Wie heeft ervaring met Safe Care PC?

Plaats reactie
Interbeer
Berichten: 1
Lid geworden op: 24-01-2020 21:11

Wie heeft ervaring met Safe Care PC?

Bericht door Interbeer » 24-01-2020 21:32

Mijn vader kreeg vandaag melding op mijn laptop dat er iets mis was met zijn laptop een bepaald nummer moest bellen.
Helaas heeft hij dat gebeld. Blijkt van 'Safe care PC' te zijn. Ze boden hem aan om een erg duur abbo te nemen (ruim € 300), dan zouden ze hem helpen. Gelijktijdig wisten ze zijn laptop over te nemen (cursor bewoog over scherm zonder dat hij er zelf op touchpad zat). Bij het aanbod met de hoge prijs heeft hij opgehangen.

Dit komt over als behoorlijke foute boel ... maar je komt Nederland Safe care PC op nederlande sites niet tegen.

Name van de site: www.safecarepc.com. Volgens een franse site is dit een fraude-site die eerst waarschuwingsbericht op computer plaatst dat is gekoppeld aan een telefoonnummer waarmee je de situatie "kan deblokkeren".
zie https://www.signal-arnaques.com/scam/view/183258

Op website van Safe care PC het volgende nummer: +31850643395
Volgens 'belfabriek' hoort dit nummer bij 'Coolwave Communications B.V.'. zie https://www.belfabriek.nl/eigenaar-numm ... ions%20B.V. En volgens KvK is Coolwave een vervallen handelsnaam. zie https://www.kvk.nl/zoeken/handelsregist ... =1&start=0

KORTOM: dit kan toch niet goed zIJn?

NaomiDean
Berichten: 1
Lid geworden op: 29-01-2020 14:57

Re: Wie heeft ervaring met Safe Care PC?

Bericht door NaomiDean » 29-01-2020 15:12

De site ziet er op zichzelf niet uit als oplichterij, maar ik vraag me af waarom alle telefoonnummers van de site voor Europese landen zijn, hoewel de site in het Engels is ... Ik twijfel ook aan hun samenwerking met grote bedrijven. Gewoonlijk zijn er online documenten die het partnerschap bevestigen, zoals in dit geval met IBM en Instaforex: https://www.ibm.com/downloads/cas/XREP2YPQ

Moderator
Site Admin
Berichten: 440
Lid geworden op: 24-05-2006 12:59

Re: Wie heeft ervaring met Safe Care PC?

Bericht door Moderator » 29-01-2020 16:15

Dit ziet eruit als een mogelijk gevalletje helpdeskfraude. Theoretisch zou het kunnen dat bepaalde problemen wel degelijk worden opgelost, maar de geboden dienstverlening is dermate non-descript dat ik er een beetje mijn bedenkingen bij heb. In het meest gunstige geval mag je flink de portemonnee trekken voor relatief simpele oplossingen, in het minst gunstige geval.. nouja. Onbekenden van een onofficiële 'klantenservice' toegang verlenen tot je computer, dat is vaak niet het meest fraudegevoelige idee.


Plaats reactie