Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Valkuilen van online dating

  Valkuilen van online dating

  Liefde op het internet. Op weg naar misschien wel de relatie van hun leven verliezen mensen hun hart, maar helaas soms ook hun geld. Op internet is toch enige voorzichtigheid geboden. Opgelicht?! neemt de proef op de som en betreedt het slagveld van de liefde.

  Want daten via het internet is hot. Naar schatting heeft de helft van de 2,5 miljoen alleenstaanden in Nederland een profiel aangemaakt op een relatiesite. Toch beloven sites van alles als het gaat om veiligheid, terwijl ze dit niet waar kunnen maken. Slechts een enkele site waarschuwt voor misbruik. Een waarschuwing die Mariette en Nico goed hadden kunnen gebruiken.

  Mariette en Nico vertellen in onze uitzending openlijk over hun ervaring met een bende geraffineerde dating-scammers. Mariette loopt in de val als ze na haar scheiding op zoek gaat naar een nieuwe relatie. Via Parship.nl ontvangt ze een ontroerende e-mail van de Amerikaanse beroepsmilitair Ignastius Massingale. Mariette voelt onmiddelijk een klik met Ignatius. Ook Nico voelt een klik met ‘zijn’ Aisha Konee.

  Helaas voor Mariette gaat achter de Amerikaanse Ignatius een Nigeriaanse fraudeur schuil. Wanneer hij niet komt opdagen tijdens zijn ‘verlofdagen’ maar intussen wel om geld blijft vragen, ziet Mariette in dat ze is opgelicht.

  De geliefde van Nico, de jonge Afrikaanse Aïsha Koné, is erg bekend op het internet. Ze blijkt op gewiekste wijze tientallen, zo niet honderden mannen van hun geld te hebben beroofd. Ook Nico wordt door haar opgelicht, omdat ze hem vraagt te helpen bij het vrijmaken van een grote erfenis. Na een relatie van twee jaar, waarbij Nico zelfs twee keer naar Ivoorkust is afgereisd, is Nico ook een illusie armer.

  Toch is het voor de Nigeriaanse scammers de normaalste zaak van de wereld om amoureuze westerlingen op te lichten. In de meeste West-Afrikaanse landen wordt het zelfs niet gezien als iets crimineels. Het algemene gevoel is dat westerlingen hier zelf ook om vragen. Ze zijn toch rijk, dus daar mag je wel wat pakken.

 • Ook interessant