Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Trucking Service Arnhem

  Trucking Service Arnhem

  Trucking Service Arnhem is een transportbedrijf uit Ede waar veel misgaat. Verschillende chauffeurs hebben duizenden euro’s aan achterstallig salaris tegoed. De arbeidsomstandigheden zijn er onder de maat: truckers maken overuren en hebben soms haperende tankpassen, waardoor hun vrachtwagens stil staan.

  De baas van het bedrijf, Joop Zock, betaalt het salaris ondanks diverse  gerechtelijke procedures niet. Marco Theunissen, die vorig jaar voor Trucking Service Arnhem werkte en ziek werd, heeft nog 27.744 euro tegoed van zijn baas. De rechter bepaalde op 8 augustus 2017 dat Zock moet betalen, maar hij doet dat tot op heden niet. Ook een incassoprocedure om het salaris van Theunissen te innen leverde niets op.

  Burn-out

  Marco Wellenberg is ook een gedupeerde chauffeur. Marco werkt vanaf 2016 voor Trucking Service Arnhem en krijgt een burn-out van de werkomstandigheden. Zock moet zijn loon doorbetalen, maar hij doet dat weer niet. Marco moet nog 13.091 euro aan salaris ontvangen. Vakbond CNV Vakmensen staat Wellenberg bij in zijn pogingen om zijn geld  alsnog te krijgen.

  Zware werkomstandigheden

  In Opgelicht?! vertellen andere chauffeurs over de zware werkomstandigheden.  Voormalig chauffeur Arjan Everts had te weinig geld voor brandstof, terwijl hij in Italië  reed voor Trucking Service Arnhem. Ron Koster maakte een 70-urige werkweek. Hij hield het na 11 maanden voor gezien bij Trucking Service Arnhem. Volgens Koster houdt Joop Zock zich niet aan de cao. 'Dat is hem te duur', aldus Koster in Opgelicht?!

  Nieuwe chauffeurs

  Ondanks dat het faillissement van het bedrijf  is aangevraagd, werft Joop Zock nog altijd nieuwe chauffeurs. Daarbij zegt hij dat nieuwe werknemers een contract krijgen 'volgens de cao'.

  Onderzoek Inspectie SZW

  CNV Vakmensen reageert in Opgelicht?! op de verhalen van  de chauffeurs. De vakbond heeft aan de Inspectie SZW gevraagd onderzoek te doen naar het bedrijf. Ook moet de vergunning verstrekking aan Trucking Service Arnhem door het NIWO nader worden bekeken, meldt CNV Vakmensen.

  Joop Zock wilde niet voor de camera van Opgelicht?! reageren. Hij liet telefonisch weten alle procedures vol vertrouwen tegemoet te zien.

 • Ook interessant