Opgelicht door Motortheorie.nl! Oplichters

Plaats reactie
SukMikeHOK
Berichten: 2
Lid geworden op: 13-08-2020 23:26

Opgelicht door Motortheorie.nl! Oplichters

Bericht door SukMikeHOK »

Na 133,50 over te hebben gemaakt en met volle moed naar de aangeboden theorieles ging om 06:30 bleek er op locatie niemand aanwezig. Ik en 3 andere zijn uiteindelijk naar huis gegaan. Ik ben toen laten terug gebeld en er is 40 euro terug geboekt voor het ongemak. Vervolgens zou er een nieuwe datum gepland worden. Na meerdere keren proberen contact op te nemen na een maand nog niets gehoord.

Ik schreef dus een slechte recentie op de Facebook pagina. Vrijwel meteen 23:30 salons werd ik scheldend opgebeld dat ik een leugenaar was en ik kon fluiten naar mijn geld. Nogmaals geprobeerd mijn resterende 93,50 terug te krijgen door opnieuw te bellen naar het privenummer waarmee hij me boos opbelde. Toen werd er met een boze toon gezegd kom maar halen je geld in Rijswijk dan, kom maar. Lekker provocerend.

Ga dus absoluut niet in zee met deze oplichters en boek je theorieles ergens anders!

André00101
Berichten: 3
Lid geworden op: 08-11-2019 16:31

Re: Opgelicht door Motortheorie.nl! Oplichters

Bericht door André00101 »

Ik ben ook door deze persoon opgelicht. Ik heb echter door wat speurwerk en wat (ethisch) hacken zijn gegevens achterhaald. Waaronder zijn echte naam, huisadres, werkadres en 2 telefoonnummers. Ik denk niet dat ik dit hier mag posten maar stuur me een bericht om de gegevens te krijgen.

JHH2021
Berichten: 1
Lid geworden op: 24-04-2021 20:10

Re: Opgelicht door Motortheorie.nl! Oplichters

Bericht door JHH2021 »

Hey André,

Ik vermoed dat ik ook mijn geld niet terug ga krijgen.

Zelfstandig examen geboekt bij CBR. Losse cursus bij Motortheorie.nl. Cursus geannuleerd en ik heb al vrij snel mijn examen.

Dus ik krijg niet waar ik ze voor heb betaald. Gemaild, maar geen reactie. Telefonisch ook niet bereikbaar.

Zou je mij zijn contactgegevens willen geven?

Gr JHH

Ik ben……..
Berichten: 1
Lid geworden op: 26-08-2021 21:19

Re: Opgelicht door Motortheorie.nl! Oplichters

Bericht door Ik ben…….. »

Mijn ervaring met motortheorie.nl:

12 april dit jaar (2021) mij aangemeld bij motortheorie.nl voor een zogeheten turbotheorie. Binnen 1 dag je theorie halen! Op 12 april heb ik ook een aanbetaling gedaan bij hun van €86,- en daarnaast moest je nog bij aanvang van de cursus €50,- betalen. Ik had een paar dagen als opties, logische wijze koos ik de allereerste. Dit zou zijn op 21 april. Achter deze datum stond dat de kans om dan examen te doen redelijk was. Vond ik meteen al een vaag iets, het is wel of geen mogelijkheid tot het examen en niet redelijk.
Op 4 mei heb ik een mail gestuurd naar motortheorie.nl met de vraag hoe het zit en wanneer er een examen komt voor mij, omdat ik heel graag mijn theorie wil behalen en snel door wil voor mijn rijbewijs. Op deze mail is tot op de heden (26 augustus) nog geen reactie op gekomen. Ik heb gewoon stilletjes afgewacht tot ik bericht kreeg. Tevens had ik hun via het CBR meteen gemachtigd zodat ze wat konden plannen.
Op 15 mei kreeg ik een mail dat ik op 19 augustus de theorie kon doen, hierin stond ook de locatie en tijd voor de cursus, ik vond het gek dat hun mail met mijn naam werd afgesloten, maar goed er kunnen er meerdere zo heten natuurlijk! Op deze mail moest ik wel snel antwoorden anders kon ik niet meedoen. Hierop had ik meteen gemaild dat ik wil meedoen.

Een paar dagen, volgens mij 2 dagen, voordat ik de cursus had werd de locatie veranderd. Ook werd de locatie in een keer in een andere stad gegeven, qua afstand maakte dit voor mij niks uit maar toch. Dit kreeg ik via een 06-nummer op de sms. 19 augustus omstreeks 06:20 uur kom ik aan op de locatie, helemaal uitgestorven, in de verte staan nog 3 andere mensen voor de cursus. Na 15 minuten gewacht te hebben en eigenlijk de moed had opgegeven, ook omdat we geen klaslokaal nummer hadden of een telefoonnummer van iemand, kwam er toch iemand aanlopen. Een vriendelijke jongen van Turkse (gok ik) komaf. Hij was onze “docent” en nam ons mee naar het lokaal. Hijzelf kwam uit Delft, de andere kant van Nederland vanuit hier gezien. En het bedrijf is gevestigd in Barendrecht. Hij werd ingehuurd door het bedrijf, motortheorie.nl dus en kreeg de presentatie van zijn chef om te presenteren.

Eenmaal begonnen met de cursus gaf hij letterlijk aan “je hoeft het niet te begrijpen als je het maar onthoudt” en met die woorden zijn wij de cursus begonnen. Prima uitleg met goede vragen. Na de cursus moesten wij, uiteraard, naar het CBR. Hier moesten wij op eigen gelegenheid naartoe. Ik heb destijds ook voor de auto zo’n cursus gedaan maar toen was alles geregeld, vervoer naar CBR, eten en drinken. Dat was hier niet het geval, voor een kop koffie moest je al betalen.
Gelukkig heb ik mijn theorie examen wel gehaald met 2 foutjes. Het heeft mij 4 maanden geduurd voordat ik mijn theorie examen kon maken.

Ohja op de parkeerplaats van het CBR rookte de docent nog even doodleuk een joint. En gaf aan dat dit niet gemeld mocht worden omdat hij anders problemen kreeg met zijn chef.

Al met al heb ik wel slechte ervaringen met dit “bedrijf” en ik snap zeker dat diverse mensen het als oplichting zien en als ik hun verhalen lees ook zeker begrijpen!! Gelukkig heb ik wel een cursus kunnen doen en weten te slagen.

Plaats reactie