Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Wilma N.

  Wilma N.

  Lief, aardig, charmant, een echte vriendin. Zo omschrijven de kerkgangers van de Vlissingse Berea-kerk Wilma N. wanneer ze ongeveer twee jaar geleden vanuit het niets hun kerk inloopt.

  Stephanie en Bianca, lid van dezelfde  Evangelische gemeente,  hebben in no time een vertrouwensband met Wilma. Ze varen blind op hun nieuwe vriendin en beseffen op dat moment nog niet dat de oprechtheid van Wilma wel eens gespeeld zou kunnen zijn.

  Geld lenen

  Wilma hangt de wildste verhalen op: ze kan de huur niet betalen omdat de boekhouder van haar man een fout heeft gemaakt. Hierdoor zal ze haar huis uitgezet worden. Bianca en Stephanie vertrouwen en geloven Wilma volledig en vinden het zielig voor haar. Wilma wil graag geld lenen en belooft het bedrag snel terug te betalen. Duizenden euro’s lenen de meiden aan Wilma uit, maar het wordt nooit terug betaald. 

  In juni 2014  trekt Wilma in bij de mindervalide Corrie nadat Wilma uit haar huurwoning is gezet omdat ze de huur niet betaalde. Corrie moet van een uitkering leven maar stelt toch haar huis en haar hart open voor Wilma. Ook hier maakt Wilma misbruik van de goedheid van de mens en leent van Corrie 500 euro die ze nooit terug betaalt. Daarnaast raakt ze ook nog eens de laptop van Corrie kwijt. Het geld is een ding, maar wat Bianca, Stephanie en Corrie nog het ergste vinden is dat ze zijn voorgelogen en bedrogen door Wilma N.. Ze dachten in haar een goede vriendin te hebben gevonden, maar zijn met veel vragen en in de war achtergelaten.

  Huizenkoop

  Henri van Oorschot ontmoet Wilma in 2011. Een leidinggevende functie in de verslavingszorg brengt haar naar Vlissingen, beweert ze tegenover haar nieuwe vriend. Iedere dag groeit haar ergernis over het achterstallige onderhoud in haar huurflat. Henri stelt haar voor om tijdelijk bij hem in te trekken. In het begin lijkt alles goed. Na een tijdje vertelt Wilma aan Henri dat ze heel vermogend is en gaat allerlei dingen aanschaffen. Zo koopt ze een huis in Vlissingen, maar betaalt nooit. Tegen Henri zegt ze dat de verkopers afgehaakt zijn. Daarnaast koopt zee en auto en verschillende meubels die ze nooit betaalt.

  Tijdens een van de romantische weekendjes weg wordt Wilma verliefd op een huis in Giethoorn, een prachtige woonboerderij. Wilma gaat akkoord met de vraagprijs van 698.000 euro en geeft aan geen voorbehoud financiering nodig te hebben. Voor dat bedrag geeft de verkoper veel roerende zaken cadeau, waaronder de in Giethoorn broodnodige boot. De eigenaren huren een ander huis, want Wilma wil er zo snel mogelijk in. Ze laat een keukenleverancier alvast komen en alles inmeten; ze bestelt een nieuwe keuken. De overdracht vindt echter nooit plaats omdat Wilma weer niet betaalt.

  Schade

  Wilma tekent nog van een aantal huizen het koopcontract met een verkoopwaarde van 900.000 euro, 825.000 euro en 290.000 euro. Bij geen enkel huis krijgen de eigenaren geld op hun rekening gestort. Wel worden overal kosten gemaakt en vallen er veel financiële en emotionele slachtoffers. De 10% die als boeteclausule is opgenomen wordt ook nooit door Wilma betaald. Sommige verkopers starten een procedure tegen haar en winnen deze ook, maar geld valt er bij Wilma niet te halen. Ze heeft niets op naam en al vele schulden gemaakt in haar leven, zodat schuldeisers geen geld krijgen. Wilma verhuist zo vaak dat er ook vele rekeningen achterblijven op vorige woonadressen.

  De huizen die Wilma N. huurt betaalt ze vaak niet of niet volledig. Bij Opgelicht?! zijn zeker vijf gedupeerde verhuurders bekend. Als Opgelicht?! haar aanspreekt geeft ze alles toe en zegt dat ze weet wat ze doet, maar dat ze niet weet waarom ze het doet. Ze weet dat ze fout zit. Ze zegt ook te weten wie al haar schuldeisers zijn en wil dit met hen allen oplossen. Als dit gebeurt zullen wij dit melden. Voor nu bent u gewaarschuwd!

 • Ook interessant