Opgelicht?!

meer NPO start
 • Update: Onderzoek FIOD naar Oscar van der Heijden in afrondende fase

  Onderzoek FIOD naar Oscar van der Heijden in afrondende fase

  Deze update hoort bij het dossier: Oscar van der H.

  Het onderzoek naar Oscar van der Heijden door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) is bijna afgerond. Met zijn vastgoedbedrijf German Property streek van der Heijden miljoenen op. Het bedrijf was een zeepbel.

  Van der Heijden liet tientallen mensen investeren in German Property. Dat bedrijf zou zes huizen in het Duitse Plauen gaan renoveren en exploiteren.

  Geen van de panden op naam German Property  

  Uit het FIOD-onderzoek is gebleken dat geen van de zes investeringspanden ooit op naam van German Property heeft gestaan. Bovendien is maar een fractie van al het geld, vijftien procent, naar Duitsland gegaan. Opgelicht?! schat dat Van der Heijden een kleine 7 miljoen heeft opgehaald. De FIOD heeft geen geld meer kunnen traceren. De zaak is nu in handen van het OM.

  Triest

  Nadat German Property in de financiƫle afgrond stort, wordt Oscar opgenomen op een psychiatrische afdeling. Daar leert hij een weduwe kennen bij wie hij intrekt. De weduwe verloor haar man aan kanker. Oscar weet de zwaar depressieve vrouw te overtuigen dat ze moet investeren in een bedrijf dat een vriend van hem wil gaan oprichten. Dit bedrijf wil gaan investeren in innovatieve nieuwe medicijnen. De vrouw maakt maar liefst 100.000 euro over. En stort daarna nog eens 26.000 op de rekening van Van der Heijden. Ondanks talloze beloften krijgt ze geen cent terug. De weduwe schrijft een afscheidsbrief en pleegt zelfmoord.

  Afscheidsbrief

  Dit is het laatste gedeelte van de brief:
   
  'Voor Oscar hebben jullie mij allemaal gewaarschuwd en dat heb ik in de wind geslagen omdat hij mij psychisch en financieel heel goed wist te manipuleren. Ik heb heel wat geld tegoed van hem maar daar wist hij altijd een verhaal van te maken. Jullie moeten jezelf niks kwalijk nemen ik heb dat zelf allemaal gedaan in mijn psychische labiliteit en daar heeft hij misbruik van gemaakt.'
   
  Een triest dieptepunt in de zaak Oscar van der Heijden.  

  Reacties (*)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant