Airbnb fraude door Johan Janssen in Rotterdam

Plaats reactie
erik-jan.reuver
Berichten: 1
Lid geworden op: 02-11-2020 14:19

Airbnb fraude door Johan Janssen in Rotterdam

Bericht door erik-jan.reuver »

Johan Janssen (niet zijn echte naam) uit Zweden probeert in Rotterdam via Airbnb studentenwoningen aan te bieden. Hij vraagt 30 dagen plus borg ad € 1.800 vooruit te betalen. Op het echte adres weten ze van niets.
WhatsApp Image 2020-10-27 at 20.23.51.jpeg
WhatsApp Image 2020-10-27 at 20.23.51.jpeg (141.7 KiB) 455 keer bekeken | Inbreuk op auteursrecht?

SjoerdvanMuiswinkel
Berichten: 1
Lid geworden op: 12-11-2020 17:04

Re: Airbnb fraude door Johan Janssen in Rotterdam

Bericht door SjoerdvanMuiswinkel »

Beste Avrotros Opgelicht?!,

Recentelijk hebben mijn huisgenoot en ik contact onderhouden met ene ‘Johan Janssen’ uit Zweden, Stockholm. Hij had op airbnb.nl een appartement met twee kamers aangeboden te Kralingen, Rotterdam voor (achteraf opmerkelijk) slechts €960,- inclusief gas, water, licht & internet. Zijn reden voor het verhuren van de woning was als volgt: Hij zou het appartement ooit hebben gekocht als investering toen hij werkzaam was in Rotterdam en heeft het, na weer terug te zijn gegaan naar Zweden, veelvuldig op Airbnb.nl verhuurt voor korte periodes. Echter, na hier geen geweldige ervaringen mee te hebben gehad, besloot hij het voor onbepaalde tijd te willen verhuren. Klonk vrij redelijk.

Wij waren hier, als niet bijzonder kapitaalkrachtige studenten, natuurlijk uitermate enthousiast over omdat de prijs zeer gunstig was en het appartement er bijzonder goed uitzag. De huurprijzen liggen momenteel vrij hoog, en ondanks dat €960,- desalniettemin nog steeds een aardig bedrag is, leek ons dit schappelijk. Iedereen kan wel eens tegen een ‘vondst’ aanlopen, toch?

Wij hebben over een periode van twee weken e-mail contact met Janssen gehad en waren uiteindelijk toch ‘gekozen’ als potentiële huurders door hem en zijn vrouw (na het opsturen van een motivatiebrief). Goddank hebben wij gedurende dit contact geen persoonlijke gegevens overgeleverd.

Nu wij hierop terugkijken was het merkwaardig dat hij geen telefonisch contact wilde opnemen – onder het mom dat hij contact onderhield met meerdere potentiële huurders en het overzichtelijker vond om het bij mailcontact te houden. Dat klonk toen ter tijd redelijk maar achteraf hadden daar, in combinatie met de huurprijs inclusief, al de eerste alarmbellen moeten gaan rinkelen. Verder wilde hij in het begin al eigenlijk geen bezichtiging maar direct overgaan tot een eventuele verhuring van de woning.

Na verloop van tijd kregen wij een huurovereenkomst opgestuurd en het voorstel om het appartement voor 2 maanden via Airbnb.nl te huren, om vervolgens een huurovereenkomst te tekenen. Wij werden toen al iets terughoudender en hadden hem het voorstel gedaan om voor 1 dag te huren als ‘bezichtiging’. Verder hebben wij voorgesteld extra bedingen aan het contract toe te voegen om onze positie te versterken en de ‘proefperiode’ te integreren in de overeenkomst.

Hierna hebben wij niks meer van hem vernomen en waren onder de veronderstelling dat hij simpelweg enige tijd niet reageerde omdat hij het druk had in Zweden met ‘zijn werk’. Na dit te lezen zijn wij tot de realisatie gekomen dat het rooskleurige plaatje dat wij hadden, slechts dat was: een rooskleurig plaatje – zonder inhoud.

Plaats reactie