyeheimans.blogspot.com/2007/10 ... en-op.html
Steeds hetzelfde verhaal: eerste mail in het nederlands, met het verzoek om verdere mails in het engels te sturen, omdat zijn vrouw het land verlaat. Wel heeft hij meerdere keren een ander adres. Ik kreeg een huisadres van hem dat op google maps duidelijk een bedrijfspand is.
Dus, pas op, en doe geen zaken met deze man!

backie69
Berichten: 3
Lid geworden op: 04-12-2008 19:17

Re: Peter Brown: autos, caravans en motoren Oplichting?

Bericht door backie69 »

zie titel

Gesloten