LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 419 ofwel Nigeriaanse fraude

Mail ontvangen van iemand die u erfenisgeld wil bieden? Hebt u een of andere loterij gewonnen? Dit is waarschijnlijk Nigeriaanse fraude.
Gesloten
Mister White
Berichten: 12
Lid geworden op: 29-01-2014 12:01
Contacteer:

419 ofwel Nigeriaanse fraude

Bericht door Mister White »

Deze vorm van fraude wordt wereldwijd gebruikt en is dus niet alleen afkomstig uit Nigeria. Het heeft slechts deze naam gekregen omdat het daar is begonnen. 419 komt vanuit de wet in Nigeria, die dit soort fraude strafbaar stelt.
Er zijn veel vormen qua inhoud en de bedragen zijn meestal met miljoenen bij elkaar verzonnen.
Bron voor zo'n mail is bijvoorbeeld een artikel uit een krant waarbij een rijk persoon is omgekomen en een erfenis achterlaat. Ook vliegrampen worden erbij gehaald. Erg opvallend is het e-mail adres van de zogenaamde jurist die jou de mail bezorgt. Een jurist met een Yahoo e-mail adres is bijvoorbeeld al de eerste fout.
De logica is dat grote bedragen niet zomaar aan een willekeurige jurist wordt overgedragen en dan nog heeft zo'n jurist een reputatie hoog te houden. Een kantoor straalt professionaliteit uit in het gebruik van een bijpassend e-mail adres en toch zeker een eigen site.
Een verkapte vorm hierop zijn de mails uit Ivoorkust en Dark Senegal. Het zijn altijd mooie meiden waarvan de ouders ter plaatse zijn vermoord. En de grote som geld komt pas vrij als deze schoonheid gaat trouwen. Dus ben jij uit het niets de enige uitverkorene. Dit schatje zit altijd in een soort tehuis die nu altijd door een pater wordt beheerd. Je krijgt domweg toch een 10 of 20% van de hoofdsom als je met haar trouwt. Mmmmmm, raar huwelijk toch???

Gesloten