Tvreus, aangifte gedaan van oplichting / fraude

hebra98
Berichten: 1
Lid geworden op: 31-07-2020 22:33

Tvreus, aangifte gedaan van oplichting / fraude

Bericht door hebra98 »

Kijk goed of u wel het juiste (TV) model heeft ontvangen en of het niet een Hongaars uitvoering is.
Bij diverse webwinkels is die kans namelijk erg groot.

Omdat er bij mijn TV aankoop niet eerlijk is aangegeven dat ik niet een Nederlands model maar een Hongaars model geleverd zou krijgen heb ik dit laten aankomen op een rechtszaak, aangezien dit nodig was voor een aangifte (claimde Politie).

TVreus heeft mij een Nederlands model verkocht. wat ook op mijn bestelbevestiging en factuur staat, maar heeft vervolgens een Hongaars model geleverd. Zelfs via de chat gaven ze aan dat mijn model een NL model betrof. Daarom had ik contact opgenomen met hun toenmalige keurmerk, Qshops, welke hierna hun keurmerk hebben ingetrokken. Na contact met Samsung bleek dat dit "afwijkende modelnummer" ook problemen kan geven bij garantie aanspraken (volgens Samsung zelf) Het modelnummer op de factuur komt niet overeen met het nummer op de TV.

Om een lang verhaal kort te maken, heb ik het tot een rechtszaak moeten laten komen en is Tvreus, bij verstek, veroordeeld zodat ik vervolgens aangifte kon doen van oplichting / fraude.
Na veel moeite (en met inschakelen van de Nationale Ombudsman) heb ik hierna dan ook aangifte gedaan bij de Politie.
De Politie wilde initieel geen aangifte opnemen omdat ze bang waren voor de hoeveelheid werk die dit zou veroorzaken. :shock:
Ze zagen dus wel duidelijk het probleem maar ook de grote stroom van gedupeerde. Je zou dan denken dat het juist iets is om wat aan te doen.

Niet alleen de Tvreus doet aan deze praktijken. In mijn aangifte staan nog twee andere webwinkels die zich schuldig maken aan deze praktijken. Voor eenieder die ook is opgelicht, vooral door de Tvreus, kunt u bij aangifte verwijzen naar mijn aangiftenummer. Hierin is ook de informatie van mijn rechtszaak opgenomen.

Proces-Verbaalnummer: PL1500-2020285531-2

Als we geen halt toeroepen aan dit soort bedrijven, loont het blijkbaar om de boel te blijven belazeren. En klanten begrijpen dan niet waarom veel van hun TV functies niet correct werken. De TV is immers niet voor Nederland gemaakt!
Dit doen diverse webwinkels nog steeds met veel van hun klanten en eerlijk gezegd is mijn probleem opgelost. Maar ik heb mijn aangifte gedaan om andere mensen te behoeden voor deze vorm van oplichting. Maar roep eveneens iedere gedupeerde op om aangifte te doen, als ze eveneens een Hongaars model geleverd hebben gekregen (van welke webwinkel dan ook) zonder dat dit expliciet is vermeldt bij de verkoop / aankoop. Als er maar genoeg aangiftes zijn, dan zal de omvang duidelijk worden. Ook als u nog niet weet of u een Hongaars model heeft, controleer het even. Want met een ST Box heb je het wellicht niet eens in de gaten.

Ze mogen trouwens wel Hongaarse modellen verkopen, als ze er maar eerlijk over communiceren en niet doen alsof het Nederlandse modellen zijn of je niet aangeven dat dit een (goedkoper) Hongaars model is met verminderde functionaliteiten.

Plaats reactie