Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Truus W.

  Truus W.

  Er zijn mensen die met praten alles voor elkaar krijgen. Truus W. is er daar een van. Met zielige verhalen komt ze bij iedereen binnen. Ze 'leent' geld en spullen waarna ze snel de benen neemt.

  Willemien en Hennie

  Willemien en Hennie komen via Facebook in contact met Truus. Ze doet zich voor als een ver familielid. Ze vertelt dat ze sinds kort op straat staat, maar dat ze binnenkort de sleutel krijgt van haar nieuwe woning. De vraag is dan ook of ze tijdelijk bij een van de vrouwen kan wonen.

  De vrouwen krijgen medelijden met haar en Hennie neemt haar in huis. Al snel blijkt dat er helemaal geen nieuwe woning is en dat Truus van plan is om nog wel een tijdje te blijven. Zonder dat Hennie het door heeft, is Truus ondertussen bezig Hennie haar rekeningen te plunderen. Daarnaast zet ze Hennie onder druk om telefoonabonnementen voor haar af te sluiten en koopt ze een auto op haar naam.

  Uiteindelijk vertrekt Truus en laat ze Hennie met een grote schuld achter. Het is zelfs zo erg dat Hennie nu in de schuldsanering zit. Wanneer Hennie met Willemien spreekt, blijkt dat ze háár ook geld afhandig heeft gemaakt.

  Samen doen zij aangifte tegen Truus en horen dan dat er al heel veel aangiftes liggen. Zo heeft Truus kleding meegenomen van een sportzaak, voedselpakketten van het Leger des Heils, vleespakketten bij slagers en witgoed bij verschillende winkels.

  Ex-vriend

  De ex-vriend van Truus komt er ook snel achter dat zij niet te vertrouwen is. Wanneer ze na één dag bij hem intrekt, bestelt ze een hoop spullen waarvoor zij niet betaalt. Ze koopt een auto op naam van Andre en sluit wederom telefoonabonnementen af. Als Andre hier achterkomt, is Truus er al vandoor. En wanneer hij haar via de app aanspreekt, reageert ze met bedreigingen. Ook Andre besluit aangifte te doen.

  Aangiftes

  Omdat er zoveel aangiftes liggen besluit het OM een zaak tegen Truus te starten. Op 14 augustus moet ze voor de politierechter verschijnen. Truus komt alleen niet opdagen. Ze zegt dat ze een bypass-operatie moet ondergaan, waarna de rechtszaak wordt uitgesteld.

  Fietsenhandelaren

  Apart is dan ook dat Truus niet veel later contact opneemt met een fietsenhandelaar uit Almelo. Ze doet zich voor als een verzorgster die een fiets nodig heeft om haar ronde te doen. Ze wil graag een nieuwe fiets kopen, maar heeft in de tussentijd een leenfiets nodig. En niet alleen de fietsenzaak in Almelo, maar nog 10 andere fietsenzaken krijgen een bezoek van Truus. Bij alle zaken neemt ze leenfietsen mee, die zij nooit terugbrengt.

  Agressief

  Opgelicht?! spreekt zoveel gedupeerden dat het tijd wordt om op zoek te gaan naar Truus. Dit is niet zo makkelijk, aangezien zij een zwervend bestaan leidt en bij verschillende mensen op de bank slaapt die ze daarna ook bekaaid achterlaat. Tot ze opeens opduikt bij een opvang in Den Haag. Daar vinden we haar en spreken we haar aan. Ze is qua woordkeuze erg agressief tegenover de camera, maar geeft wel aan dat ze alles goed wil maken. Opgelicht?! blijft de zaak volgen.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant