Goedkope Windows 10 licenties

Plaats reactie
robertp72
Berichten: 1
Lid geworden op: 16-04-2020 22:29

Goedkope Windows 10 licenties

Bericht door robertp72 »

Al een tijd zie ik op Facebook allerlei advertenties van verschillende bedrijven die reclame maken over zeer spotgoedkope
licenties van Windows 10 en Microsoft Office.

Vraag mij af of deze licenties wel legaal zijn, omdat normaliter deze licenties via de reguliere verkoopsites of winkels vele malen duurder zijn. Bijvoorbeeld Windows 10 Pro voor 12 euro, die normaal gesproken tegen de 140 euro kost voor een OEM versie.

Zijn deze goedkope licenties legaal? Of wordt de consument een pootje gelicht? Vind het prijs verschil te groot, en daarom
geen goed gevoel erbij.

Zijn er forun lezers of iemand van de opgelicht redactie die hier een antwoord op weet.

Ktugach
Berichten: 1
Lid geworden op: 17-04-2020 10:40

Re: Goedkope Windows 10 licenties

Bericht door Ktugach »

Ha Robertp72,

Deze vraag heb ik mijzelf ook afgesteld op een ander forum. Helaas heb ik daar nog geen antwoord op verkregen. Ik denk dat het echt zaak is om veel reviews te checken van de website waar je een aanschaf van een key/code wenst te doen.

Ik vond hem op de volgende websites:
https://www.gamers-outlet.net/buy-windo ... ndows%2010
https://www.kinguin.net/category/19429/ ... al-oem-key

Zoals je ziet is hier ook het verschil bijna €20(!).

Hier kwam ik een verscheidenheid aan prijzen tegen. De vraag is echter staat die vergelijker in voor eventuele schade van hun bezoekers?
https://www.gamescompare.net/windows-10 ... ndows%2010

Tot slot wil ik nog gezegd hebben dat het wel behoorlijk scheelt met een versie van bijvoorbeeld de Mediamarkt waar je echt flink in de buidel moet tasten voor je kopie.
https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_w ... 37263.html
€259!!

Nu snap ik natuurlijk dat een fysieke winkel ook overhead kosten e.d. heeft maar in hoeverre is dit verschil te rechtvaardigen?

daltongrat
Berichten: 2
Lid geworden op: 02-05-2020 13:57

Re: Goedkope Windows 10 licenties

Bericht door daltongrat »

Hallo Robertp72,

Ik heb al 3 keer een licentie gekocht via een soortgelijke website https://software-codes.com/ waar een Windows 10 Pro OEM licentie ongeveer €4,- kost.
De licenties werken gewoon.

Ik ben op deze website terecht gekomen via https://www.allkeyshop.com/blog/ . Deze website is een vergelijkingssite voor games en software.

Of het legaal is weet ik niet, maar volgens trustpilot zijn er een hoop tevreden gebruikers:
https://nl.trustpilot.com/review/software-codes.com

ErikFjaer
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-11-2020 00:33

Re: Goedkope Windows 10 licenties

Bericht door ErikFjaer »

Ik zat ook rond te kijken en heb hem niet via deze site: https://www.keysforgames.nl/games/softw ... essional/ voor paar euro gekocht en het werkt gewoon, lal? Misschien over paar maanden ongeldig we zien wel..

FrederikVos
Berichten: 3
Lid geworden op: 25-11-2020 19:47

Re: Goedkope Windows 10 licenties

Bericht door FrederikVos »

Windows 10 Pro kost bij Microsoft zelf 259 euro. De genoemde sites bevinden zich op z'n minst in het grijze circuit, en meestal illegaal. Vrijwel alle codes die op deze manier worden verstrekt zijn geen Win10 codes, maar Win7 keys bedoeld voer de retail (OEM) die gebruik maken van de gratis update die MS nog steeds mogelijk maakt. Omdat het gaat om OEM, mag je deze niet gebruiken op 't moment dat je het niet samen koopt met je pc.
Werken de codes: ja, is het legaal om ze te gebruiken? Het zou zelfs zo kunnen zijn dat juist door 't grote prijsverschil je je niet kunt verschuilen achter 'ik wist 't niet'. Is het legaal om deze keys te verkopen ? Vermoedelijk niet, wanneer alle informatie er bij geleverd wordt, oa dat 't gaat om win7 keys etc. Maar sommige sites noemen win10 zelfs een spel ... Ik vermoed dat ze hiermee de regels zwaar overtreden

Plaats reactie